Аватар пользователя Богдан ДуБ
Богдан ДуБ
  • Visits: 0
  • Хиты: 0

Творча криза світу

Сучасна цивілізація вижимає усе з ідей і образів, які були спродуковані найблищими століттями. Варіації на одні й ті ж теми у всьому. .... На пошук вартісної, корисної і прийнятної для нас інформації, ми тепер витрачаємо більше часу, ніж на її засвоєння!

Наука, з їх поправками до поправок і вже загнившими теоріями побудованими на теоріях.. Релігія, де в кожній релігії конфесії/розгалудження відіграють всіма кольорами мутантів догм... Культура, затерта і пошарпана, як буквар, в якому повидирали половину листків, і щедро повклеювали сторінки з інших книг... Мистецтво... О... Стилі вже "заграні до дірок". Все, що можна було змішати/міксити - змішано. Все, що можна було переробити - перероблено. А кращою музика від того не стала. Якщо ще 50 років тому музика була демонстрацією почуттів чи ідей, то зараз це само-психотерапія хворих особистостей. Музику вважають хорошою, якщо вона засіла в голови людям, а не за якість того, що вона несе і до чого призводить. Це принципова межа в оцінці.
Кінематограф випускає ремейки на фільми, зняті десятиліття тому, або по книгах, які ще давніше написані. Про це вже навіть не хочеться писати в оглядах до фільмів... А потім, коли персонаж "своє вичерпав", роблять його оновлення і пускають по новому циклу.. з різницею в спецефектах і нюансах... Вибрати цікавий, або хоча-б не дуже тупий фільм для перегляду, стає все важче. Утім, така ситуація у всіх вищеперечислених сферах...

Вскрізь, у всіх цих сферах суцільний плагіат, ремікси, ковери, комерційне бездарне сміття... Нових образів, ідей чи векторів попросту нема! Навіть в "темні часи Європи", чи в еру індустріалізації світу, свіжих, оригінальних образів, ідей і бачень було більше. Їх наша цивілізація відчайдушно експлуатує донині. З цього ракурсу, ми більш впевнені, порівняно з попередніми віками, в завтрашньому еволюційному дні і в тому, яке те дно сіре та глибоке.

На пошук вартісної, корисної і прийнятної для нас інформації, ми тепер витрачаємо більше часу, ніж на її засвоєння! Інформація просто бере на абордаж голови інформаційно активних людей. Якщо колись завданням було знайти, то тепер - вибрати і оцінити. Простір повсякчас, навіть в побутових дрібницях, штовхає нас на невпинний суцільний вибір.

serg_tankian_buckethead_-_coma.mp3

Наші інтереси: 

філософія

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

Дякую, друже Богдане!
Знову порадував публікацією. Наче заглянув у мої думки та й висловив їх тут.
!Отже, повністю погоджуюсь/підтримую Тебе в такому баченні!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Комментарии

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

Дякую, друже Богдане!
Знову порадував публікацією. Наче заглянув у мої думки та й висловив їх тут.
!Отже, повністю погоджуюсь/підтримую Тебе в такому баченні!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)