Аватар пользователя Оксана Лутчин
Оксана Лутчин
  • Visits: 0
  • Хиты: 0

Чим більше російської мови, тим більше сепаратизму

Чим більше ми будемо зміцнювати статус єдиної державної мови - української, тим менше в Україні буде проявів сепаратизму.

Таку думку «Погляду» висловив письменник та видавець Віталій Капранов, коментуючи законопроект Сергія Ківалова про офіційний статус російської мови.

Письменник розповів, як покінчити зі спекуляціями навколо мовного питання. «Єдиний варіант – розігнати Верховну Раду і то якнайшвидше, тому що вона уже тричі нелегітимна. А особливо вона нелегітимна, якщо там осіли такі пани як Ківалов. Інакше спекуляція навколо мовного питання ніколи не припиниться. Зараз вже не та ситуація і не ті часи, щоб терпіти подібних персонажів у Верховній Раді», - ділиться з «Поглядом» Віталій Капранов.

Громадський діяч переконаний, що ступінь сепаратизму на пряму залежить від статусу російської мови.

«Крим – єдина частина України, де російська мова мала державний статус у республіці Крим. Результат ми всі бачимо. На Донбасі російська мова мала статус регіональної, була розповсюдженою. Результат ми бачимо. На Луганщині також. Тому можна сказати: чим більше російської мови, тим більше сепаратистів», - зазначає Віталій Капранов.

Звідси письменник робить висновок, що чим більше в Україні зміцнюватиметься статус української мови як державної, чим більше люду буде нею володіти, тим менше буде проблем із будь-якими проявами сепаратизму. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Анатолій Висота
0
No votes yet

Має рацію письменник Капранов.

Комментарии

Аватар пользователя Анатолій Висота
0
No votes yet

Має рацію письменник Капранов.

Аватар пользователя Наталка Артанія Кобза
0
No votes yet

Це настільки аксіома - для свідомого українства, - що не вимагає додаткового доведення. А НЕдодаткове - це російськомовний Крим і Схід. "Чия влада, того й мова" - народне прислів'я, в чому, знаємо, завжди концентрат правди і мудрості. На сьогодні в Україні ми маємо відстоювати СВОЮ рідну мову, стверджувати СВОЮ рідну мову і вчитися також СВОЇЙ РІДНІЙ МОВІ та культурі. Як би це дивовижно не звучало. Цікаво, чи знайдеться де в світі ще один подібний до нашого прецедент?

Sapienti sat.