Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Меркель закликала серйозно ставитися до погроз Путіна

Категорія:

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель (2005–2021) у промові на церемонії відкриття Фонду канцлера Гельмута Коля (1982–1998) закликала не відмахуватися від погроз Володимира Путіна, вважаючи їх блефом. У Sueddeutsche Zeitung припустили, що її застереження пов'язане з недавніми ядерними загрозами.

"Ставитися до них серйозно – це в жодному разі не ознака слабкості або умиротворення, а ознака політичної мудрості, яка допомагає зберегти простір для маневру або, що не менш важливо, навіть виробити новий", – заявила вона.

Як зазначили у виданні, така риторика "більше була схожа на курс канцлера СДПН Олафа Шольца, ніж на риторику лідера ХДС Фрідріха Мерца про постачання зброї Україні".

Sueddeutsche Zeitung пише, що зараз Меркель "дуже обережна, щоб не коментувати політичні питання, можливо, ще й тому, що нинішня енергетична криза, пов'язана з війною, не в останню чергу є результатом її перебування на посаді".

Тому, вважають журналісти, Меркель "приховала свої коментарі про війну та мир за риторичним прийомом", коли відповіла на запитання тим, як би діяв Коль у 2022 році. Вона вважає, що Коль "зробив би все, що в його силах, щоб захистити та відновити суверенітет та цілісність України".

Меркель також заявила, що Коль "завжди дивився у післязавтра", і натякнула, що ФРН слід у майбутньому відновити відносини з Москвою.

"[Коль] також завжди думав би про те, що немислимо прямо зараз, – що майже не можна уявити. А саме про те, як можна буде знову розвивати щось на зразок відносин з Росією", – сказала вона.

Джерело

Нагадаємо, саме Ангела Меркель з подачі Путіна запропонувала Медведчука як учасника Мінського переговорного процесу.

 

Наші інтереси: 

Для чого раптом подала голос КДБшна пенсіонерка? Припускаю, що у Путіна – все погано. Ця комсомолка з НДР уможливила агресію Москви у 2014 році. Завдяки їй стало можливим будівництво Північного потоку-2 і в результаті – повномасштабне вторгнення РФ 24 лютого в Україну. Півроку цієї війни її не було чути – аж раптом вона каже, що вже треба думати, як можна буде знову розвивати відносини з Росією!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Той, хто додає ваги московським погрозам - це переважно гучномовець Кремля.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Той, хто додає ваги московським погрозам - це переважно гучномовець Кремля.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !