Аватар пользователя Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 2
  • Хиты: 2

Навіщо Петро Порошенко знищує добровольчі батальйони?

Категорія:

Спецтема:

16 бійців втратили добровольчі батальйони, визволяючи Іловайськ. Це 25% усіх втрат у лавах добровольців за час війни на Донбасі. Такі жертви – наслідок того, що добровольчі батальйони виконують невластиві їм функції, а влада відверто використовує їх як гарматне м'ясо.

На думку радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, щоб придушити опір російських диверсантів та місцевих сепаратистів у Іловайську, потрібно, окрім іншого, «посилити угруповання нашої артилерії і підвищити щільність вогню з метою відсікти спроби терористів передати підкріплення своїм соратникам та перекинути під Іловайськ 5-7 танків і стільки ж БТР або БМП для прикриття наступаючої піхоти добровольчих підрозділів». Додавши, що «планування операції з очищення Іловайська, підтримка бронетехнікою й артилерією знаходиться в компетенції не Міністерство внутрішніх справ (якому підпорядковані добровольчі загони – авт.), а Генерального штабу ЗСУ».
 
Проте лише на третій день вкрай напружених та кривавих боїв за Іловайськ добровольці отримали підмогу від Збройних сил. Добровольці-піхотинці змушені боротися проти бронетехніки ворога стрілецькою зброєю. Керівництва АТО відмовляється видати їм навіть підствольні гранатомети. 
 
Фактично, вони (добровольчі батальйони – авт.) виконують завдання збройних сил, які повинні бути поставлені перед бронетанковою та мотопіхотною бригадою, практично не маючи при цьому важкого озброєння. Із 10 отриманих від ЗСУ БМП залишилося 5 штук і ті практично без боєкомплекту, – визнав Антон Геращенко, – Також державний концерн «Укроборонпром» гальмує питання про продаж МВС і Нацгвардії 10 танків, замовлених на заводі імені Малишева. 
 
І в той самий час, коли українські добровольці гинуть, не отримуючи підмоги важким озброєнням, десятки одиниць новенької та наново відремонтованої техніки уже два тижні йдуть до Києва на парад з нагоди Дня незалежності. І лише після того, як 24 серпня танки та бронемашини проїдуть центром столиці, їх відправлять на Донбас. Бажання президента покрасуватися на параді може дуже дорого коштувати нашим бійцям у зоні АТО. 
 
Втім, справа не в лише у типово совковій ментальності політичної «еліти» України, у типово радянській зневазі до людського життя. Складається враження, що українська влада боїться українських добровольців не менше, а то й більше, а ніж сепаратистів та Путіна разом узятих. І свідомо планує операції так, щоб добровольчі батальйони зазнавали великих утрат. 
 
Чому? 
 
Добровольчі загони – логічне продовження Майдану. Добровольці не раз заявляли, що після встановлення миру на Донбасі підуть на Київ – щоб завершити Революції гідності, очистивши владу від корупціонерів. Добровольці, серед яких багато націоналістів, ніколи не погодяться жити у країні, де збереглися схеми та кадри Януковича. А Петрові Порошенку та його команді мільярдерів у свою чергу жодні революційні «чистки» не потрібні. 
 
Не потрібні вони й генералам – керівникам АТО. Тим більше, що у бійців накопичилося більш, ніж достатньо запитань і до них і до керівництва силових відомств загалом – щодо ефективності вищого командування, численних фактів коруцпції в армії, незодовільного матеріального забезпечення фронту, ставлення до простих захисників країни, виплат компенсацій пораненим та загиблим тощо. 

Ультиматум Правого сектора, який вимагав припинити свавілля МВС, погрожуючи відправити своїх бійців на Київ – лише перша ластівка. Чим більшим ставатиме клубок образ та злості на «продажних генералів» – тим більший ризик, що якийсь із добровольчих загонів таки піде на штурм столиці. 

Владі також не може подобатися незалежність добровольчих батальйонів. Анархія та отаманщина на передовій – річ справді недопустима. Однак, дуже часто саме незалежність добровольчих батальйонів заважає представникам влади залагоджувати свої «мутні» справи з терористами та їх покровителями з числа господарів Донбасу. Достатньо згадати історію про те, як генерал СБУ Ігор Воронченко вночі приїздив до бійців батальйону «Айдар», щоб визволити із полону сепаратиста Сергія Кравченка. Погрожуючи при цьому добровольцям штурмом спецназу СБУ «Альфа». 
 
У свою чергу батальйон «Азов» не раз звинувачував СБУ у тому, що полонені терористи, яких добровольці передавали правоохоронцям, незабаром опинялися на волі за відносно невеликий хабар. 
 
Порошенка також не може не турбувати величезний вплив керівництва Дніпропетровської області на добровольчі загони. Тим більше, що один із заступників Ігоря Коломойського Борис Філатов не раз прямо заявляв про ймовірний «похід добровольців на Київ». 
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Леонід Українець
0
No votes yet

Все логічно. Добровольці відкрито заявляють про своє незадоволення Порошенком і навіть погрожують маршами на Київ, новими майданами, то чи буде Рошенко озброювати своїх ворогів? Для добровольців вітчизняна війна на Донбасі - це як перший рівень у грі для отримання відповідних навиків і артефактів, щоб на другому рівні здобути головний трофей - владу. А для корпорації Рошен ця війна не є вітчизняною, просто бізнес, нічого особистого.

https://t.me/ETEPHET

Комментарии

Аватар пользователя Леонід Українець
0
No votes yet

Все логічно. Добровольці відкрито заявляють про своє незадоволення Порошенком і навіть погрожують маршами на Київ, новими майданами, то чи буде Рошенко озброювати своїх ворогів? Для добровольців вітчизняна війна на Донбасі - це як перший рівень у грі для отримання відповідних навиків і артефактів, щоб на другому рівні здобути головний трофей - владу. А для корпорації Рошен ця війна не є вітчизняною, просто бізнес, нічого особистого.

https://t.me/ETEPHET

Аватар пользователя Альберт Саїн
0
No votes yet

Я після цієї чергової публікації про намір ВЗУ знищити наших бійців всерйоз задумався над тим. а чи не нашкодили ж самому собі наші бійці коли відкрито заявляли. що опісля врегулювання ситуації на Сході вони обов"язково повернуться у Київ? А чи не стало це для них переломним моментом у тому, що відкривши свої наміри вони тим же самим і показали свої козирні карти нашому внутрішньому ворогові??
По моїм розмірковуванням наші хлопці вже мали би у цей час добивати рештки під*рашистів на Сході і потроху проводити формування батальйонів до походу на Київ.. Але натомість зараз вже я опісля тієї гуманітарної допомоги під*рашистам на Сході вже всерйоз починаю розмірковувати над тим, що наші хлопці реально починають там втрачати свої позиції у зв"язку із тим. що тепер наша ВЗУ вже відкрито грає на пару з під*рашистами проти наших. Власне через що я наразі маю вже таке припущення що Путя пустить своїх під*рашистів далі просуватися вглиб України саме чомусь 1 вересня. Якщо ж він цього наприклад не зробить, то тоді у такому випадку він разом на пару з Порохом подобиває там наших і створить до початку нового року вже федеративну Україну.