Аватар пользователя Арсен Дубовик
Арсен Дубовик
  • Visits: 0
  • Хиты: 0

Велика Тартарія

Світ:

Сучасна офіційна наша історія, що викладалася в школах, прийняла остаточний вигляд у 18-19 століттях н.е. і була написана відповідно до біблійної концепцією історії за замовленням Романових. Таким чином, нас сьогодні "зомбують" змалку, що нашій історії всього лише трохи більше 1000 років. Нібито, брати Кирило і Мефодій облагодіяли темних і диких язичників, коли подарували їм писемність.

Подивимося, що творилося і хто, і як фальсифікував наше минуле.

Почнемо з царя Петра Першого, який замість "Літа" ввів "Року" і в Літо 7208 від С.М.З.Х (Створення Світу в Зоряному Храмі, де під створенням світу раніше розумілося підписання мирного договору) 20 грудня Петро I переніс Новоліття видавши указ вітати один одного 1-го січня "з новим Got-ом", і ввести новий іноземний юліанський календар, де після 31 грудня 7208 від С.С. починалося перше січня 1700 р. від народження Ісуса Хреста. Чим, легко і просто, вкрав у нас 5508 років історії.

Оскільки числа наші Предки писали буквицями, то і писемність наша, як мінімум існує вже понад 7,5 тисяч років, що і Катерина II у своїх "Записках щодо російської історії" писала: "... слов'яни древніше Нестора писемність мали...".

Але найстрашніше було при християнізації, коли на Русі піддавалися тотальному знищенню пам'ятники дохристиянської писемності та культури древньої Русі-Росії-Рассенії. (До наступного висловлювання я додав би "Є така думка, що …" – А. Д.) Незаконнонароджений син хозарки Малуші князь Володимир, незаконно зайняв Київський престол (шляхом отруєння законних спадкоємців) вогнем і мечем запроваджував чужорідну релігію. За роки з 988 по 1000 було знищено ¾ населення Київської Русі, після чого залишилося всього 3 мільйони населення від початкових 12 мільйонів. Серед тих, хто залишився серед живих були в основному діти і люди похилого віку. Позбавлені батьків діти виховувалися вже в християнському дусі, із заперечуванням всієї великої Спадщини Предків.

Вище Духовенство Біловоддя (центр Біловоддя знаходився в Асґарді, сучасний Омськ), священної землі Рассенії-Русі-Росії в 1222 році від Р.Х. прийняло рішення про створення спеціального керівного органу для захисту Старої Віри, який став називатися: ОР-ДЕН, що означало "Сила світла" або "Світла Сила", де Х'арійська руна "ОР" давньослов'янською мовою означала "силу", руна "ДЕН" означала "світло". Ця Світла Сила і прийшла із-за Уралу у вигляді відплати на руські землі, спустошені і захоплені греками-іудеями-християнами.

Дане слово "Орден" було спотворено латинянами як "Орде́", а письменники історії переробили на слово "орда" і так з'явилася Велика Орда або Монголо-татарське іго (ярмо). Монголією називали Русь іноземці. Сама назва "Монголія" (або Моголів, як пише, наприклад, Карамзін і багато інших авторів) походить від грецького слова "Мегаліон", тобто "Великий". У російських історичних джерелах слово "Монголія" ("моголь") не зустрічається. Зате зустрічається "Велика Русь". Слово "Іго" означає порядок, звідси ім'я "Ігор" – хранитель порядку. "Тать" – це ворог, тобто татарин – це "ворог Арієць". А кому Арієць міг бути ворогом? Чи міг він бути ворогом Расичам, тобто своїм побратимам по Родам РАСИ Великої? Ні. Єдине, кому він був ворогом, так це тим, хто ці Роди хотів поневолити.

Ось тому вони й пишуть у своїй історії (із-тори-я), що на Русь (а Руссю вони вважали тільки Київську та навколишні землі, а "Київська Русь" придумана М. Погодіним, який у своїй дисертації "Про походження Русі" (1825), так як і панове Г. Байєр, а пізніше Г. Міллер і А. Шльоцер обґрунтовували норманську теорію виникнення російської державності: "прідітя і володійте нами") пішла Велика Орда, або іншими словами – Монголо-Татари – Великі Вороги Арійці, що не прийняли християнства. А йшли вони зі Сходу Рассенії (Рассенія – це території, за якими розселилися Пологи Раси великої), точніше з Сибіру, яка в ті часи від Уралу до Тихого океану і від Студеного Океану до Центральної Індії називалася Тархтарія, земля якою опікуються Боги – син і дочка Перуна, брат з сестрою, Тархов, прозваний Даждьбогом (що дають Богом), і його Молодша сестричка Тара. Наші Предки говорили іноземцям: діти Тарха і Тари…" (або "ми ТархТари"). Пізніше Тархтарія стала Тартарією, а біблійний народ, який насилу вимовляє букву "р", називав її Татарією.

Подивимося на карту 1754 року "I-e Carte de l'Asie". Через всю величезну територію Російської імперії, аж до Тихого Океану, включаючи Монголію, Далекий Схід і т.д., йде напис великими буквами: Grande Tartaria, тобто Велика Тартарія:

Тартария

А ось ще одна карта XVIII століття – "L'Asie dresse sur les observations de l'Academie Royale des Sciences et quelques autres, et Sur les memoires les plus recens. Amsterdam. Chez R. & J. Ottens". Точний рік її складання, на жаль, не вказаний:

Тартария

На захід від Волги ми бачимо "Європейську Московію" – Moscovie Europeane. Вся гігантська територія Російської імперії на схід від Волги позначена, – великими літерами(!) – як Grande Tartaria, тобто Велика, тобто "Монгольська" Татарія. Знаковим є те, що всередині Grande Tartarie вказані московські татари. Ця велика область – Tartarie Moscovite, – по території більша ніж багато держав Західної Європи, – накриває собою значну частину Сибіру.

До речі, на території Російської імперії (Grande Tartarie) ми бачимо ще багато інших "татарських областей": Незалежна Татарія – Tartarie Independante, Китайська Татарія – Tartarie Chinoise, Татарія близько Тибету, Мала Татарія – Крим, південь і схід України.

Карта, виготовлена в Парижі в 1670 році:

Тартария

Згідно цієї карти Велика Татарія включала в себе не тільки Російську Імперію, в сучасному розумінні цього слова, а й Китай з Індією. Карта цікава тим, що на ній наведені одразу кілька варіантів одних і тих же географічних назв. Синонімами є такі назви: Moal, Mongal, Magol. На території сучасної Індії ми бачимо Mogol Inde.

Тартария

Російська карта АЗІЇ 1737 р.

Тартария

Тартарія – Видання Гійома де Ліля. 1707-1709 рр..

Тартария

Генеральна карта Сибіру і Великої Тартарії. 1670-1680 рр..

А ось німецька карта Росії та Великої Татарії. Напис французькою зверху карти мовить: Carte de l'Empire de Russie & de la Grande Tartarie dressee avec soin par FLGussefeld & publee par les Herit de Homann, l'an 1786:

Тартария

Тартария

Тут ми можемо побачити давню назву річки Волга – ріка РА (Rha) ліворуч і зверху Гіперборейський океан.

Карта Росії, складена, ймовірно, полоненими шведськими офіцерами в сибірському полоні в 1709-1722 рр.. Видання Йоахіма і Джошуа Оттенсів, Амстердам, 1726-1728. Гравюра на міді:

Тартария

Тартария
Видавничий дім Блау – Карта Тартарії. Амстердам, 1640-70 рр. Гравюра на міді.

Тартария
Ніколас Вісхер (Піскатор) – Росія і Скандинавія. Амстердам, 1660. Гравюра на міді.

Тартария
Ніколаас Вітсен – Карта Тартарії, не раніше 1705. Видання Шатель, Амстердам, 1714. Гравюра на міді.

Тартария
 

Зображення земного глобуса (авт. права – ассоц. Картаір). Середина 18 століття. Гравюра на міді. Рівнокутна поперечно азимутальна проекція.

Трапляються цікаві назви, наприклад, Земля Амазонська і т.д.

Тепер зрозуміло, що слова "Татарія" і "татарин" ніякого відношення до сучасних татар не мало до тих пір, поки після революції 1917 року історики біблійної національності не вирішили сфальсифікувати "слід монголо-татарського ярма", щоб черговою брехнею, підміною понять, підтвердити свою вигадану історію про нашестя на Русь ворога, якого ніколи не існувало і відвести від себе підозри як про ворога реального.

Цей план оголосити когось колишнім ворогом вони здійснювали близько півтора десятки років, і завершив його Лазар Мойсейович Коганович в 1935 році, оголосивши татарами кілька народів: волзьких болгар або булгар, хрещЕнів, уйгурів, а також сибірців. Так проведена була в недалекій історії чергова підміна назв і понять.

Колись на північному сході від Чорного моря була Хазарія, яка здійснювала розбійницько-загарбницькі напади на сусідні народи. Одного разу Хазарія захопила волзькі землі з їх миролюбними народами і підпорядкувала їх собі. Але частина волзьких булгар не захотіла підкоритися владі хазар, і вони разом зі своїм ханом (тобто воєначальником) Астарухом переселилися на Дунай, побудували там свої міста і проживають там досі – називаються ці території Болгарією. Але зауважте, Дунайських болгар сучасна історіографія зараховує до слов'ян, а їх східних братів – Волзьких, Казанських болгар до тюрків – до татар.

Внаслідок чого відбулося таке розділення? Та внаслідок того, що з Цар-града християнство нав'язувалося на Дунаї, а іслам нав'язувався до Волги. А так як в давнину іслам приймали в основному тюркські племена, то волзьких болгар стали зараховувати до тюрків, хоча вони насправді були слов'янськими племенами, які спочатку не прийняли християнства, але потім насильно багатьом їх племенам таки нав'язали іслам.

Однак серед них збереглися племена, які не визнали ні іслам, ні християнство, і багато хто, особливо по В'ятці і вище, і ближче до Каспію, залишалися на древній своїй вірі Предків і жили осібно. Тому вони досі називають себе Білими Болгарами.

Чому сучасні російські діти не отримують це знання в школі?

Та знову ж таки тому, що сучасна офіційна версія історії російського народу була остаточно оформлена в 18-19 століттях і писалася в суворій відповідності з біблійною картиною світу: мовляв, є найдавніший, богообраний народ – євреї, а руські були до їх християнізації греками (семітами) дикими язичниками, і навіть писемність дали руським грецькі ченці Кирило і Мефодій.

Насправді напівписьменні ченці Кирило і Мефодій скоротили слов'янську Буквицю (Аз Бога Відаю, Відаю Гляголя Добро... – один з видів нашого листа, що існували на Русі за багато тисяч років до Ісуса Хреста) з 49 букв до 44, причому чотирьом буквам з решти дали грецькі назви, в яких немає таких звукових образів. Знищенню піддалися саме ті букви зі старої Буквиця, яким не знайшлося відповідності в грецькій мові.

Грецька абетка побудована на основі спрощеної фінікійської, а фінікійська на основі скіфської, а скіфська – це наша слов'янська аз-бука, тому що скіфи – це одне із слов'янських племен. Ярослав Мудрий своєю "мудрістю" прибрав ще одну букву. Реформатор Петро Перший прибрав п'ять букв, Микола Другий – три, Луначарський – три, ввів "Ё" і прибрав з Абетки образи (Аз, Буки, Веді...) і ввів фонеміку (а, б, в...) і Азбука стала Алфавітом (альфа + віта – на грецький манер) і стала наша могутня мова ("язик") без образною (потворною).

Що нам робити, слов'янам, коли навколо брехня і обман?

Йде час Світу, закінчуються темні часи, зник тоталітарний режим, пішло в минуле панування симбіозу юдо-хрістиянської та юдо-комуністичної ідеології. Поки ми в "дерьмократії", де закони працюють на тих, у кого гроші та влада. У всіх країнах, в які приходила демократія (за допомогою провокацій і таємних закордонних агентів), різко убожіло населення, а до влади приходили заморські або свої продажні Президента (П-оставлені-резиденти). (Цікава думка, правда? Чи потрібні нам резиденти чужих держав? Якщо ні, то і назва проводиря нації має біти нашою, наприклад, Гетьман – А. Д.). Патріотів, які борються за блага для свого народу, швидко усувають (Лінкольн, Кеннеді та ін.). З нових "дерьмократічних" країн викачуються ресурси на "годування" ненаситної Європи і особливо США. Європа і США споживає 80% ресурсів, США – 40% за 4% населення від усього земного. І все завдяки демократії з її системою, де голосує більшість. Але факт, що більшість завжди не права. Не може доярка прийняти правильного рішення, вислухавши казки з блакитного екрану. (Або, коли "голос мешканця психлікарні  прирівнюється до голосу професора" – А. Д.). Ось цим і користуються ті, хто проштовхує всюди демократію.

Пора відкрити очі на Знання і Віру Предків, які були збережені в тих місцях, куди не дісталося криваве юдо-хрістиянство. Треба повернути міць і колишню славу наших Предків, які жили по Копному Праву, де голос мали тільки ті, хто не словом, а ділом довів, що він нормальний розумний мужик, сім'янин, а не алкаш або якийсь лобуряка. Ось 10 таких мужиків одноголосно(!) вибирали десятника, десятники вибирали соцького і т.д. до Монарха, влада якого не передавалася у спадщину! Тобто вибирався кращий з кращих і, побачивши його, народ говорив "Це Зоря" (ЦЕ (це – це, цей) ЗАРЬ (Зоря – Несучий Світло)), "Цезар", "Цісар", що після скоротилося до "Цар". Дітей, народжених від царів, називали Це Саревіч (Це Заревич). Тобто це все одно, як син зорі. Від етрусків (етнос руський – один з наших родів) латиняни перейняли це поняття і своїх правителів називали ЦеЗаря (Цезар) (а в Австроугорській імперії був Цісар – А.Д.).

Податок був у вигляді десятини, тобто всі платили десятину. Тобто 10-у частину від 144. Зараз замість 144 береться 100(%). Щоб десятину перерахувати на сучасний лад, складемо пропорцію: 144/10 = 100/х. Звідси х = 10*100/144 = 7(%). Десятина йшла на утримання козаків ("коник зрячий") і побудову прикордонних міст для охорони наших земель від загарбників. Один із станів козаків тепер називається КазаХстан, це сталося при комуністах, хоча ще до революції називався Казакської стан (КазаКстан). Козаки були майстерними воїнами, і їх навіть наймали японські імператори, самурайські, мабуть, не дотягували до рівня наших Предків.

Користуючись благами епохи свободи Віросповідання, ми маємо повне право вільно вивчати та сповідувати (славили – А. Д.) свою споконвічну Стару Віру, Віру Православну. Не плутати з християнством, яке вкрало цей термін при Никоні, замінивши "правовірність", тобто ортодоксію на ПравоСлав'я за носильного поширення серед Православних Слов'янських народів.


Переклад з московської Арсен Дубовик

___________

Ще одна примітка блогера: Ніби все доказово, але… У мене є одне основне непорозуміння – (?)а як же генетика (ген Ra1), чому ми так відрізняємося: нинішні татари і слов'янські народи, то хто ж ми – біла раса, чи жовта?

І ще:
З відгуків на статтю "Ангела Меркель подарила Си Цзиньпину «первую точную карту Китая» с территориями России на ней":
Ильдус Минушев 2 апр, 12:39
"Я специально проверил к моему сожалению нашел старинную карту Китая, куда входит Дальний восток России - вот эта карта:


Для прояснення деяких моментів по цій публікації дуже корисно(!) також прочитати:

Від скіфів до українців

Як насправді відбулося хрещення Русі князем Володимиром

Русь аріанська

Володимир Белінський "Страна Моксель"

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

Так, авторства там не має, але наведено карти з якими можна співставити текст.
У статті згоден з тим, що виділив.
Інше - може бути цікавою гіпотезою.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Комментарии

Аватар пользователя Зірка Вітошинська
0
No votes yet

Цікаво, дякую.
А щодо нашої релігії, історії та язичників, є такі знахідки:

https://www.ar25.org/article/vid-skifiv-do-ukrayinciv.html

https://www.ar25.org/article/yak-naspravdi-vidbulosya-hreshchennya-rusi-knyazem-volodymyrom.html

https://www.ar25.org/article/rus-arianska.html

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

Дякую, пані Зірко, за нагадування!
Саме так, потрібно ще й це читати, тому й додав до статті. ))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Аватар пользователя Все Випадково
0
No votes yet

В принципі, кожний вірить в те що йому правильно. Але прочитайте книгу В. Білінського "Країна Моксель, або Московія", особливо 3 том про розкопки графа Уварова, - не було русинів за Доном. А москалі приписали собі неіснуючу історію.
І щодо слова козак, походить воно від слова кшатрій ((кш) кіш, кес (кесар, цісар, цезар), кос-коз-козак (всі ці слова індоєвропейського походження)). Також, якщо ви любите так перекручувати слова, то можу порадити вам почитати Фулканеллі (Таємниці готичних соборів та Філософські притулки), там добре описуються такі операції, дуже цікаво.

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

flatron wrote:
В принципі, кожний вірить в те що йому правильно.

Згоден. Треба "В тему" додати книгу В. Білінського "Країна Моксель" для порівняння.

flatron wrote:
Але прочитайте книгу В. Білінського "Країна Моксель, або Московія"

Читав. І цілком поділяю його аргументи.

flatron wrote:
І щодо слова козак, походить воно від слова кшатрій ((кш) кіш, кес (кесар, цісар, цезар), кос-коз-козак (всі ці слова індоєвропейського походження)).

