Аватар пользователя Миро Продум
Миро Продум
  • Visits: 0
  • Хиты: 0

Греки створили свій інтернет з пошуковиком і файлообмінниками

Категорія:

У спробі перемогти дорогі тарифи ненадійних корпоративних телекомів, грецьке співтовариство в Афінах створило свій власний приватний інтернет - Athens Wireless Metropolitan Network (AWMN). Проект «AWMN» є Mesh-мережею з більш ніж 1000 учасників, побудованій на базі мережі Wi-Fi антен на дахах.

Історія AWMN почалася в 2002 році як відповідь на погану якість інтернету, що надається офіційно зареєстрованими операторами зв'язку в Афінах. Проте через 10 років стало ясно, що у подібної мережі є й інше важлива властивість, а саме - захист демократичних цінностей інтернету. Оскільки приватна мережа не залежить від сервісу провайдерів, то влада, що бажає контролювати діяльність в Інтернеті, не може перекрити користувачам доступ до AWMN.

Це «альтернативно-обдароване» мережеве співтовариство стало настільки популярним в Афінах, що в ньому навіть з'явилися власні сервіси, блоги і навіть свій внутрішній пошуковик. Подібним чином найбільша меш-мережа в світі «Guifi» надає доступ до інтернету жителям сільської місцевості Іспанії. На сьогоднішній день в ній перебуває більше 21 тисячі учасників.

Також подібні саморобні меш-мережі дозволяють провести інтернет у тих місцях, що їх великі провайдери не можуть або не хочуть досягти. Наприклад, така мережа була побудована в Брукліні, США, після того, як ураган Сенді зруйнував комунікації великих місцевих провайдерів. У цьому контексті так само варто пригадати мікропровайдера GSM-зв'язку, створеного самими жителями міста Вілья-Талеа-де-Кастро з населенням близько 2500 чоловік.

Можна помітити, що меш-мережі є альтернативою існуючому інтернету і доповненням до I2P і TOR

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

!Це рух від 0 до 1!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Комментарии

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

!Це рух від 0 до 1!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Аватар пользователя Кабан Іклан
0
No votes yet

Шановний Миро Продум, що ти думаєш про цю штуку http://hyperboria.net
?

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Стежимо за цим проектом. Див. також тут. Може статися, що завтра з’явиться взагалі щось нове - як військова розробка.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!