Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 458
  • Переглядів: 492

Навіщо людям егрегори

Категорія:

Ми живемо у досконалому Всесвіті, створеному досконалим Творцем. Егрегори – дуже важливий елемент цієї досконалості. Це великий дар, яким треба вміти правильно користуватися. 

150805_egregor.jpg

Правильний егрегор - це каса енергетичної взаємодопомоги
Правильний егрегор - це каса енергетичної взаємодопомоги

Людина не може існувати без думок та емоцій – вони є наче програмно-інформаційним забезпеченням, яке керує нашою плоттю. Його називають душею, або психікою (від гелленського ψυχή). Без душі людина мертва. Що здоровіша душа, то здоровіша плоть.

Психоенергетичні банки

У тонкому світі подібне притягується до подібного. Думки та емоції, якщо вони подібні, мають властивість притягуватися, об’єднуватися і формувати своєрідні «психоенергетичні банки» – егрегори (енергери).

Потужність егрегорів визначається психічною активністю людей, долучених до цих психоенергетичних банків, та кількістю цих людей. Що більше прихильників, то сильніший егрегор. Невелика група психічно активних людей може створити потужніший егрегор, чим велика група пасивних.

Розвинені  егрегори поводяться як справжні живі істоти, зокрема мають свій характер, інстинкти самозбереження та гін до зростання, симпатії та антипатії до інших егрегорів тощо.

Колективна душа

Людина є соціальною істотою: вона може нормально жити і розвиватися тільки разом з іншими людьми. Будь-яка група людей, об’єднаних спільними інтересами, має свій груповий егрегор. Свої егрегори мають народи, корпорації, політичні та громадські організації, групи за інтересами.

Завдяки егрегорам розрізнені індивідууми можуть діяти узгоджено, краще розуміють одне одного, більше схильні до взаємодопомоги, любові, вдячності. Подібно до індивідуального біополя, яке синхронізує діяльність мільярдів клітин людського організму, егрегори синхронізують життя колективних організмів.

Народи, духовні громади, армії та інші серйозні організації існують доти, доки живуть їхні егрегори. Навіть знищений колективний організм має шанс відродитися, якщо жива його колективна душа – егрегор

Символом організаційного егрегора є організаційний прапор. Знищення чи паплюження прапора завдає удар по егрегору. Саме тому військові частини, які втратили своє знамено, розформовувалися, адже доступ до керування їхнім егрегором отримував новий володар прапора. Перехоплення ворогом управління неминуче вело бойову частину до поразки і фізичного знищення.   

Якість егрегорів

Якість егрегорів визначається якістю спільнот, що їх формують. Світлі спільноти творять світлі егрегори, темні спільноти продукують низькі, брутальні, агресивні, диявольські егрегори. Між цими двома полюсами – незліченна кількість егрегорів проміжного рівня зі своїми характерами, сильними і слабкими сторонами.

Оскільки егрегори не мають плоті, то свої характер і «волю до життя» вони проявляють через поведінку людей, поєднаних з цими егрегорами. Здоровий, світлий, розумний егрегор наповнює позитивними якостями свою людську спільноту. Відповідно, низький егрегор отруює свою спільноту низькими вібраціями, емоціями, думками.

Агресія однієї держави проти іншої завжди починається з агресії проти її егрегора. Прикладом війни егрегорів є сучасна «гібридна війна» Московії проти України. Головні зусилля агресора (понад 90%) спрямовані на руйнування українського егрегора, що виражається, зокрема, у спробах ослабити і витіснити українську мову – визначального чинника народної єдності.

Конкуренція між корпораціями, політичними структурами, науковими чи духовними школами також супроводжується активною змагальністю між егрегорами.

Взаємостосунки егрегорів

На основі поведінки егрегорів щодо інших егрегорів можна робити висновки про рівень їхнього розвитку.

Високі егрегори дотримуються «правильної конкуренції» – це коли власна перевага досягається не послабленням конкурента, а посиленням себе. Такі егрегори дотримуються принципу «живи сам і дай жити іншим». У них доволі висока внутрішня різноманітність, вони відкриті до нових ідей. Високі егрегори поважають волю та індивідуальність кожного свого прихильника.

Натомість низькі егрегори визнають тільки себе, а конкурентів сприймають як ворогів, яких треба знищити, або ресурс, який треба «з’їсти». Для низьких егрегорів властиві фанатизм, нетерпимість до чужих думок, агресивність, злобність, егоїзм.

Егрегори проміжного рівня також можуть страждати на фанатизм, проте їхня агресія може мати прихований характер, коли за демонстративною ввічливістю приховується повне ігнорування чужих думок та інтересів.

Фанатики

Що нижчий егрегор, то більше фанатизму у людей, підключених до цього егрегора. Фанатик живе тільки однією ідеєю, він може говорити тільки на одну тему. Все інше його абсолютно не цікавить, хоча він може лицемірно вдавати зацікавлення та співчуття.

Фанатизм треба відрізняти від щирого захоплення якоюсь ідеєю, що час від часу буває в будь-якої творчої людини. Різниця в тому, що захоплена людина спроможна сприймати інші ідеї та критично ставитися до власної поведінки. Вона не агресивна щодо інших ідей.

Якщо ж людина виявляє нетерпимість чи навіть агресивність до інших егрегоріальних систем, аж до невизнання їх права на існування, то це ознака низького рівня егрегора.  

Характерним прикладом може бути поведінка стародавніх іудеїв, які рішуче виступали проти «ідолопоклонства» інших народів і просували ідею «єдинобожжя». Цим «єдиним богом» був їхній власний родоплемінний бог-егрегор. Тільки він, на їхнє переконання, мав право на життя, всі ж інші боги мали бути повністю знищені.

Інший приклад: доброзичлива широта поглядів аріянства (аріохрестиянства) і нетерпимість та обмеженість іудохристиянства (див.: Готи – засновники хрестиянської Європи). Аріянство не визнає фанатизму: воно стоїть на тому, що будь-які нові ідеї треба перевіряти власними розумом, емоціями і життєвою практикою.    

Хто закликає позбуватися егрегорів

Противники чужих егрегорів висувають «аргумент», що егрегори відбирають енергію. Проте такий «вампіризм» стосується тільки паразитичних, низьких егрегорів.

Натомість високі егрегори забезпечують продуктивний енергообмін і синергію членів своєї спільноти. Під’єднання до високих егрегорів відкриває небачені можливості для колективного самовдосконалення, розвитку науки і освіти, окультурення себе і навколишнього простору.

Повторимо, що егрегор – це колективна душа. Вона може бути світла і темна. Темну душу треба не знищувати, а просвітлювати. Так само, як біологічні інстинкти треба не знищувати (іудохристиянське «умертвлення плоті»), а ставити собі на службу.

Заклики позбутися егрегорів – це як заклик позбутися дурості шляхом обезголовлення. До речі, головний мозок, становлячи до 2% маси людського тіла, споживає 20 відсотків його енергії. То може від нього також треба звільнитися – для економії ресурсів?  

Прикладом позитивного егрегора є егрегор порталу «Народний Оглядач». Він надихає його учасників працювати над собою, навчатися, обмінюватися досвідом, раціонально вирішувати проблеми, робити добрі справи, спільно творити просвітлену українську націю. 