Моє виділення тексту, де згадується козаки, стосується питання десятини, а не етимології слова "козак" походження якого я знаю )))).

flatron wrote:
Також, якщо ви любите так перекручувати слова, то можу порадити вам почитати Фулканеллі (Таємниці готичних соборів та Філософські притулки), там добре описуються такі операції, дуже цікаво.

?Покажіть, будь ласка, де я перекручував чиї слова?

Дякую, пане Андерсе, за цікавість до публікації.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Аватар пользователя Леонід Українець
0
No votes yet

Великий недолік в тому, що не вказано автора статті.

https://t.me/ETEPHET

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

Є посилання на сайт Енергодар.нет, звідки взято цю статтю.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Аватар пользователя Леонід Українець
0
No votes yet

Арсен Дубовик wrote:
Є посилання на сайт Енергодар.нет, звідки взято цю статтю.

Я це помітив. Але на тому сайті автор теж не вказаний. Отже наукова дискусія на цю тему не можлива за відсутністю авторства. Чи усвідомлюєте ви відповідальність за розміщення подібних матеріалів? Чи згодні ви з тим, що в цій статті написано?

https://t.me/ETEPHET

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

Так, авторства там не має, але наведено карти з якими можна співставити текст.
У статті згоден з тим, що виділив.
Інше - може бути цікавою гіпотезою.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Аватар пользователя Явсе Світ
0
No votes yet

Друзі..Ми забагато часу витрачаємо на минуле,не потрібно за нього триматися,слова зрадливі.Усі відповіді знаходяться в середині нас.Звільніться від політико-релігійно-соціального сміття...Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Аватар пользователя Аватар Арій
0
No votes yet

Зі статті випливає, що на всій території сучасної ерефії, Казахстану і середньої Азії проживають, якщо не українці, то як мінімум слов'яни. А на казахських націоналістичних форумах люди справді ображаються, коли їх називають казаХами, а не казаКами.
Та й взагалі, в цій статті багато про що можна сперечатися.
P.S. Колись «походив» по сайту Енергодар.нет. Як на мене провокативний сайт. Корисної інформації відсотків 20-30. Просто хтось хоче зв'язати ВСЮ інформацію в єдине ціле без розбору, що є власне інформація, а що дезінформація.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Аватар пользователя Леонід Українець
0
No votes yet

Подивіться на герб і прапор Казакхстану.

https://t.me/ETEPHET

Аватар пользователя Аватар Арій
0
No votes yet

Так я про те і пишу: потрібно ввести українські війська до Казахстану і провести референдум про приєднання Казахстану до Великої України. Бо жителів Казахстану зказахували, а в часи москальської окупації обмоскалили, а зараз знову зказаховують. Тому вони й забули, що вони українці, і вважають себе казахами. Потрібно виправити цю несправедливість.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Аватар пользователя Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Дякую п. Арсене! Шукала Фулканеллі, а натрапила на вашу статтю і отримала задоволення від різноманітної інформації.
Cтосовно того, що наші предки писали числа буквами, то тут була магія. Маю ідею, чому внесли розбавлення іншими знаками, числами. Думаю, що таким чином був прикріплений час до простору. Аз-буки — це є простір, первинне. Внісши заміну доповнення, намішавши розумінь, було забрано силу дії знаків, зробили розсіювання, розірвали цілісність. Хіба не помітили, що повсюди ми вживаємо слово час і ніде нема слова простір.?
Ця думка мені прийшла в голову, коли читала книгу "Арійський стандарт", де п. Каганець згадував про це ж.
Сподобалось про -резидентів ))). Але щодо слова гетьман, то також маю сумнів. Декодуйте, будь-ласка, це слово. Я бачу "Геть Ману". А хто такий Ману? Бачила церкви на півдні Італіїї, які присвячені цьому імені. Замість хреста на вершині - "круглий м"ячик". А слово Отаман ?

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Аватар пользователя Леонід Українець
0
No votes yet

Слово гетьман - означає межу людської влади. Гет - межа, ман людина. Тобто людина на межі можливостей.
Після того, як числа почали масово записувати арабськими (хоча насправді арійськими) цифрами, розпочався бурхливий розвиток алгебри. Тож після того, як ми перейдемо на користування Сенсаром, теж щось почнеться.

https://t.me/ETEPHET