Аватар пользователя Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Хиты: 0

Півмільйона хорватів висловились за референдум про конституційне визначення сім’ї

Категорія:

Світ:

Як повідомляє Громадська Ініціатива «U ime obitelji», понад півмільйона хорватських громадян поставили свій підпис під вимогою винесення на загальнонаціональний референдум питання про внесення до Конституції Республіки Хорватія визначення сім’ї як шлюбу одного чоловіка і однієї жінки.

Згідно з діючим на момент початку акції збору підписів законом про референдум, потрібно було зібрати підписи 370 тис., але минулого тижня парламент країни, в якому зараз більшість мають ліберальні та соціал-демократичні партії, змінив закон і збільшив кількість потрібних підписів до 450 тис.

За кільки днів ініціаторам референдуму потрібно було зібрати додаткових 80 тисяч підписів. Що вони й зробили. Референдум підтримали відомі хорватські спортсмени, громадські діячі, вчені, митці, популярні музиканти і артисти, а також Католицька Церква в Хорватії, мусульманська спільнота Хорватії, протестантські деномінації країні. Сербська православна церква в Хорватії залишилась осторонь цього процесу, на відміну від самопроголошених Чорногорської та Македонської православних церков, які взяли активну участь у процесі на стороні  Громадської Ініціативи «U ime obitelji».

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Кращий коментар

Аватар пользователя Яра Воля
0
No votes yet

Хорвати ще мають здоровий розум!

Яра Воля

Комментарии

Аватар пользователя Яра Воля
0
No votes yet

Хорвати ще мають здоровий розум!

Яра Воля