Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Використання тактичної ядерної зброї буде проблемою для Путіна – Джон Болтон

Категорія:

Колишній радник із національної безпеки США та посол в ООН Джон Болтон заявив, що після вторгнення РФ в Україну у російського президента більше проблем, ніж будь-коли.

221007johnbolton.jpg

John Bolton speaking to Sky News
John Bolton speaking to Sky News

Обговорюючи «анексію» Росією чотирьох окупованих територій на сході та півдні України після серії референдумів, названих Києвом і Заходом «фальсифікацією», пан Болтон сказав: "Очевидно, він (Путін) думав, що це підвищить моральний дух для Росії, (що) це допоможе закласти основу для майбутніх кордонів з Україною", пише Sky News.

"Але річ у тому, що, принаймні з погляду Путіна на світ, бойові дії зараз ведуться на «території Росії», і російські військові почуваються не дуже добре", – сказав Болтон.

Повідомляється, що через зростаючі проблеми Росії на фронті в Україні, Путін може наважитися використати тактичну ядерну зброю. Болтон розповів журналістам: Путін думав, що анексія окупованих територій України підніме моральний дух росіян.

"Але факт у тому, що, принаймні, згідно з путінським поглядом на світ, бойові дії зараз ведуться на "російській землі", і у російської армії справи не дуже добре", – сказав Болтон.

"Тож я вважаю, що, безсумнівно, це посилює внутрішні труднощі Путіна у звичній російській політиці та робить почасти більш імовірним використання тактичної ядерної зброї", – сказав Болтон.

Коли його запитали, якою може бути відповідь США, пан Болтон сказав: "Я не думаю, що необхідно, щоб вона була ядерною. Все залежить від того, що насправді робитимуть росіяни. Однак я думаю, що ми повинні сказати, що Володимир Путін підпише собі передсмертний вирок, якщо наважиться використати тактичну ядерну зброю", – сказав Болтон.

За його словами, дуже важливо, щоб стримати використання ядерної зброї. А якщо ні, то в Ірані, Китаї, Північній Кореї будуть впевнені, що покарання за аналогічні дії не буде.

Нагадаємо, Джон Болтон – це саме той американський політик-республіканець і дипломат, хто допоміг завадити Китаю купити українську "Мотор Січ".

Наші інтереси: 

Що говорять і думають в США з приводу ядерних погроз Путіна. Збираємо та аналізуємо факти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи