Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Microsoft звільнила журналістів своєї новинної стрічки та замінила їх штучним інтелектом

У компанії кажуть, що цей крок пов’язаний з оптимізацією робочого процесу. Скорочення торкнулися 77 осіб, які займалися пошуком новин для публікації на сайті MSN, у браузері Microsoft Edge та новинних додатках Microsoft News.

20060402.jpg

Фото: ldaily.ua

«Я дуже багато читав про те, як штучний інтелект замінить всіх нас, і ось будь ласка — робот забрав мою роботу», – заявив один зі скорочених співробітників, пише TechToday.

Звільнені працівники кажуть, що використання штучного інтелекту для підбору новин несе певні ризики, оскільки команда професіоналів дотримувалася дуже суворої редакційної політики. Наприклад, відмова від жорстокого або неприйнятного контенту. Штучний інтелект з цим може не впоратися, вважають вони.

Скорочені співробітники не створювали власні матеріали, але займалися відбором новин, опублікованих агентствами і порталами. Вони також вносили зміни в заголовки і самі матеріали для відповідності прийнятому формату.

Microsoft займається новинним бізнесом уже 25 років з моменту запуску сайту MSN у 1995 році. Близько двох років назад запрацював агрегатор Microsoft News. Тоді компанія повідомляла, що над проектом працюють понад 800 редакторів із 50 країн світу.

У 2019 році квітневий номер сінгапурського журналу Esquire увійшов в історію високих технологій. Частину його статей самостійно написав штучний інтелект. Видавництво каже, що це перший в історії журнал, написаний і підготовлений штучним інтелектом. Окрім цього, номер отримав першу в історії голограму на обложці, яку можна дивитися без доповненої реальності.

Експерти прогнозують, що до кінця десятиліття 40% сьогоднішніх компаній припинять своє існування. Приблизно половина робочих місць, до яких ми звикли, зникне. Те, що ми сьогодні називаємо «роботою», розділиться на певну кількість завдань.

Як зазначають експерти Wall Street Journal, сучасні технології дозволяють автоматизувати 45% завдань. А за дослідженням Оксфордського університету і компанії Deloitte, приблизно 35% робочих місць у найближчі 20 років опиняться під загрозою автоматизації і комп’ютеризації.

За оцінками Всесвітнього економічного форуму, робототехніка і штучний інтелект найближчими роками призведуть до скорочення 5 млн робочих місць у розвинутих країнах. В Азії в найближчі 20 років понад 137 млн осіб – це майже половина робочої сили в регіоні – можуть втратити свої місця через роботів.

Ситуація стала вже досить критичною – масове звільнення людей та заміна їх роботами потребує втручання держави. У Міжнародній асоціації юристів (IBA) кажуть, що наявні закони повинні захищати права людей і поки не виконують це завдання.

Наші інтереси: 

Розуміти виклики сучасного світу і готуватися до переходу в постіндустріальний уклад.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
роботи
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Пора вже вигадати (або знайти) новий відповідник слову "луддити".

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Пора вже вигадати (або знайти) новий відповідник слову "луддити".

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Цю, на перший погляд, звичайну новину, треба сприймати як знак попередження, що Штучний інтелект входить в людське життя і фактично стане загрозою людству.
У 2011 році вийшов серіал «Підозрюваний» («Особливо небезпечний») (Person of Interest, який є фільм-попередження про небезпеку, що очікує техногенну цивілізацію, в якій відсутні моральні і духовні принципи... Після фільму Матриця (Matrix) цей фільм можна вважати другою знаковою стрічкою цього століття.
Кому цікаво рекомендую переглянути цей серіал з 5-ти сезонів.
Матеріали по темі:

Підозрюваний. Созон 1.
https://uamodna.com/articles/osoblyvo-nebezpechnyy-sezon-1-person-of-interest-season-1-2011-2012/

Підозрюваний. Созон 2.
https://uamodna.com/articles/osoblyvo-nebezpechnyy-sezon-2-person-of-interest-season-2-2012-2013/

Підозрюваний. Созон 3.
https://uamodna.com/articles/pidozryuvanyy-sezon-3-person-of-interest-season-3-2013/

Підозрюваний. Созон 4.1 (частина 1)
https://uamodna.com/articles/pidozryuvanyy-sezon-4-person-of-interest-season-4-2013-chastyna-persha/