Неадекватність фанатиків

Якщо людина жорстко включена навіть у низький егрегор і є його адептом, то вона може отримувати від нього значну енергію. Такі люди виявляють активність, настирність, впертість. При цьому в них проявляються ознаки неадекватності: надмірне самовихваляння, зацикленість на одній темі, обмеженість світогляду, нелогічна поведінка, показна грайливість, прихована тривожність, інтриганство, немотивована секретність.

Коли фанатик заходить на інтернет-сайт, то з ним неможлива дискусія: він говорить тільки на одну тему і жорстко відстоює тільки свою лінію, а тому неспроможний сприймати інші уявлення і збагачувати свої. Фанатик коментує тільки свої публікації і посилається тільки на свої статті. Ці коментарі часто супроводжуються великою кількістю знаків оклику і смайликів.

Фанатики зациклені на своїх «авторських правах» і на всіх зображеннях, своїх і чужих, ставлять свої логотипи. Наприклад, поклоняючись начебто своєму вчителю, фанатик водночас може йому мало не на лобі поставити посилання на свій сайт.

Нагадуючи при першій нагоді про своє авторство, фанатик з легкістю може опублікувати чужий текст під власним іменем. Не зі злої волі: просто він уже не керує собою – ним керує егрегор. Причому це егрегор невисокого рівня, адже високий егрегор ніколи не опуститься до плагіату та інших безчесних вчинків.

Вивищуючи себе, фанатики інстинктивно принижують інших, навіть своїх начебто партнерів. Хоча у фанатиків нема партнерів – є тільки вони улюблені, а всі інші – статисти в їхній грі.

Слово «фанатизм» означає несамовитість. Відтак фанатиком є людина, яка жорстко під’єднана до паразитичного егрегора. Тому нею керує не її власна духовна сутність (духовне Я), а панівний егрегор (слово «несамовитий» походить від «не – сам»).

Фанатик ніколи не вИзнає свого фанатизму, тому що не має здатності об’єктивно оцінити свою поведінку. Він є рабом, який вважає себе вільним. Це найгірша форма рабства, адже такий раб навіть не шукає свободи.   

Хай живуть світлі егрегори!

Ми живемо у досконалому Всесвіті, створеному досконалим Творцем. Егрегори – дуже важливий елемент цієї досконалості. Це великий дар, яким треба вміти правильно користуватися. 

Якщо якась спільнота бажає собі добра і успішного розвитку, вона має дбати про чистоту, силу, цілісність свого егрегора. Треба стежити за своїм інформаційним простором, очищати його від брехні, негативних емоцій, брудної мови, нещирості.

Завжди пам’ятаймо гасло: «Світло об’єднує, морок роз’єднує». Що більше в нашому житті буде прозорості, щирості, інтелектуальної чесності, справедливості, взаємної вимогливості, правильної змагальності, любові і вдячності, то гармонічнішою буде наша спільнота і кращими будуть її перспективи.

Висновки

1. Егрегори – це «психоенергетичні банки», необхідні для життя колективних організмів: народів, духовних громад, шкіл, корпорацій, громадських організацій, груп за інтересами та інших спільнот.

2. Егрегори бувають світлі, сірі й темні – в залежності від якостей спільнот, які формують ці егрегори.

3. Світлі егрегори звільняють людей, низькі егрегори роблять їх рабами.

4. Заклики «від’єднання від усіх егрегорів» висувають фанатики, які є рабами своїх егрегорів – посередніх або низьких. 

5. Мистецтво життя полягає в тому, щоб приєднуватися до світлих егрегорів і звільнятися від темних, паразитичних.

6. Народи, духовні громади, армії та інші серйозні організації існують доти, доки живуть їхні егрегори.

7. Світлі перспективи України визначаються формуванням просвітленого, здорового, розумного, сильного, творчого українського народного егрегора. 

Наші інтереси: 

Формуємо егрегор святої України! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вадим Кононенко.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Радіймо, панове.

Не хочу нікого учити,.. усі ми маємо свою думку й погляд на на ту чи іншу річ й пану Олексію, можливо, варто було б бути трохи чуйнішим на цьому ресурсі (лише моя думка, бо кожен сам приймає рішення, як коли поводитися) та справедливості заради вважаю за потрібне внести певну ясність.

Стаття, загалом, була б чудова проте написані у статті речі, як на мене, дещо перегинають палицю, а саме: цькування пана Олексія, деякі уточнюючі "оцінки". та певні припущення. Щоб не бути голослівним - детальніше:

- Взаємостосунки егрегорів - поділ на "високі" й, "низькі" егрегори... і їх властивості... просто без коментарів, якщо є джерела - дайте будь-ласка.
- Фанатики - суть тут зацикленості на чомусь.. а не в егрегорах. До речі, слово "лицемірно", можна пропустити - це лише припущення й негативна оцінка. З моїх спостережень, майже усі люди погано бачать недоліки у собі... (колода й скалка у оці), так можна усіх записати в лицеміри (що, загалом, недалеко від істини). Але чи потрібно це робити? Адже це закриває шлях до порозуміння.

- Неадекватність фанатиків - згадка про "авторські права" - це частковий випадок.. в середньовіччі, як бачу, були фанатики, але не було авторських прав...
- Хто закликає позбуватися егрегорів - також припущення, мотивація не обов’язково саме така...

Звідси й висновки 2,3,4,5 вважаю невірними.

Трохи додаткової інформації:
1. Загалом, є всього два шляхи на шляху духовного розвитку... 1) стати Силою (шлях вовка), 2) служити Силі (шлях койота).

2. Також про це можна говорити як про вибір індивідуальної чи колективної стратегій розвитку та поведінки. Робота з будь-якими союзниками (у т.ч. з егрегорами) - це з колективної стратегії.

3. Вибір між стратегіями залежить від критеріїв оцінки бажаної Мети: 1) вирватися самостійно за короткий термін чи 2) піднятися усім разом з тривалий термін. Лише питання ефективності й вподобань... і ще - від власних можливостей (властивостей, здібностей).

Пан Олексій обрав перший шлях й пропонує його іншим (дещо грубувато, не сперечатимусь, проте - те ж самовихваляння пан Ігор заохочує), пан Ігор пропонує другий шлях (звідси й непорозуміння).

4. Є такий термін як "шлях із серцем", тобто - приємний. Тож, як на мене, хай кожен обере собі бажаний йому шлях.

5. "Є добро, а зла немає. Є - ми". Тобто, Творець створив неймовірне Добро - дав людині право вибору.

Що у випадку з НО й частими закидами в упередженості знову підхтовхує до того, що штучну систему потрібно творити подібно (з дотриманням природних законів): зручною кожному, щоб тут працювали ті ж механізми "резонансу", кожен міг плавати на власній глибині й у власному просторі подій.

Так-що, я, дещо, збентежений таким поворотом подій й вважаю наявність людей, що намагаються докопуватися до суті надзвичайно необхідними на НО, але - маємо, що маємо...

Живемо далі, а там - побачимо. Ще раз прошу в усіх - дружелюбності. Як на мене , недотримання цього - це єдина причина прояву поточної ситуації.

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

О, бачу пан Ігор вирішив по-повній "віддати" пану Олексію за критику "Живого Слова" і публікацію, яка суперечить "політиці партії", тобто думкам пана Ігоря.

Олексій дійсно інколи перегинає палку з саморекламою і самовихвалянням. Але це була просто реклама його бізнесу. Таку ж саму рекламу використовував і пан Філатович коли зранку до ночі не злазив з 5-го каналу. Не знаю як з цим зараз бо не дивлюсь тепер телебачення.

Але коли прочитав, що розум Олексія повністю затьмарили низькі егрегори і він останній фанатик на цьому сайті, то насміявся від душі :) Цікаво, якщо Олексій фанатик і раб своїх егрегорів, тому що він тільки й говорить про свої методи і системи, то як тоді назвати тих, хто прив’язують книжки пана Філатовича собі до "різних місць" і щиро вірять, що це те, що їх врятує. Так що тут ще треба добре подумати чиї егрегори фанатичніші.

Ну що ж, прийдеться всім визнати, що НО це сайт повністю заточений під "аріохрестиянство версії пана Каганця" і всі думки, які хоч якось суперечать, або базуються на інших релігійних/філософських системах краще тут не писати, щоб не "морочити голову" людям, які підвладні егрегорам "Третього Гетьманату" та іншим ідеям пана Ігора.

Коли реєструвався, думав, що НО чи не єдиний україномовний проект для вільного спілкування шукачів Істини, але помилився.

Можливо це і правильно. Якщо проект створювався з ціллю популяризації ідей аріохрестиянства, то на ньому не повинні допускатися інші речі. Тільки тоді треба зразу говорити при реєстрації, що публікувати та коментувати матеріал можуть тільки "віддані" ідеї, і тоді не буде ніяких проблем і суперечностей.

А робити цілу публікацію, де обливати брудом і образливими словами одного з "гравців" - вважаю, явно затьмаренням свідомості автора, або занадто сильним впливом егрегорів ЖС і ТГ, які намагаються себе захищати.

Цікаво, навіщо взагалі на ТБ7 створювали програми з паном Олексієм, якщо розуміли що його ідеї базуються явно не на "аріохрестиянстві"?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Все значно цікавіше, пане Доброславе! Я не поспішав з висновками, адже з самого початку сприймав Олексія як союзника і однодумця, тому всіляко сприяв йому і популяризував, в тому числі на ТБ-7. Проте поступово набиралися "дивацтва", які врешті-решт склалися в цілісну картинку.

Про це буде далі. А поки що я тільки відреагував на те, що Олексій Тищенко виступає за ліквідацію всіх егрегорів - звісно, окрім свого.

Ти робиш висновки з висловлювань Олексія на сайті, але ж не знаєш, яку бурхливу діяльність він розпочав "за лаштунками" з дискредитації Живого Слова і всієї нашої справи. Я навіть здивований, адже який сенс знищувати тих, хто тебе підтримує.

Цікавинка ще й у тому, що Олексій Тищенко зовсім не в темі, чим ми тут займаємось, бо читає тільки свої статті і коментарі до них. Зверни увагу - окрім своїх статей, до жодної іншої нема жодного його коментаря.

Ця стаття написана на основі фактажу. Це майже наукове дослідження паразитів порівняно високого рівня. У своєму житті таких ще не зустрічав, і тому мені цікаво.

У мене нема образ на Олексія. Скоріше всього, він сам не усвідомлює, що робить, оскільки в багатьох його діях нема логіки. А якщо й є логіка, то це логіка нелюдська, інфернальна.

Якщо ж ти згадав про аріохрестиянство, то май на увазі, що це релігія знань, віди, наукознавство. Ключові слова аріянства - "дослідження" і "випробовування" (тобто перевірка).

Доброслав Велесовий каже:
О, бачу пан Ігор вирішив по-повній "віддати" пану Олексію за критику "Живого Слова" і публікацію, яка суперечить "політиці партії", тобто думкам пана Ігоря.
Олексій дійсно інколи перегинає палку з саморекламою і самовихвалянням. Але це була просто реклама його бізнесу. Таку ж саму рекламу використовував і пан Філатович коли зранку до ночі не злазив з 5-го каналу. Не знаю як з цим зараз бо не дивлюсь тепер телебачення.
Але коли прочитав, що розум Олексія повністю затьмарили низькі егрегори і він останній фанатик на цьому сайті, то насміявся від душі :) Цікаво, якщо Олексій фанатик і раб своїх егрегорів, тому що він тільки й говорить про свої методи і системи, то як тоді назвати тих, хто прив’язують книжки пана Філатовича собі до "різних місць" і щиро вірять, що це те, що їх врятує. Так що тут ще треба добре подумати чиї егрегори фанатичніші.
Ну що ж, прийдеться всім визнати, що НО це сайт повністю заточений під "аріохрестиянство версії пана Каганця" і всі думки, які хоч якось суперечать, або базуються на інших релігійних/філософських системах краще тут не писати, щоб не "морочити голову" людям, які підвладні егрегорам "Третього Гетьманату" та іншим ідеям пана Ігора.
Коли реєструвався, думав, що НО чи не єдиний україномовний проект для вільного спілкування шукачів Істини, але помилився.
Можливо це і правильно. Якщо проект створювався з ціллю популяризації ідей аріохрестиянства, то на ньому не повинні допускатися інші речі. Тільки тоді треба зразу говорити при реєстрації, що публікувати та коментувати матеріал можуть тільки "віддані" ідеї, і тоді не буде ніяких проблем і суперечностей.
А робити цілу публікацію, де обливати брудом і образливими словами одного з "гравців" - вважаю, явно затьмаренням свідомості автора, або занадто сильним впливом егрегорів ЖС і ТГ, які намагаються себе захищати.
Цікаво, навіщо взагалі на ТБ7 створювали програми з паном Олексієм, якщо розуміли що його ідеї базуються явно не на "аріохрестиянстві"?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Ти робиш висновки з висловлювань Олексія на сайті, але ж не знаєш, яку бурхливу діяльність він розпочав "за лаштунками" з дискредитації Живого Слова і всієї нашої справи.

Припускав, що було ще щось з його сторони, крім діяльності на сайті, що тебе, друже Ігоре, могло спровокувати на таку публікацію.

Цитата:
Якщо ж ти згадав про аріохрестиянство, то май на увазі, що це релігія знань, віди, наукознавство. Ключові слова аріянства - "дослідження" і "випробовування" (тобто перевірка).

Так, я це добре розумію. Але чи ти, друже Ігоре дійсно думаєш, що знання і експерименти, це те, за допомогою чого можна пізнати Всесвіт, тобто побачити його таким яким він дійсно є, без всяких викривлень? Чи не припускаєш, що "Вище Я" людини не є її розумом, а тільки повинно використовувати його як інструмент для логічних операцій, а не для пізнання світу чи навішування ярликів "добро", "зло" на різні речі? І чи припускаєш, що є вищі рівні пізнання світу за аріохрестиянство (релігію знань)?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Краще сказати, не спровокувало, а надихнуло :)

Доброслав Велесовий каже:

Припускав, що було ще щось з його сторони, крім діяльності на сайті, що тебе, друже Ігоре, могло спровокувати на таку публікацію.

Поки ми (духовно-божественні сутності) живемо у формі людини, то зобов’язані користуватися людськими інструментами пізнання, зокрема логікою, інтуїцією, емоціями, відчуттям краси.

Ярлики "добро" і "зло" нам потрібні для класифікації і швидкого прийняття рішень у типових ситуаціях. Важливо, щоб ці ярлики навішувати правильно.

Чисто духовне чи божественне сприйняття світу відкривається тільки духовним чи божественним сутностям, звільненим від земних оболонок.

