Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Кремлі знали, що Україна не була готова до війни – Олександр Турчинов про початок повномасштабного вторгнення РФ

Категорія:

У перший день повномасштабної війни всі комунікації були заблоковані через неорганізованість. Замість того, щоб організовувати загони для оборони Києва, в СБУ говорили про евакуацію. Тому вирішили створити батальйон тероборони, до якого за 2-3 години записалися близько 500 добровольців. Але зброї не було! 200-300 автоматів – і все.

220828turchynov-3.jpg

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Ключевим фактором стали мужність та самопожертва українців. Російський генштаб не розраховував на героїчний опір українців, які були готові вмерти за свої країну.

Один з найкращих протитанкових засобів "Стугна", але за три роки до війни не було закуплено для Армії жодної "Стугни". Було зупинено виробництво боєприпасів, зокрема, 152 калібру, недофінансовувалася ракетна програма.

Російський генштаб все це знав і вважав, що при такій готовності України до війни вони легко зламають оборону. Але те, що знайдеться сотні тисяч героїв, здатних віддати своє життя за Україну задля її захисту, вони не розраховували.

Далі Турчинов розповів, як почалося виробництво "Вільхи" та "Нептунів". Слухайте з 8:40

 

Наші інтереси: 

Аналізуємо події перших днів повномасштабного вторгнення. Маю підтвердити, що кияни завзято кинулися до тероборони: мій зять, його двоюрідний брат і його сусід 25 лютого вже записалися і справді отримали автомати та по одному магазину. Прямо з військкомату, в чому були, пішли на Гостомельське шосе. Я особисто носила зятю "костюм лісоруба", бо форми у них не було, а в куртці й джинсах вночі в окопі дуже холодно було. Мій племінник, якому тоді було 18 років, рив окопи. Хто не пішов воювати, давав гроші добровольцям. Київ тримався на голому ентузіазмі киян, які залишилися в місті. Це все треба пам'ятати, щоб зрадники, паразити та пристосуванці потім цей період історії не переписали і не зробили героями себе.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Росіяни знали про внутрішній саботаж підготовки України до війни, тому що самі його й організували.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Росіяни знали про внутрішній саботаж підготовки України до війни, тому що самі його й організували.

Все, що робиться з власної волі, – добро!