Аватар пользователя Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Хиты: 0

Побудувати захисну споруду на кордоні з РФ вкрай складно - прикордонники

У Державній прикордонній службі України вважають, що на сьогодні реалізувати ініціативу голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського щодо побудови на кордоні між Україною та РФ захисної споруди дуже складно.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав журналістам помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов.

“Що стосується ініціативи, то вона дуже цікава і перспективна. На даний час реалізувати її дуже складно”, - зауважив Астахов.

За його словами, деякі ділянки кордону обстрілюються з мінометів і гранатометів, і тому необхідно спочатку зафіксувати кордон як українську територію, а вже потім удосконалювати його охорону.

“Як тільки це буде зроблено, можна говорити про якісь ініціативи”, - сказав Астахов.

На його думку, сума коштів буде як мінімум у десятки разів більшою, ніж озвучена. Він нагадав, що на кордоні між Ізраїлем та Палестиною така стіна будується вже 10 років, і будівництво ще не завершено. “На її побудову витрачено величезні кошти. Чи готова Україна на даному етапі знайти таке фінансування, є певні сумніви”, - додав Астахов.

Як повідомляв УНІАН, голова Дніпропетровської ОДА Коломойський запропонував президенту України Петру Порошенку концепцію побудови на кордоні між Україною та Росію захисної споруди протяжністю 1974 км.

За словами заступника голови ОДА Бориса Філатова, "Дніпропетровська ОДА і Коломойський пропонують за свій рахунок, у вигляді приватного партнерства з державою, побудувати на кордоні між Україною та Росією захисну споруду. Ми надіслали концепцію цього проекту до Адміністрації президента України”. За його словами, мінімальна вартість захисної споруди на кордоні становитиме 100 млн євро.

"Це не буде така ж потужна захисна споруда, як, наприклад, в Ізраїлі. Це також не означає, що “стіна” має вирішити всі проблеми на кордоні. Це одна із частин комплексного питання захисту державного кордону України”, - наголосив Філатов.

За словами заступника голови ОДА Олексія Буріка, споруда матиме вигляд двометрової металевої сітки, скріпленої металевими стовпами. Зверху планується встановити 25-сантиметрову огорожу з колючого дроту.

Для виконання зазначеного проекту потрібно 5-7 місяців.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...