Аватар пользователя Петро Підкова
Петро Підкова
  • Visits: 7
  • Хиты: 8

Перехід-IV №1 (1999)


Деякі статті найпершого випуску журналу Перехід-IV №1 (1999), які актуальні й сьогодні.

Пропонуємо до читання(завантаження) такі статті найпершого журналу Перехід-IV №1 (1999).


Всезагальна дезінтеграція

Всезагальна дезiнтеграцiя — це об'єктивний цивiлiзацiйний процес, якому неможливо серйозно протидiяти, тож його завжди треба враховувати для випрацювання реалiстичної стратегiї нацiонального розвитку.

                 

Споріднені статті на НО


Еліта-псевдоеліта-контреліта

"Подивіться, як поводить себе уряд. Якщо врахувати все, то виявиться, що нами керують дилетанти і люди другого сорту. Методи нашої адміністрації привели б до краху будь-яке приватне підприємство. Методи парламенту — ви мене вибачте, примусили б застидатись будь-які збори акціонерів. Наші керівники прагнуть отримати знання шляхом експериментів, але вони далекі від того, щоб платити за знання ту ціну, яку заплатила б ділова людина; та навіть коли вони ці знання отримують, то не мають сміливості їх застосувати". Ці слова належать Джону Б’юкенену — людині, котра на початку цього століття відігравала в Англії велику політичну роль і була добре поінформована про істинний стан справ.

                 


ЗАХІД. ФЕНОМЕН ВЕСТЕРНІЗМУ

Пропонуємо фрагменти з книги Олександра Зинов’єва “ЗАПАД. ФЕНОМЕН ЗАПАДНИЗМА”. Попри дискусійність багатьох її положень, вона досить корисна для адекватного розуміння цивілізаційних процесів. У ній з несподіваної точки зору висвітлюється картина життя сучасного Заходу і робиться спроба відповісти на питання “Що ж таке Захід напередодні третього тисячоліття нової ери?”.

                 

Споріднені статті на НО


Корпорація

Перед тим, як практично створювати організацію, її треба створити у своїй уяві. Це має бути певна ідеальна модель, до якої ми маємо наближати нашу реальну організацію. Але яку організацію можна було б вважати ідеальною? Таку, яка діє як цілісний саморегульований колектив, який досягає поставлених цілей при мінімальних керуючих впливах. Така організація діє як єдине живе тіло, тому її називаємо корпорацією (від лат. “corpus”, “in corpore” — “тіло”, “в тілі”). Саме таким є первинне, тобто істинне значення цього слова. Тобто корпорація — це органічне об’єднання людей, соціальний організм. Очевидно, що далеко не кожна організація є корпорацією. Корпорація є вищим рівнем розвитку людської організації — чи це підприємство, чи товариство, чи ціла нація.

                 

Споріднені статті на НО


Криза сучасного світу

Розділи з книги видатного французького мислителя і посвяченого Рене Генона (1886—1951) “Криза сучасного світу”, написаної в 1928 році.

                 

Споріднені статті на НО


Політична антропологія

Перед тим, як практично створювати організацію, її треба створити у своїй уяві. Це має бути певна ідеальна модель, до якої ми маємо наближати нашу реальну організацію. Але яку організацію можна було б вважати ідеальною?

                 

Споріднені статті на НО


Стратегія України

Сакраментальне питання "Скажіть, яку державу будувати, і я буду будувати" досі лишилось без відповіді. Доводиться визнати, що теперішні спроби реформування України відбуваються майже в цілковитій темряві. Такий стан триватиме доти, доки не збагнемо, що ефективний розвиток системи “Україна” неможливий без врахування процесів у надсистемі. А ситуація в надсистемі, тобто у світі, далеко не ординарна. Більшість серйозних дослідників вважає, що людство переживає чергову кризу і вже протягом одного покоління стане зрозуміло, чим вона закінчиться — знищенням цивілізації чи її трансформацією у нову якість.

                 

Споріднені статті на НО


Все в одному:

                   


Хай Буде!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Оксана Лутчин
0
No votes yet

Ви активізували цікаві статті. Дякую.
Краще подати "наступні статті" - такі статті. Наступною може бути зупинка.
"Несподіваної точки зору" - несподіваного погляду.

Творімо разом мову Сенсар!

Комментарии

Аватар пользователя Оксана Лутчин
0
No votes yet

Ви активізували цікаві статті. Дякую.
Краще подати "наступні статті" - такі статті. Наступною може бути зупинка.
"Несподіваної точки зору" - несподіваного погляду.

Творімо разом мову Сенсар!

Аватар пользователя Петро Підкова
0
No votes yet

наступні перетворились в такі

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Аватар пользователя Еней Харалужний
0
No votes yet

Щиро дякую!

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.