Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уряд Німеччини офіційно оголосив про передачу Україні своїх танків, а Джо Байден – про Abrams M1

Німеччина поставить Україні 14 основних бойових танків Leopard 2 A6, заявив речник уряду Штеффен Хебештрайт. Також Німеччина дала дозвіл іншим державам на поставку в Україну своїх танків Leopard, а Сполучені Штати Америки передадуть Україні свої бойові танки Abrams M1.

23012601.jpg

Німецький основний бойовий танк "Леопард". © dpa
Німецький основний бойовий танк "Леопард". © dpa

Під час засідання уряду Німеччини у середу, 25 січня, канцлер Олаф Шольц заявив, що його країна продовжить збільшувати військову підтримку України. Тоді ж було прийнято рішення щодо надання Збройним силам України основних бойових танків Leopard, йдеться у повідомленні німецького уряду, пише iPress.

"Це рішення відповідає нашій відомій лінії на підтримку України в міру наших можливостей. Ми діємо в рамках скоординованої міжнародної домовленості", – заявив Шольц.

В якості першого кроку Німеччина надасть Україні 14 танків Leopard 2 A6 зі складів Бундесверу. Інші європейські партнери теж передадуть танки Leopard 2.

Заявлено, що тренування українських екіпажів мають розпочатися найближчим часом у Німеччині. Окрім навчання, пакет включатиме логістику, боєприпаси та обслуговування системи.

Також Німеччина видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, які бажають поставити танки Leopard 2 зі своїх запасів для України.

Як зазначають німецькі ЗМІ, вирішальним поштовхом для уряду Шольца стала обіцянка Вашингтона надіслати в Україну 30 основних бойових танків США Abrams.

А Сполучені Штати Америки передадуть Україні свої бойові танки Abrams M1. Йдеться про 31 одиницю. Про це повідомив президент США Джо Байден під час звернення щодо подальшої підтримки України.

Наші інтереси: 

Починається нова фаза війни, у якій всі великі країни – на боці країни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи