Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

У Чехії збирають "тачанки-шахідобойки" для ЗСУ

Категорія:

Чеська волонтерська ініціатива "Подарунок Путіну" на своєму сайті оголосила про новий проект. Тепер волонтери хочуть назбирати 3,7 мільйона євро, щоб придбати для Збройних Сил України 15 "тачанок" протиповітряної оборони під назвою Victor.

22111503.jpg

Зенітна "тачанка" Victor для ЗСУ, на яку збиратимуть чеські волонтери, ілюстративне фото з відкритих джерел

Так чехи назвали відповідно обладнану "технічку" на базі пікапу Toyota, яка виступатиме платформою для зенітної кулеметної установки ЗПУ-2, пише zbroya.info.

Усі роботи з виготовлення таких "тачанок" ППО для ЗСУ вестиме чеська компанія Excalibur Army.

Кожна зенітна установка матиме боєзапас в 300 патронів безпосередньо в магазинах, ще + 300 патронів можуть розміщуватись на лафеті, короби з додатковим запасом пострілів – безпосередньо на пікапі.

Окрім того, "технічка" Toyota матиме місця для запасних стволів на ЗПУ-2 на випадок перегріву. Кожна зенітна установка матиме приціл для стрільби в нічний час та приціл для вогню у денний час. І також – окремий приціл для стрільби прямою наводкою по наземних цілях.

Зазначається, що ефективна дальність стрільби систем Victor складатиме до 2 км, ці системи ППО будуть ефективними для захисту цивільної інфраструктури від "дронів-камікадзе", або ж при захисті наших позицій на фронті від атак різного роду БПЛА рашистів.

Наші інтереси: 

Динамічна війна, мобільна зброя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи