Аватар пользователя Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Хиты: 0

Найкрасивіші гроші світу

Гроші різних країн нашої планети мають свій неповторний дизайн. Але які з них найкрасивіші? Відомий фотограф, автор книги «Мистецтво грошей» Девід Стендіш пропонує свою версію найкращих грошей світу!

Самые красивые деньги в мире

Французький тихоокеанський франк

Ця банкнота відображає неймовірну красу заморських володінь Франції — Нової Каледонії, Французької Полінезії, Островів Уоліс і Футуни. Тихий плескіт хвиль океану, пальми над обійстями, гори та симпатична полінезійська дівчина у вінку. От і все, що потрібно зобразити на банкноті, аби вона очолила десятку найкрасивіших купюр світу!

Французький тихоокеанський франк

Рупія Мальдівської Республіки здивує Тебе художньою оригінальністю. Рівень життя в країні низький. Зате гроші у них дуже красиві! Ніжні кольори купюри, багаті орнаменти, яскравий малюнок корабля з вітрилами та кокосові пальми у центрі неодмінно привернуть Твою увагу!

Мальдівська рупія

Добра, Сан-Томе і Принсіпі

Плануєш відвідати Сан-Томе і Принсіпі в Африці? Там Тобі обов’язково знадобляться добри — банкноти з екзотичними тваринами і рослинами, швидкими водоспадами і кокосовими пальмами.

Добра, Сан-Томе і Принсіпі

Швейцарський франк

Лицева сторона швейцарських грошей, зазвичай, містить портрети відомих діячів культури, а зворот — їх досягнення. Так на купюрі 100 франків зображений відомий скульптор і художник Гіакометті Альберто та його творіння — «Людина, що йде вперед».

Швейцарський франк

Коморський франк

Ця банкнота Коморських островів у Індійському океані заворожує майстерним поєднанням кольорів. Рожева імла, блакить моря, палаюче в променях небо, самотнє дерево на піщаному березі створюють незабутню картину заходу сонця...

Коморський франк

Новозеландський долар

Головні персонажі новозеландського долара — птахи. Це і не дивно, адже вони повністю захопили територію країни!

Друкується новозеландський долар не на папері, а на спеціальному тонкому пластику.

Новозеландський долар

Долар островів Кука

На трьохдоларовій банкноті островів Кука — вражаючий малюнок: русалка верхи на акулі випливає з морських глибин! Ніде в світі не знайти схожої купюри! Як точно вона відтворює дух цих загублених в океані екзотичних місць!

Долар островів Кука

Гонконгський долар

Грошові купюри Гонконгу яскраво відображають шалений ритм його життя. Дизайнери втілили в гонконгському доларі фантазії про майбутнє у стилі хай-тек, де все кудись біжить, постійно рухається і стрімко розвивається.

Гонконгський долар

Шведська крона

Ні! Не казкові герої розплачуються такими грошима! Хоч і повертає нас ця купюра у чарівний світ казки. Адже на звороті 20 шведських крон дизайнери розмістили ілюстрацію до казки Сельми Лагерлеф «Чудесна мандрівка Нільса Хольгерсона з дикими гусьми Швецією».

Шведська крона

Крона Фарерських островів

Бажаєш доторкнутися до справжнього краба, а море так далеко… Тоді потримай в руках купюру 500 крон, випущену на Фарерських островах Данії! Краб на банкноті не лише намальований, а й надрукований рельєфно!

Крона Фарерських островів

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
гроші
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...