Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 26
  • Переглядів: 28

Трамп пообіцяв дати Україні зброї більше, «ніж вона коли-небудь отримувала», щоб боротися з Росією

Категорія:

В інтерв’ю на телеканалі Foxnews, яке вийшло у неділю, Дональд Трамп нарешті розкрив таємницю того, як він «збирається зупинити війну за 24 години».

230719trump-2.jpg

Дональд Трамп. Фото з телетрансляції
Дональд Трамп. Фото з телетрансляції

Колишній президент Дональд Трамп в інтерв’ю ведучій телеканалу Fox Марії Бартіромо (Maria Bartiromo), яке вийшло в ефір у неділю, 16 липня, сказав, що український президент Володимир Зеленський «дуже чесний», і що він (тобто Трамп) надішле Україні ще більше військового обладнання, ніж будь-коли раніше, якщо Росія швидко не припинить своє вторгнення.

Це зауваження Трампа йде всупереч з тим антиукраїнським іміджем, який йому малюють українські ЗМІ.

Дональд Трамп сказав, що у нього хороші стосунки як із Зеленським, так і з президентом Росії Владіміром Путіним, і додав, що президент Байден не здатний мати справу зі світовими лідерами.

«Це розумні люди, зокрема Макрон із Франції. Я міг би переглянути весь список людей, зокрема Путіна... Ці люди різкі, жорсткі та загалом злі. Вони злі, і вони на вершині своєї гри. У нас є людина, яка не має уявлення про те, що відбувається. Це найнебезпечніший час в історії нашої країни», - сказав Трамп.

«То якою має бути відповідь?» — запитала Бартіромо. – «Ви сказали, що можете завершити війну в Україні за 24 години. Як би ви це зробили?»

Трамп почав здаля.

«Я дуже добре знаю Зеленського. Відчуваю, що він дуже чесний (Трамп вживає слово «honorable», яке можна перекласти навіть не просто як «чесний», а як «шляхетний»), тому що коли його запитали про той самий досконалий телефонний дзвінок, який я зробив, він сказав, що він справді досконалий. (Трамп вживає слово «perfect», щоб підкреслити, що та телефонна розмова була в точній відповідності до усталених правил, і не було порушення дипломатичного етикету). Він сказав, що це так. Він навіть не знав, про що вони говорять. Хоча він міг би [їм] сказати: «О, я відчував загрозу!».

(Трамп говорить про ту саму телефонну розмову з Володимиром Зеленським, коли він просив Зеленського боротися з корупцією. Потім демократи в Конгресі США проводили розслідування, односторонньо розсекретили цю розмову, що взагалі-то є дипломатичним порушенням. І намагалися звинуватити Трампа за цю розмову, що нібито він вимагав від Зеленського порушити карну справу проти Гантера Байдена, сина Джо Байдена. І через це влаштувати Трампу імпічмент. Хоча в розмові не було згадано ані Байдена, ані фірми «Бурісма», а мова йшла про боротьбу з корупцією взагалі. Як в старому радянському анекдоті: «А ми знаємо, кого ви маєте на увазі!..». При тому, коли демократи зверталися до Зеленського і намагалися його примусити сказати, що «Трамп вимагав від нього порушити карну справу проти Гантера» – Зеленський відповів, що нічого такого не було. У нього з Трампом була звичайна робоча розмова. Без примусів і залякувань.)

Так от, коли в інтерв’ю Марії Бартіромо Трамп згадав той епізод, щоб показати, що Зеленський – шляхетна людина, з якою Трамп може домовлятися, то ведуча його перебила вигуком: «Ну, цього буде недостатньо, щоб Путін припинив бомбити Україну».

На що Трамп відповів: ««Ні, ні, ні, ні. Я цього не кажу. Я хочу сказати, що я дуже добре знаю Зеленського. І я дуже добре знаю Путіна, навіть краще».

І додав: «В мене були хороші стосунки, дуже хороші з ними обома. Я б більше нічого не сказав Зеленському, тільки «Ви повинні укласти угоду». Я б сказав Путіну, якщо ви не домовитеся, ми дамо їм (тобто Україні) багато. Ми збираємося дати більше, ніж вони коли-небудь отримували. Ми будемо вимушені. Я оформлю угоду протягом одного дня».

За цим посиланням ви можете побачити відео саме цієї частини інтерв’ю.

Або побачити його на сайті телекомпанії. На сайті телекомпанії уривок довше. Проте у нас в Україні перегляд відео з сайту телекомпанії може трохи гальмувати.

Зверніть увагу. Трамп не говорить, на яких умовах має бути укладена угода. При тому він збирається сказати Зеленському тільки те, що треба укласти угоду. А от Путіну він збирається погрожувати, що якщо не буде угоди, то він завалить Україну зброєю.

Хто забув. У 2014 році адміністрація Обами-Байдена наклала вето на постачання в Україну летальної зброї, хоча за це проголосував Конгрес. А коли у січні 2017 року Трамп став Президентом США – він це вето скасував, і в Україну пішли славнозвісні Джавеліни. Так що слова Трампа про те, що він завалить Україну зброєю, треба сприймати серйозно.

Нагадаю, що Україна не погодиться на будь-яку угоду, поки не буде відновлено довоєнний статус-кво, а саме територіальна цілість України відповідно до міжнародно визнаних кордонів, включно з Донбасом і Кримом.

Наші інтереси: 

Хто б не став Президентом США – допомога Україні продовжиться.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цих заяв Трампа достатньо, щоб перемогти на виборах, але недостатньо, щоб справді припинити війну. Сумніваюся, що Трамп погодиться передати Україні ядерну зброю у такій кількості, щоб досягти паритету з Московією.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цих заяв Трампа достатньо, щоб перемогти на виборах, але недостатньо, щоб справді припинити війну. Сумніваюся, що Трамп погодиться передати Україні ядерну зброю у такій кількості, щоб досягти паритету з Московією.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Трамп знає, що каже. Сьогодні Роман Світан висловив думку, що для перемоги Україні треба всього кілька сотень "Томагавків" з дальністю дві тисячі км. У Штатів тисячі таких ракет. Одним залпом ми зруйнуємо Уралвагонзавод, а другим вдаримо по московським воєнним об'єктам. Після цього кацапам стане не до України. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!