Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ФБР провело обшук у Трампа. Республіканці попереджають Міністерство юстиції про відповідальність

Категорія:

Спецтема:

У понеділок 8 серпня агенти ФБР провели обшук у резиденції Дональда Трампа Мар-а-Лаго, де серед іншого зломали сейф з діловими документами.

Багато республіканців вибухнули гнівом після новин про обшук, звинувативши ФБР у несправедливому нападі на колишнього президента в політичних цілях. Сам Трамп розкритикував правоохоронців, назвавши рейд "політичним переслідуванням". Обшук проводиться в рамках розслідування про події 6 січня 2021 року біля Капітолія. Демократівське керівництво все намагається прив’язати Трампа до цих подій, хоча вже ясно, що за півтора року не знайдено нічого, що можна було б трактувати як «підбурення». Врешті решт, якщо він «підбурював» – то це знали б усі. Якщо ж нема нічого, що можна трактувати як «підбурення», то тоді запитання – кого він підбурював, якщо його «підбурювань» ніхто не чув?

New York Times серед іншого повідомила, що нібито Національний архів також звернувся до Міністерства юстиції з проханням провести розслідування, чи нема у Трампа в сейфі секретних матеріалів, які він узяв із Білого Дому.

Тим часом лідер меншості в Палаті Представників Кевін Маккарті (Kevin McCarthy – республіканець із Каліфорнії) пообіцяв, що якщо республіканці повернуть палату після проміжних виборів у листопаді, вони проведуть розслідування діяльності Міністерство юстиції й порадив генеральному прокурору Мерріку Гарленду (Merrick Garland) «очистити свій календар».

«Я достатньо надивився. Міністерство юстиції досягло нестерпного стану бойової політизації», – сказав Маккарті. «Коли республіканці повернуть Палату представників, ми будемо здійснювати негайний нагляд за цим департаментом, стежити за фактами й не залишимо каменя на камені».

Міністерство юстиції відмовилося від коментарів, які від нього вимагали журналісти.

Цікаво, що провідні демократи, які постійно кричали про «провину Трампа» і вимагали притягнути його до відповідальності за події 6 січня – раптом якось притихли. Зокрема, лідер більшості в Сенаті Чарльз Шумер (Charles Schumer, демократ із Нью-Йорка) сказав в ефірі MSNBC «Шоу Рейчел Меддоу», що він не буде це коментувати.

«Ну, я нічого про це не знаю, крім того, що я прочитав, як і всі інші, тому я вважаю, що для мене розумно утриматися від коментарів, доки ми не дізнаємось більше», — сказав Шумер. Коли ведуча стала наполягати, він відповів: «Ніхто з нас не знає фактів, і будь-які коментарі передчасні».

А ще зовсім недавно цей самий Шумер разом з іншими демократами голосно вимагав притягнути Трампа до суду за події 6 січня. І раптом замовк. Напевно знає, що там нічого не знайдуть, і тому не хоче, щоб його потім шпиняли разом з керівництвом ФБР.

А судячи з динаміки суспільних настроїв республіканці цілком можуть отримати більшість і в Палаті Представників, і в Сенаті. І вони однозначно почнуть розслідувати політично заангажовані переслідування з боку ФБР.

Цікаво, що колишній віцепрезидент Майк Пенс, якій нібито побив горшки з Трампом, виступив з різким засудженням цього обшуку в резиденції Мар-а-Лаго. Він заявив, що рейд ФБР у резиденції колишнього президента Трампа Мар-а-Лаго підірвав довіру громадськості до системи правосуддя, і закликав генерального прокурора Мерріка Гарленда надати «повний звіт».

«Я поділяю глибоку стурбованість мільйонів американців у зв’язку з безпрецедентним обшуком в особистій резиденції президента Трампа. Жоден колишній президент Сполучених Штатів ніколи не піддавався рейду в його особисту резиденцію в американській історії».

«Після багатьох років, коли було виявлено, що агенти ФБР діяли з політичних мотивів, необхідно звернути увагу на те, що Міністерство юстиції продовжує діяти упереджено. Вчорашня дія підриває довіру суспільства до нашої системи правосуддя, і генеральний прокурор Гарленд повинен дати повну звітність американському народу щодо того, чому було вжито цю дію, і він повинен зробити це негайно».

Схоже, що у демократів підгоряє. Одні роблять відчайдушні кроки встигнути хоч якось напаскудити Дональду Трампу та республіканській партії, а ті, хто розумніше (як отой же Шумер) вже думають, як би не піти на дно разом з найбільш упоротими.

Наші інтереси: 

Дії демократівської верхівки нагадують агонію. Судячи з динаміки суспільної думки республіканська партія має дуже великий шанс перемогти на осінніх виборах. І ось такі відверто упереджені дії з використанням державних силових структур для боротьби проти політичного опонента створюють небезпечний прецедент. На жаль, ми в Україні знайомі з такою ситуацією. А американці схоже дещо розгубилися і поки що не знають, як діяти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Після візиту Пелоссі на Тайвань рейтинг демократів трохи піднявся, а тепер знову упаде. Психопати не тямлять, що вони роблять. Справді, це агонія і паніка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Після візиту Пелоссі на Тайвань рейтинг демократів трохи піднявся, а тепер знову упаде. Психопати не тямлять, що вони роблять. Справді, це агонія і паніка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!