Для того, щоб, будучи людиною, сприймати світ як божественна сутність, треба стати боголюдиною. Це релігійна мета. Ми рухаємось у цьому напрямку.

Доброслав Велесовий каже:
Так, я це добре розумію. Але чи ти, друже Ігоре дійсно думаєш, що знання і експерименти, це те, за допомогою чого можна пізнати Всесвіт, тобто побачити його таким яким він дійсно є, без всяких викривлень? Чи не припускаєш, що "Вище Я" людини не є її розумом, а тільки повинно використовувати його як інструмент для логічних операцій, а не для пізнання світу чи навішування ярликів "добро", "зло" на різні речі? І чи припускаєш, що є вищі рівні пізнання світу за аріохрестиянство (релігію знань)?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Поки ми (духовно-божественні сутності) живемо у формі людини, то зобов’язані користуватися людськими інструментами пізнання, зокрема логікою, інтуїцією, емоціями, відчуттям краси.

Можна двома словами, що в твоєму розуміння, пане Ігоре, значить слово "інтуїція".

Цитата:
Для того, щоб, будучи людиною, сприймати світ як божественна сутність, треба стати боголюдиною. Це релігійна мета. Ми рухаємось у цьому напрямку.

Отже, поки ми просто люди, ми повинні пізнавати світ через емоції, логіку, розум. А коли ми станемо Боголюдьми, то отримаємо можливість бачити реальність без використання тих "посередників", які використовували будучи просто людьми. Все вірно?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Інтуїція - це те, що виходить за межі логічної діяльності. Проявами інтуїції є доступ до свого чи колективного підсвідомого, доступ до егрегора, духовної або божественної сутності. Тому є різні види інтуїції.

Доброслав Велесовий каже:
Можна двома словами, що в твоєму розуміння, пане Ігоре, значить слово "інтуїція".

Так, друже Доброславе. Форма нашого існування визначає доступний інструментарій пізнання світу.

У формі божественної сутності ми маємо одні можливості, у формі духовної сутності - інші.

Кожного разу нові можливості супроводжуються новими обмеженнями. Людина має можливість бачити ситуацію "зсередини", що не доступне невтіленим духовним сутностям.

Можна припустити, що найповніше бачення реальності є у боголюдини, адже вона бачить світ і як людина, і як духовна сутність, і як божественна сутність.

Доброслав Велесовий каже:
Отже, поки ми просто люди, ми повинні пізнавати світ через емоції, логіку, розум. А коли ми станемо Боголюдьми, то отримаємо можливість бачити реальність без використання тих "посередників", які використовували будучи просто людьми. Все вірно?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Ігор Каганець каже:
Можна припустити, що найповніше бачення реальності є у боголюдини, адже вона бачить світ і як людина, і як духовна сутність, і як божественна сутність.

Отже, навіть будучи втіленим у фізичному тілі людини, можна мати пряме бачення реальності. Після досягнення рівня Боголюдини. Тоді наступне запитання. Як розпізнати Боголюдину серед інших людей? Ця Боголюдина буде вміти ходити по воді, зцілювати хворих, множити їжу. Вірно? Чи можливо, Боголюдина - це просто людина, яка досягла можливості мати пряме сприйняття реальності, без додаткових інструментів? Правда, таку людину, демонстрація чуда уже не буде цікавити.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Те, що для людини є чудом, для боголюдини є рутиною. На мою думку, боголюдина демонструватиме чудеса тільки там, де інші методи переконання не діють.

Головна ознака боголюдини - спроможність дуже ефективно досягати масштабних цілей. Можливо, для звичайної людини найважчим завданням буде побачити такі боголюдські цілі, осягнути їх сенс.

Доброслав Велесовий каже:
Цитата:<blockquote class="bb-quote-body">Можна припустити, що найповніше бачення реальності є у боголюдини, адже вона бачить світ і як людина, і як духовна сутність, і як божественна сутність.</blockquote>

Отже, навіть будучи втіленим у фізичному тілі людини, можна мати пряме бачення реальності. Після досягнення рівня Боголюдини. Тоді наступне запитання. Як розпізнати Боголюдину серед інших людей? Ця Боголюдина буде вміти ходити по воді, зцілювати хворих, множити їжу. Вірно? Чи можливо, Боголюдина - це просто людина, яка досягла можливості мати пряме сприйняття реальності, без додаткових інструментів? Правда, таку людину, демонстрація чуда уже не буде цікавити.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Ігор Каганець каже:
Ярлики "добро" і "зло" нам потрібні для класифікації і швидкого прийняття рішень у типових ситуаціях. Важливо, щоб ці ярлики навішувати правильно.

А я, загалом-то, проти навішування ярликів.
Принаймні якщо це й робити, то не просто правильно, а дуже-дуже обережно.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Все наше життя - це навішування ярликів (позначок). По-науковому це називається "класифікація".

Тимур Де-Бальзак каже:
Ігор Каганець каже:<blockquote class="bb-quote-body">Ярлики "добро" і "зло" нам потрібні для класифікації і швидкого прийняття рішень у типових ситуаціях. Важливо, щоб ці ярлики навішувати правильно. </blockquote>

А я, загалом-то, проти навішування ярликів.
Принаймні якщо це й робити, то не просто правильно, а дуже-дуже обережно.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Ігор Каганець каже:
Все наше життя - це навішування ярликів (позначок). По-науковому це називається "класифікація".

Так, але при цьому треба всіляко уникати навішування ярликів штибу "добро" - "зло".
Наприклад, як затятий фанатик юдаїзму та прихований агент світового сіонізму, я мусив би навісити на "Народний оглядач" ярлик "зло", а як кривавий фожистський бендера і майданутий на всю голову укроп - навпаки "добро". Але я не навішую на "НО" жодного з цих ярликів, а просто поступово входжу в різноманітні теми, бо тут надзвичайно цікаво спілкуватися з надзвичайно цікавими та розумними людьми )))

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Але я не навішую на "НО" жодного з цих ярликів, а просто поступово входжу в різноманітні теми, бо тут надзвичайно цікаво спілкуватися з надзвичайно цікавими та розумними людьми )))

Вітаю Вас, пане Тимуре! Ви абсолютно правильно використовуєте ваш розум не для "оцінювання з навішуванням ярликів", а для речей, які требують логічного мислення. Відповідно Ваше "Вище Я" є господарем Вашого розуму, а не навпаки.

А от якби Ви кинулися оцінювати НО, то ваші думки відразу би викликали у Вас емоції, це би призвело до сильного приєднання до егрегору НО, і ваші коментарі на НО вже не могли би бути об’єктивними! :)

А так, Ви просто усвідомлюєте, що Є такий сайт як НО, і використовуєте його для свого задоволення.

Останнім часом намагаюся так перебудувати все своє мислення. Але скажу, зрозуміти на рівні розуму "як робити правильно" і звикнути робити правильно, це різні речі. Хоча зміни в своєму мисленні таки помічаю.

І на кінець процитую одного дядька, який сказав, що "люди страждають не через негативні події, а через свою інтерпретацію (оцінювання) цих подій".

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Доброслав Велесовий каже:
Але скажу, зрозуміти на рівні розуму "як робити правильно" і звикнути робити правильно, це різні речі. Хоча зміни в своєму мисленні таки помічаю.

Колись стоячи біля підніжжя гори Синай, якийсь із моїх далеких предків разом з усім своїм народом обіцяв: "Зробимо і зрозуміємо". І в синодальному перекладі, і навіть в перекладі Івана Огієнка ци місце книги "Вихід" звучить по-іншому: "Зробимо і послухаємо", - що не зовсім відповідає оригіналу. А сенс в тому, щоб навчитися одразу, не роздумуючи, "автоматично" вчиняти вірно, а вже потім пересвідчитись, наскільки вірно ти повівся.
Досягнути цього на рівні розуму - це одне. Але тоді ключова фраза перевертається: "Зрозуміємо і зробимо". Необхідного ж результату можна досягнути виключно на інтуїції, на підсвідомості. Якщо хочете - на прозрінні, на осяянні. Як я полюбляю повторювати, "печінкою відчуваю, як вчинити" )))

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Це просто різні шляхи!

Можна йти до пізнання (прозріння) шляхом глибокого інтелектуального розуміння або шляхом "дій з хорошими намірами", або шляхом "високих почуттів". Всі ці шляхи ведуть до Прозріння на завершальному етапі. Кому як зручніше.

Тимур Де-Бальзак каже:
Колись стоячи біля підніжжя гори Синай, якийсь із моїх далеких предків разом з усім своїм народом обіцяв: "Зробимо і зрозуміємо". І в синодальному перекладі, і навіть в перекладі Івана Огієнка ци місце книги "Вихід" звучить по-іншому: "Зробимо і послухаємо", - що не зовсім відповідає оригіналу. А сенс в тому, щоб навчитися одразу, не роздумуючи, "автоматично" вчиняти вірно, а вже потім пересвідчитись, наскільки вірно ти повівся.
Досягнути цього на рівні розуму - це одне. Але тоді ключова фраза перевертається: "Зрозуміємо і зробимо". Необхідного ж результату можна досягнути виключно на інтуїції, на підсвідомості. Якщо хочете - на прозрінні, на осяянні. Як я полюбляю повторювати, "печінкою відчуваю, як вчинити" )))
Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тимуре, ти вже причепив на НО ярлик "цікавий сайт"

Тимур Де-Бальзак каже:
Ігор Каганець каже:<blockquote class="bb-quote-body">Все наше життя - це навішування ярликів (позначок). По-науковому це називається "класифікація". </blockquote>

Так, але при цьому треба всіляко уникати навішування ярликів штибу "добро" - "зло".
Наприклад, як затятий фанатик юдаїзму та прихований агент світового сіонізму, я мусив би навісити на "Народний оглядач" ярлик "зло", а як кривавий фожистський бендера і майданутий на всю голову укроп - навпаки "добро". Але я не навішую на "НО" жодного з цих ярликів, а просто поступово входжу в різноманітні теми, бо тут надзвичайно цікаво спілкуватися з надзвичайно цікавими та розумними людьми )))

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Миро Продум каже:
Тимуре, ти вже причепив на НО ярлик "цікавий сайт"

Але ж визначення "цікавий сайт" якщо і є ярликом, то лежить поза межами дихотомії "добро" - "зло"!!!
Радіймо )))

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

То в тебе тільки два ярлика? Розширюй перелік! Ярлик - це виразна позначка (етикетка) для чіткої класифікації.
Ярлики бувають різні: чесні, брехливі, образливі, яскраві, похмурі ...

Тимур Де-Бальзак каже:
Миро Продум каже:<blockquote class="bb-quote-body">Тимуре, ти вже причепив на НО ярлик "цікавий сайт"</blockquote>

Але ж визначення "цікавий сайт" якщо і є ярликом, то лежить поза межами дихотомії "добро" - "зло"!!!
Радіймо )))

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Ігор Каганець каже:
То в тебе тільки два ярлика?

Друже, ти мене невірно зрозумів!
1. Дати предметам і явищам визначень (у твоїй термінології - "наліпити ярликів") я можу багато, але...
2. Я всіляко намагаюсь уникати навішування дихотомічних ярликів у категоріях "добро" - "зло".
От і все )))

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Все наше життя - це навішування ярликів (позначок). По-науковому це називається "класифікація".

Саме так! Ми весь час придумуємо все нові та нові ярлики (слова), і думаємо, що таке розділення допоможе нам краще пізнати світ. Це якщо не говорити вже про те, що з появою нових слів плодяться і нові егрегори.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Класифікація - це початковий етап пізнання. Далі йде аналіз. Після нього - синтез (творення нового). Той, хто заперечує класифікацію, унеможливлює творчість.

Доброслав Велесовий каже:
Цитата:<blockquote class="bb-quote-body">Все наше життя - це навішування ярликів (позначок). По-науковому це називається "класифікація".</blockquote>

Саме так! Ми весь час придумуємо все нові та нові ярлики (слова), і думаємо, що таке розділення допоможе нам краще пізнати світ. Це якщо не говорити вже про те, що з появою нових слів плодяться і нові егрегори.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Це справді так і є. Але іноді хочеться від них трохи відпочити. Я на цю тему колись написав невеличкий жартівливий пост "Семіотичний простір", який сьогодні наважився опублікувати на НО. Доброславу мало би сподобатись:-)).

Ігор Каганець каже:
Все наше життя - це навішування ярликів (позначок). По-науковому це називається "класифікація".
Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую. Стаття надихає мене на подальші роздуми щодо вибору дій на життєвому шляху

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Стикнулися два егрегори та й почали свою ігрову змагальність, а у козаків(Гравців) чуби тріщать (від сумнівів) через деструктив емоцій... Треба заспокоїтись і повернутися до теми через деякий час....
Хм-м-м! Треба буде менше смайликів і знаків оклику писати....
От тільки один зараз напишу - ;-).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ти ставиш нас на один етичний рівень, друже Арсене. Це не так, адже я просував систему Олексія, а він "з вдячності" почав знищувати нашу систему.

До речі, в мене позитивні емоції. Як дослідник, я втішений тим, що почав бачити логіку процесу в цілому.

Арсен Дубовик каже:
Стикнулися два егрегори та й почали свою ігрову змагальність, а у козаків(Гравців) чуби тріщать (від сумнівів) через деструктив емоцій... Треба заспокоїтись і повернутися до теми через деякий час....
Хм-м-м! Треба буде менше смайликів і знаків оклику писати....
От тільки один зараз напишу - ;-).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

!Хайре, друже Ігоре!
Не беруся казати, хто на якому рівні. Можна лише констатувати, що ми всі на різних рівнях. Чи добре це, чи погано? Кожен свій рівень (на якому він почувається щасливо, чи нещасливо) сам формує (аби з доброї волі).
Після Твоїх пояснень про зовнішні діяння опонента, картинка стала ще більш зрозумілою. Внутрішнім відчуттям треба таки довіряти (це я собі). Бентежило мене те, що поведінка Майстра у рекламуванні його системи, не вкладалася у мудрість народну: "Не хвали себе сам, а що люди скажуть". Зараз сумніви зникають, і чуб знову відростає )).
Згоден, що перехід від егрегора до егрегора в людській подобі неминучий. І тому треба їх класифікувати, розрізняти і вірно обирати (для кожної сходинки духовного зростання - свій). Я так розумію, що головне не зациклюватися на якомусь одному, бо з часом він забиратиме енергії більше, ніж даватиме. Адже так?
РаДіймо ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Егрегори подібні на людські організації. Вони також народжуються, розквітають, старіють, стають неефективними, потім оновлюються або вмирають.

Тому тут треба діяти свідомо і творчо:
- створювати нові егрегори,
- вчасно покидати неактуальні або вмираючі егрегори,
- розвивати і оновлювати корисні егрегори.

Вмираючі або низькі, паразитичні егрегори більше забирають енергії, ніж дають.

Високі егрегори завжди дають більше, ніж беруть. Це називається "гра з ненульовою сумою". Високі егрегори народжують нову якість, синтезують нові енергетичні джерела.

Арсен Дубовик каже:
!Хайре, друже Ігоре!
Не беруся казати, хто на якому рівні. Можна лише констатувати, що ми всі на різних рівнях. Чи добре це, чи погано? Кожен свій рівень (на якому він почувається щасливо, чи нещасливо) сам формує (аби з доброї волі).
Після Твоїх пояснень про зовнішні діяння опонента, картинка стала ще більш зрозумілою. Внутрішнім відчуттям треба таки довіряти (це я собі). Бентежило мене те, що поведінка Майстра у рекламуванні його системи, не вкладалася у мудрість народну: "Не хвали себе сам, а що люди скажуть". Зараз сумніви зникають, і чуб знову відростає )).
Згоден, що перехід від егрегора до егрегора в людській подобі неминучий. І тому треба їх класифікувати, розрізняти і вірно обирати (для кожної сходинки духовного зростання - свій). Я так розумію, що головне не зациклюватися на якомусь одному, бо з часом він забиратиме енергії більше, ніж даватиме. Адже так?
РаДіймо ))

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ігоре, дякую за суголосність думки ).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую і Олексію Тищенку за те, що він відкрив (маю надію, що щиро) сторінку про Цигун, Ай Рю Айкідо, Ван Фу Бао Цигун... Нагадало це, розширило знання про: як це, хто це - самУрай. Та й фільм "Мирний Воїн" розширив мої знання... Знаю, що Живе Слово, що лине через Народний Оглядач окрилює сприймати правильні і вірні знання. Дякую щиро ще і ще всім з ким спілкуюся вітуально і реально завдяки НО. Хай сонячно- блакитний прапор сяє і надихає надалі ще і інших на добрі справи. А Олексію І Олі бажаю перемог, щастя, любові і надалі . Дякую і за живі коктейлі. Які смачні!

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

В особистих розмовах, агітуючи людей на свої семінари, Олексій Тищенко любить розповідати, що його цигун незрівнянно ефективніший за Живе Слово. Може й так, але ж він не працював з Живим Словом, то звідки може про це знати?

Я так зрозумів, що коли Олексій Тищенко розповідає про свої успіхи, то їх треба ділити на 10, а то й на 100. Він тут якось хвалився, що був на перших зборах акціонерів ТГ.

Хто там був, той пам’ятає, що Олексій прийшов через три години після початку, тобто вже під закінчення, і відразу ж почав їсти якісь горішки, які приніс з собою. Він цим нас здивував: у нас тут розмова про духовні справи, а він сів і демонстративно щось їсть.

А коли ми вирішили спробувати колективне співання Енергосот (у давнину молитви в основному співалися) і для цього всі встали, то Олексій продовжував сидіти і їсти. Не знаю, як інші, а я був легко шокований від такого нахабства. Але я тоді це списав на молодість Олексія і особливості його соціотипу.

Як з’ясувалося, на збори він прийшов тільки для того, щоб агітувати за цигун. Довелося зупинити його палку промову, бо нам треба було виконати свою програму і вчасно завершити збори.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
В особистих розмовах, агітуючи людей на свої семінари, Олексій Тищенко любить розповідати, що його цигун незрівнянно ефективніший за Живе Слово.

І це все? Так він це і тут робив в коментарях часто.

Цитата:
і відразу ж почав їсти якісь горішки, які приніс з собою. Він цим нас здивував: у нас тут розмова про духовні справи, а він сів і демонстративно щось їсть.

А може він так психологічно готувався до своєї промови про цигун :)

Цитата:
А коли ми вирішили спробувати колективне співання Енергосот (у давнину молитви в основному співалися) і для цього всі встали, то Олексій продовжував сидіти і їсти.

А його попередили, що не завадило би вивчити кілька Енергосот і потренувати свій голос перед приходом на збори? :) На сторінці публікації про ці збори я припускав, що ті хто не вміють добре співати будуть сидіти собі тихо в куточку і оцінювати голос інших. Але щось їсти під час того як інші співають це дійсно вже перебір :) Це ж не футбол з трибуни дивитися! )))

Цитата:
Як з’ясувалося, на збори він прийшов тільки для того, щоб агітувати за цигун.

Точно прорахувався. На цих зборах мабуть були присутні найбільші шанувальники "Живого Слова". Тому переорієнтувати їх на цигун навряд чи би вийшло. Хіба що він сподівався, що буде відеозапис, який зможуть побачити багато інших людей.

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Тільки воля-свобода від егрегорів дозволить нам піднятися на новий щабель розвитку свободи-волі особистості в Плані Буття.
Такий розвиток раніше чи пізніше буде спровокований Галактичним Днем, та поки що Галактичний Світанок.
https://www.ar25.org/comment/27843#comment-27843
Дякую :)

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Віктор Юрченко каже:
Тільки воля-свобода від егрегорів дозволить нам піднятися на новий щабель розвитку свободи-волі особистості в Плані Буття.
Такий розвиток раніше чи пізніше буде спровокований Галактичним Днем, та поки що Галактичний Світанок.

Супер! Припустимо, ми позбавились егрегора Києва та інших наших міст, селищ і сіл, далі егрогора України, егрегора Європи, егрегора Землі... Навіть вистрибнули за егрегор Сонячної системи.

Але чи не здається Вам, що існує ще й егрегор нашої Галактики - Чумацького Шляху?! Як вийти за його межі, позбавитись його впливу?! Адже доки існує наш Чумацький Шлях - існує й його егрегор...

Але припустимо, що ми героїчно подолали навіть наш галактичний егрегор!!! Де ми опинимось?! Вірно - у Всесвіті. А раптом Всесвіт має свій егрегор?! (Себто, я особисто певен, що має, то то моя впевненість, для Вас не обов'язкова...) Отже, як позбутися Всесвітнього егрегора?! Як вийти за межі бодай просторо-часу - отих чотирьох вимірів?.. Інакше ми назавжди залишимось бранцями Всесвітнього... чи то пак Вселенського егрегора.

Бачу один лише шлях: наша дематеріалізація. Себто - самогубство. Бо душа не є матеріальною, тому може вийти навіть за межі Всесвіту. Отакий жах у нас виходить!..
Чи я все ж таки помиляюсь?..

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Людина прив’язана до егрегорів через свої думки/емоції. Але якщо думки/емоції стають тільки інструментом в руках "Вищого Я", і людина отримує можливість бачити речі не користуючись думками/оцінками, тобто бачить все як одну велику Єдність (Цілісність), тоді зникає поділ на речі разом з їхніми багаточисельними назвами і відповідно повністю зникає зв’язок з егрегорами. І це ні в якому разі не значить, що після того, така людина не зможе користуватися своїм розумом/емоціями. Зможе, але вони вже не керують нею, і не мають можливості створювати егрегори, або приєднуватись до них. Тоді інтелект і емоції використовуються тільки для побутових речей, а бачення Всесвіту відбувається напряму. Це і є Просвітлення, або повне Звільнення.

