Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Українці точно знають, куди стріляти. Талант імпровізації українських військових вражає – німецька експертка

Українські військові вчаться не по підручниках, а на полі бою, і демонструють високі показники опановування новітньою зброєю, вважає німецька експертка з питань зовнішньої політики та політики безпеки Клаудія Мейджор.

"Цей талант імпровізації вражає. Психологічно повідомлення про успіхи безперечно приносять користь Україні. Військову користь від цього важко переоцінити. Обидві сторони хочуть встановити свій наратив. Український наратив такий: ми, може, і слабші, але ми розумніші. Я не впевнена, що ми на Заході можемо адекватно оцінити цього. Можливо, ми недооцінили технічні можливості України", – сказала німецька експертка в інтерв'ю Spiegel.

Вона зазначає, що одна з причин, чому усі так вражені успіхами ЗСУ, полягає в тому, що Захід працює більше за підручниками, а Україна змушена вчитись на ходу:

"Я пригадую дебати, які тут точилися у період передачі "Гепардів" чи іншої західної зброї. Зараз ми бачимо, що Україна добре ладнає з нею, навіть якщо бійців не готували строго за підручником Бундесверу. Війни – це виняткові ситуації, завжди є технічні інновації, що народжуються з необхідності".

Далі Клаудія Мейджор наголошує, що, окрім винахідливості та швидкого опановування навичками, Україна й надалі потребуватиме західної зброї та іншої допомоги:

"Не менш важливими, ніж зброя, є дані розвідки. США тут надають величезну підтримку, але й Україна має гарну інформацію, дуже допомагає супутникова мережа Starlink, інформація від населення. Це дозволяє їм точніше використовувати свою зброю. Завдяки даним зі США українці точно знають, куди стріляти".

Клаудія Мейджор очолює дослідницьку групу політики безпеки в Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP), одній із найважливіших німецьких дослідницьких установ з питань зовнішньої політики та політики безпеки. SWP насамперед консультує Бундестаг і Федеральний уряд. Мейджор є експертом з європейської політики безпеки та оборони й НАТО.

Наші інтереси: 

Оцінка німецьких військових експертів остаточно розвіює сумніви, чи давати Україні більш сучасну і складнішу зброю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи