Аватар пользователя Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 37
  • Хиты: 40

Сенсорно - логічний інтроверт (СЛІ) – ISTP

***

 

Достоїнства:

- творчий підхід до роботи;

- координація дій колективу;

- естетичний смак;

- якість роботи руками.

 

Не можна вимагати:

- товариськості;

- емоційної участі в тому, що відбувається;

- співпереживання і співчуття;

- виконання роботи, до якої відчуває відразу;

- планомірності і послідовності.

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Живе за відчуттями, які безпосередньо  впливають на внутрішній світ. Має естетичний смак, тонко відчуваючи красу, форму, колорит барв. Вміє, завдяки творчому злету фантазії, створити художній образ, дизайн - чи то у розташуванні предметів, чи у підборі одягу, який відповідав би образу і стилю конкретної людини, а не моді. Отримує від творчості задоволення. Здатний до того ж проаналізувати, оцінити й навіть покритикувати предмети, речі, твори мистецтва, літератури, зовнішність людей, вважає, що дозволяється це лише СЛІ, бо відчуває себе знатоком, але не дозволяє цього робити іншим. Хворобливо реагує на зауваження, має самолюбство і амбіціозність, хоч і признає за собою помилки,  але ніколи не вибачається.

Прагне любити життя у всіх його проявах, тому плекає все навколо - створює комфортну обстановку серед предметів власного простору, шукає улюблених друзів, улюблену справу, гострих відчуттів, пригод, які захоплюють подих. Якщо не знаходить, відчуває внутрішній дискомфорт й може загубитися в житті.

Тонка чуттєва натура. Зовнішні враження сприймає настільки глибоко, що має можливість зливатися з природою. Прагне в усьому комфорту, насолоди, зручності, елегантності, як для душі, так і для тіла. Спокійно, безтурботно може пофілософствувати у невимушеній, безпосередній атмосфері, майже ідеальній серед близьких приємних для СЛІ людей. Надовго зберігає чуття єдиної родини, цінує близьких і друзів.

В робочому колективі тримається холодно, відсторонено, ненав’язливо вислуховує, мовчазний. Уважний, спостережливий, стриманий. Не вникає в розмови, які не стосуються справи, з огидою ставиться до пліток і не вірить їм. Нетерпимий до розхлябаності, неохайності в роботі, до різних відхилень від наміченого курсу. Обмірковує, не робить поспішних вчинків, висновків, особливо про людину. Про всіх має позитивну думку. Не любить опікування і дріб’язкового керівництва. Прагне незалежності й самостійності. Головне – бути майстром своєї справи.

Упорядковує будь-що так, щоб і предмети, і люди мали своє конкретне призначення. Створює максимум зручностей у роботі. Легко вишукує потрібну для справи інформацію, яка підтверджується фактами, класифікує її для практичного використання, але не знає, що далі з нею робити, чекає згоди та відповідних настанов. Для СЛІ дуже важливо працювати в задоволення, щоб не заважали проявляти ініціативи, не обмежували творчого пориву. При відсутності цих умов відчуває власну непотрібність, переживає, що без СЛІ зможуть обійтися, що не надали значимості його запалу. Праця для СЛІ -  життєва цінність.

Людина практично-прагматичного складу, яка розбирається в предметно-матеріальному світі. Найкраще виконує роботу, яка пов’язана безпосередньо з предметом і приносить практичну користь. До роботи підходить з натхненням, творчо, з любов’ю. Легко імпровізує, вживаючись у роль. На першому плані – це справа до душі, моральне задоволення від роботи ставить вище грошової винагороди. Обов’язково повинен знати навіщо працює, що повинен робити і яку користь від СЛІ очікують.

У СЛІ виникає конструктивна ідея завдяки попередньо набраній інформації, або швидко сприймає актуальну, найбільш практичну ідею, аналізує її, надає нової форми й прагне зайнятися її реалізацією, щоб довести знання до практичного застосування. Розуміє класифікації, статистику, обчислення, корисність витрачених сил та енергії при впровадженні в життя технологій, процесів, методів.

Людина конкретних дій. Потребує, щоб надавали обсяг роботи, показували цілі, а СЛІ розробляє методи і реалізує їх. У роботі координує дії колективу, підтримує дисципліну на своїй території. Цінує в людях їх професіоналізм та компетентність. Відчуває свою компетентність у конкретній справі тоді, коли має велику кількість повторень вже знайомих операцій. Витривалий і працездатний, акуратний та зібраний працівник. Має практичний тверезий підхід до життя як в матеріальній так і в духовній сферах виробництва, взагалі добре будь-що робить руками, при цьому вимогливий до себе й до інших, але не вибагливий. Завдяки наполегливості й працелюбству може досягти успіху і в науковій діяльності.


В тему:

Модель психіки СЛІ - Габен

4. Сенсорно-логічний Інтроверт, (Майстер)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...