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Доброслав Велесовий каже:
Людина прив’язана до егрегорів через свої думки/емоції. Але якщо думки/емоції стають тільки інструментом в руках "Вищого Я", і людина отримує можливість бачити речі не користуючись думками/оцінками, тобто бачить все як одну велику Єдність (Цілісність), тоді зникає поділ на речі разом з їхніми багаточисельними назвами і відповідно повністю зникає зв’язок з егрегорами.

От чого я не розумію... Приблизно в 5-річному віці я дуже міцно впаявся в егрегор Києва. Знаю це абсолютно точно, але пояснення й обгрунтування, що і звідки я знаю, буде занадто розлогим. І це не головне.
Втім, хочу про інше сказати: ця спайка з егрегором Києва дала мені в житті дуже й дуже багато чого: визначеність власного шляху, розуміння цілей життя й напряму розвитку власної особистості, впевненість у житті, відчуття захищеності тощо. Якби не цей зв'язок, я би не став тим, ким є зараз і не мав би всього того, що маю.
А тому я не вважаю, що зв'язок з егрегором - це така вже погана річ, що її необхідно позбуватися. Все одно людина, залишаючись людиною, навряд чи підніметься вище егрегора Чумацького Шляху. а за Всесвітній егрегор ну точно не вистрибне!.. А найшвидше, опиниться на рівні Сонячної системи.
То навіщо намагатися неодмінно розривати зв'язки з нижніми егрегорами - наприклад, свого міста і своєї держави?! Ми ж тут живемо, тут живуть наші сім'ї та нащадки. Отже, ми зацікавлені в тому, щоб максимально покращити життя тут, в конкретному місці Землі - а через це й життя на Землі загалом...

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Повністю відриватися від всіх егрегорів є смисл тільки тоді, коли відчувається сильне внутрішнє бажання це зробити. Тобто тоді, коли настав час.

Уявіть собі що переходите через вузький міст. Ви можете триматися за його поручні, і повільно йти вперед, в правильному напрямі. І при цьому думати, що дуже добре, що є поручні, вони не дають мені впасти, завдяки їм я можу почуватися безпечно, я - впевнений і захищений. І тут повз Вас проходить швидко інша людина, яка не тримається за поручні, тому що абсолютно не боїться впасти, абсолютно впевнена в собі, її не турбує відчуття незахищеності. Завдяки цьому вона може йти швидко, та ще й нести щось у вільних руках, які не зайняті триманням за поручні.

Ось ці поручні і є Егрегорами. На початкових етапах коли, наприклад, дитина вчиться ходити, їй потрібна підтримка, а коли вже навчилась, то стала незалежною від зовнішніх речей. Такий самий приклад можна навести і з надувною камерою, яка одним в морі рятує життя, а для хороших плавців є зайвим тягарем. Просто всьому свій час. А давати оцінку, що егрегори - це добре чи це погано, є неправильно. Тому що "добре" і "погано" існують тільки в нашій голові. А в реальності максимум, що можна приписати егрегорам - це те, що вони Є (існують). І не більше.

Цитата:
Все одно людина, залишаючись людиною, навряд чи підніметься вище егрегора Чумацького Шляху. а за Всесвітній егрегор ну точно не вистрибне!.. А найшвидше, опиниться на рівні Сонячної системи.

Не можна позбутися зв’язку з егрегорами розриваючи зв’язок зі "слабшими" з них і переходячи на "сильніші". Це не є поетапним процесом. Спочатку приходить розуміння, після чого егрегори самі починають "відвалюватися" від людини один за одним, незалежно від того, які з них більші, а які менші. Хоча, мабуть, ті які більші, можуть довше "триматися".

Цитата:
То навіщо намагатися неодмінно розривати зв'язки з нижніми егрегорами - наприклад, свого міста і своєї держави?! Ми ж тут живемо, тут живуть наші сім'ї та нащадки. Отже, ми зацікавлені в тому, щоб максимально покращити життя тут, в конкретному місці Землі - а через це й життя на Землі загалом...

При розірваних егрегорах бажання робити щось хороше для інших визначається не емоційним притяганням, а тим, що така людина вже просто не може робити щось погане навколишнім. Тому для країни, міста, сусідів від такої людини набагато більше користі, ніж від "емоційного патріота", який перебуває під впливом різних егрегорів.

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Доброслав Велесовий каже:
На початкових етапах коли, наприклад, дитина вчиться ходити, їй потрібна підтримка, а коли вже навчилась, то стала незалежною від зовнішніх речей.

Ага, навіть так!.. Ну, то в 1968 році я й був, власне, 5-річною дитиною ))) Гаразд.

Доброслав Велесовий каже:
Не можна позбутися зв’язку з егрегорами розриваючи зв’язок зі "слабшими" з них і переходячи на "сильніші". Це не є поетапним процесом. Спочатку приходить розуміння, після чого егрегори самі починають "відвалюватися" від людини один за одним, незалежно від того, які з них більші, а які менші. Хоча, мабуть, ті які більші, можуть довше "триматися".

Ага... Це приблизно збігається і з моїми відчуттями.

Доброслав Велесовий каже:
При розірваних егрегорах бажання робити щось хороше для інших визначається не емоційним притяганням, а тим, що така людина вже просто не може робити щось погане навколишнім. Тому для країни, міста, сусідів від такої людини набагато більше користі, ніж від "емоційного патріота", який перебуває під впливом різних егрегорів.

1. Мабуть що не при розірваних "егрегорах", але "зв'язках з егрегорами" - я так думаю )))
2. А от "не робити щось погане навколишнім"... Цього не уникнути. В будь-якому разі, людина їстиме - а отже, для цього мають бути вбиті тварини, птахи (або їхні яйця) чи риби (аж до ікри), зрізані й перероблені рослини чи/та їхні плоди. На виготовлення одягу такої йдуть природні матеріали, а не суцільна синтетика. От якби людина харчувалася виключно ефіром!..

Але в цілому дуже вдячний за відповідь!
Радіймо )))

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
1. Мабуть що не при розірваних "егрегорах", але "зв'язках з егрегорами" - я так думаю )))

Так, дякую за виправлення.

Цитата:
А от "не робити щось погане навколишнім"... Цього не уникнути. В будь-якому разі, людина їстиме - а отже, для цього мають бути вбиті тварини, птахи (або їхні яйця) чи риби (аж до ікри), зрізані й перероблені рослини чи/та їхні плоди.

Ну, я думаю, що коли людина доросла до того, щоб розірвати зв’язок з усіма егрегорами, це автоматично означає, що ця людина вже давним давно перестала вбивати тварин і поїдати їхні трупи. Щодо рослин, то вони в ієрархії живих організмів стоять значно нижче за людину, тому не можуть сильно впливати на її карму. Хоча краще, звичайно, харчуватися плодами рослин, або ж ефіром :)

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

О!!! Ще лишаються кровопивці (комарихи, клопи, кліщі) й таргани! Плюс миші та пацюки... З ними теж доводиться боротись.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
О!!! Ще лишаються кровопивці (комарихи, клопи, кліщі) й таргани!

З ними та сама історія що й з рослинами. Тим більше, якщо правильно розумію, комахи швидко перевтілюються, так що їм то не дуже страшно :)

Цитата:
Плюс миші та пацюки... З ними теж доводиться боротись.

А з цими "товаришами" краще боротись "чужими руками". Наприклад, завести котика :). Він і Вам в нагоді стане, і йому допоможете, сприяючи його духовній еволюції своїми людськими енергіями :)

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Доброслав Велесовий каже:
А з цими "товаришами" краще боротись "чужими руками". Наприклад, завести котика :). Він і Вам в нагоді стане, і йому допоможете, сприяючи його духовній еволюції своїми людськими енергіями :)

На жаль, у мене алергія на шерсть тварин ((( Алергічний кон'юнктивіт. Один раз доходило до ерозії на роговицях очей - а з цим можна навіть засліпнути ((( Тому хоч я дуже полюбляю всіх котиків-песиків, та й вони до мене зазвичай ставляться добре, це не для мене. Максимум - то хвилясті папужки. До пуху-пір'я мій організм адаптується десь за добу, на відміну від шерсті.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Зараз добалакаєшся, що і тебе визнають підступним ворогом-фанатиком :) А я вже зрозумів, що люди, які сповідують "релігію знань" повинні весь час на щось опиратися, щоб почувати себе надійно. Для думки весь час потрібні об’єкти, щоб було про що думати. І цей процес думання(накопичення знань) і створює/підтримує егрегори. Так що на рівні аріохрестиянства без егрегорів просто ніяк.

Віктор Юрченко каже:
Тільки воля-свобода від егрегорів дозволить нам піднятися на новий щабель розвитку свободи-волі особистості в Плані Буття.
Такий розвиток раніше чи пізніше буде спровокований Галактичним Днем, та поки що Галактичний Світанок.<a href="https://www.ar25.org/comment/27843#comment-27843" rel="nofollow">https://www.ar25.org/comment/27843#comment-27843</a>
Дякую :)
Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Коли фанатик заходить на інтернет-сайт, то з ним неможлива дискусія: він говорить тільки на одну тему і жорстко відстоює тільки свою лінію, а тому неспроможний сприймати інші уявлення і збагачувати свої.

Звідси запитання: чи є справедливою зворотня теза - "якщо людина жорстко відстоює тільки свою лінію, то вона є фанатиком"? Таким чином, чи маю я виявляти в дискусіях безхребетність, щоб інші по-товариському поплескали мене по плечу і втішили: "Так, друже, ти ніякий не фанатик!"
Отже, де закінчується відсутність фанатизму й починається безхребетність?..

UPD. З цього приводу є прекрасна цитата Черчілля:

Отакий він безхребетник і не-фанатик...
До речі, це не з мого сайту )))

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Так егрегори залишаться, та змінюється значення їх впливу та взаємодія з нами. Зокрема Душа набуватиме Сили, та енергетично переросте вплив будь-яких егрегоріальних факторів, звісно не раніше чим сутність спроможеться послабити і зрештою перервати цю "пуповину". Промені галактичного, світанкового Світла нам в поміч на егрегоріальному (ефірному) Плані Буття також :)
https://www.ar25.org/article/yak-vidnayty-dushu-nemynuchist-zrilosti.html
Фанатики - егрегоріально залежні сутності. Всі ми станом на сьогодні в тій чи іншій мірі "фанатики".
Та Вище Я кожного з Нас вже мало Досвід егрегоріальної сутності, і астральної, і ментальної - тонких тіл людини. А тепер ми в фізичних тілах, а отже пройшли в розвитку далі чим егрегори. Власне наше Вище Я. Насамперед з Ним необхідно відновлювати зв"язок, пройшовши етап пізнання, творення, вдосконалення в матеріальному світі в фізичному тілі.
Радіймо!

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Красно дякую за посилання, особливо за "Як віднайти Душу. Неминучість зрілості". Щоправда, деякі речі мене здивували, але підозрюю, що це лише наслідок початкової неузгодженості термінології. Буває.
Але щиро вдячний!
Радіймо )))

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Щодо особистісної дискусії - нічого не можу сказати, не в темі.
Стаття дуже інформативна, але, все ж таки, що таке егрегор? Якщо він нематеріальний, або не має матеріальної складової, то як із ним можна спілкуватися? Можна ж, чи не так?
Чи все ж таки, думка матеріальна, польової природи? Адже поле - матеріальне, інакше неможливо пояснити більшість фізичних феноменів, чи не так?
Фанатизм мені самому не подобається, як і все, що пов'язане із прямим або прихованим примусом, фанатиків - шкода.
Здається, поділ на матеріальне і нематеріальне якійсь штучний. "Полиць" в природі не існує. Чи я помиляюся?

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Юр Цікавий каже:
Стаття дуже інформативна, але, все ж таки, що таке егрегор? Якщо він нематеріальний, або не має матеріальної складової, то як із ним можна спілкуватися? Можна ж, чи не так?
Чи все ж таки, думка матеріальна, польової природи? Адже поле - матеріальне, інакше неможливо пояснити більшість фізичних феноменів, чи не так?

Що таке еґреґор, можна прочитати тут. Якщо пояснювати "на пальцях", то це - "вмістилище прагнень, думок та ідей", відірване від конкретного фізичного (тілесного) носія. Так, думка є "польовою" - отже, матеріальною.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це питання щодо визначення матерії. Можливо, тут краще вживати поняття "тонкоматеріальний" (щодо егрегорів і фізичних полів) та "грубоматеріальний" (щодо речовини).

Юр Цікавий каже:
Щодо особистісної дискусії - нічого не можу сказати, не в темі.
Стаття дуже інформативна, але, все ж таки, що таке егрегор? Якщо він нематеріальний, або не має матеріальної складової, то як із ним можна спілкуватися? Можна ж, чи не так?
Чи все ж таки, думка матеріальна, польової природи? Адже поле - матеріальне, інакше неможливо пояснити більшість фізичних феноменів, чи не так?
Фанатизм мені самому не подобається, як і все, що пов'язане із прямим або прихованим примусом, фанатиків - шкода.
Здається, поділ на матеріальне і нематеріальне якійсь штучний. "Полиць" в природі не існує. Чи я помиляюся?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Можливо, тут краще вживати поняття "тонкоматеріальний" (щодо егрегорів і фізичних полів) та "грубоматеріальний" (щодо речовини).

Підтримую цю думку. Такі визначення будуть вносити меншу плутанину, ніж "матеріальний" і "духовний".

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Чи все ж таки, думка матеріальна, польової природи? Адже поле - матеріальне, інакше неможливо пояснити більшість фізичних феноменів, чи не так?

Саме так! Розділення на матеріальне чи духовне придумали люди, щоб можна було легше оперувати інформацією і передавати її іншим. Але не завжди таке штучне розділення дає хороші результати.

Цитата:
"Полиць" в природі не існує. Чи я помиляюся?

У Всесвіті "полиць" не існує. Але вони існують у думках людей. В реальності бувають тільки плавні переходи, в яких неможливо визначити точку переходу і тому неможливо чітко розділити.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Щодо звільнення від егрегорів. Звільнятися треба від того, що обмежує твою волю. Нема сенсу звільнятися від того, що сприяє розкриттю твоєї волі.

Високі егрегори сприяють розкриттю боголюдського потенціалу людини, сприяють звільненню її від усіляких непотрібних обмежень.

Тож коли говоримо про необхідність звільнення, то це не стосується високих егрегорів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Сторінки

  • Сторінка
  • of 3
  • >