Аватар пользователя Ігор Каганець
Ігор Каганець
  • Visits: 2
  • Хиты: 2

Три політпроекти, два прапори

Спецтема:

Нині в Україні розвиваються три політичні проекти: «стабілізація», «модернізація», «творення». Кожен з них опирається на відповідний світогляд, концентрованим виразом якого є свій прапор. 

13123001e_prapor.jpg

Великий сонячно-блакитний прапор на Майдані (Київ, 29.12.2013). Фото SD.ORG.UA
Великий сонячно-блакитний прапор на Майдані (Київ, 29.12.2013). Фото SD.ORG.UA

Перший проект – це існуючий пострадянський режим: він неукраїнський (частіше – антиукраїнський), корумпований і криміналізований. Його завданням є стабілізація існуючої системи, а символом – синьо-жовтий прапор (синє вгорі, жовте знизу). Основи цього проекту були закладені Москвою для панування над українцями.

Другий – це опозиційний проект, спрямований на модернізацію існуючого режиму, його вдосконалення. Оскільки базовий проект є неукраїнським і совковим, то так само неукраїнським і совковим є проект його вдосконалення. Обидва проекти мають ту ж саму світоглядну основу, тож природно, що символом опозиційного проекту є той самий синьо-жовтий прапор. Характерно, що коли на Майдані 29 грудня 2013 р. активісти вивісили великий жовто-блакитний прапор, то опозиційний Яценюк тут же наказав його перевернути.

Третій проект – це заснування і творення нової держави на основі української традиції. Технологією державотворення є Національні Збори, тобто перевірений у світі правовий конституційний процес. Для самоідентифікації цей проект здійснюється під сонячно-блакитним прапором (сонце вгорі), що вирізняє його з-поміж двох інших синьо-жовтих проектів.

Наголосимо, що сонячно-блакитний – це не перевернутий синьо-жовтий, а традиційний український прапор. Як писав Олександр Олесь: «Розгорнуло прапор сонячно-блакитний – прапор України! Рідний, заповітний!».

Застосування сонячно-блакитного прапора викликано не тільки тим, що український політичний проект має візуально відрізнятися від двох інших проектів. Надзавдання українського проекту полягає в поверненні до природного ладу і правильних пропорцій. Саме це й символізує сонячно-блакитний прапор: сонце – вгорі, вода – внизу (слово «блакитний», або, як раніше казали, «облочистий» означає водянистий, тому він світлий, легкий, прозорий). Сенс цього прапора: Сонце зігріває воду і дає життя.

Якщо ж блакитний чи синій колір помістити вгорі, то такий блакитно-жовтий чи синьо-жовтий  прапор означає «вода заливає вогонь». Це притягує негативні події і зупиняє розвиток: життя йде так, «як мокре горить».  

Чому важливо мати правильну символіку? Тому, що символіка – це сконцентрований світогляд, а який світогляд, таке й життя. Свідоме обрання правильної символіки свідчить про рух до правильного світогляду, а це є основою для продуктивної практики. Думка – слово – дія – результат. 

Національні Збори як конституційний процес творення Української держави нової доби відбуваються під правильним сонячно-блакитним прапором. Він притягує позитивні події, тому з цим – Третій проектом – все буде добре.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...