Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ФБР провело обшук у Трампа. Республіканці попереджають Міністерство юстиції про відповідальність

Категорія:

Спецтема:

У понеділок 8 серпня агенти ФБР провели обшук у резиденції Дональда Трампа Мар-а-Лаго, де серед іншого зломали сейф з діловими документами.

Багато республіканців вибухнули гнівом після новин про обшук, звинувативши ФБР у несправедливому нападі на колишнього президента в політичних цілях. Сам Трамп розкритикував правоохоронців, назвавши рейд "політичним переслідуванням". Обшук проводиться в рамках розслідування про події 6 січня 2021 року біля Капітолія. Демократівське керівництво все намагається прив’язати Трампа до цих подій, хоча вже ясно, що за півтора року не знайдено нічого, що можна було б трактувати як «підбурення». Врешті решт, якщо він «підбурював» – то це знали б усі. Якщо ж нема нічого, що можна трактувати як «підбурення», то тоді запитання – кого він підбурював, якщо його «підбурювань» ніхто не чув?

New York Times серед іншого повідомила, що нібито Національний архів також звернувся до Міністерства юстиції з проханням провести розслідування, чи нема у Трампа в сейфі секретних матеріалів, які він узяв із Білого Дому.

Тим часом лідер меншості в Палаті Представників Кевін Маккарті (Kevin McCarthy – республіканець із Каліфорнії) пообіцяв, що якщо республіканці повернуть палату після проміжних виборів у листопаді, вони проведуть розслідування діяльності Міністерство юстиції й порадив генеральному прокурору Мерріку Гарленду (Merrick Garland) «очистити свій календар».

«Я достатньо надивився. Міністерство юстиції досягло нестерпного стану бойової політизації», – сказав Маккарті. «Коли республіканці повернуть Палату представників, ми будемо здійснювати негайний нагляд за цим департаментом, стежити за фактами й не залишимо каменя на камені».

Міністерство юстиції відмовилося від коментарів, які від нього вимагали журналісти.

Цікаво, що провідні демократи, які постійно кричали про «провину Трампа» і вимагали притягнути його до відповідальності за події 6 січня – раптом якось притихли. Зокрема, лідер більшості в Сенаті Чарльз Шумер (Charles Schumer, демократ із Нью-Йорка) сказав в ефірі MSNBC «Шоу Рейчел Меддоу», що він не буде це коментувати.

«Ну, я нічого про це не знаю, крім того, що я прочитав, як і всі інші, тому я вважаю, що для мене розумно утриматися від коментарів, доки ми не дізнаємось більше», — сказав Шумер. Коли ведуча стала наполягати, він відповів: «Ніхто з нас не знає фактів, і будь-які коментарі передчасні».

А ще зовсім недавно цей самий Шумер разом з іншими демократами голосно вимагав притягнути Трампа до суду за події 6 січня. І раптом замовк. Напевно знає, що там нічого не знайдуть, і тому не хоче, щоб його потім шпиняли разом з керівництвом ФБР.

А судячи з динаміки суспільних настроїв республіканці цілком можуть отримати більшість і в Палаті Представників, і в Сенаті. І вони однозначно почнуть розслідувати політично заангажовані переслідування з боку ФБР.

Цікаво, що колишній віцепрезидент Майк Пенс, якій нібито побив горшки з Трампом, виступив з різким засудженням цього обшуку в резиденції Мар-а-Лаго. Він заявив, що рейд ФБР у резиденції колишнього президента Трампа Мар-а-Лаго підірвав довіру громадськості до системи правосуддя, і закликав генерального прокурора Мерріка Гарленда надати «повний звіт».

«Я поділяю глибоку стурбованість мільйонів американців у зв’язку з безпрецедентним обшуком в особистій резиденції президента Трампа. Жоден колишній президент Сполучених Штатів ніколи не піддавався рейду в його особисту резиденцію в американській історії».

«Після багатьох років, коли було виявлено, що агенти ФБР діяли з політичних мотивів, необхідно звернути увагу на те, що Міністерство юстиції продовжує діяти упереджено. Вчорашня дія підриває довіру суспільства до нашої системи правосуддя, і генеральний прокурор Гарленд повинен дати повну звітність американському народу щодо того, чому було вжито цю дію, і він повинен зробити це негайно».

Схоже, що у демократів підгоряє. Одні роблять відчайдушні кроки встигнути хоч якось напаскудити Дональду Трампу та республіканській партії, а ті, хто розумніше (як отой же Шумер) вже думають, як би не піти на дно разом з найбільш упоротими.

Наші інтереси: 

Дії демократівської верхівки нагадують агонію. Судячи з динаміки суспільної думки республіканська партія має дуже великий шанс перемогти на осінніх виборах. І ось такі відверто упереджені дії з використанням державних силових структур для боротьби проти політичного опонента створюють небезпечний прецедент. На жаль, ми в Україні знайомі з такою ситуацією. А американці схоже дещо розгубилися і поки що не знають, як діяти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Після візиту Пелоссі на Тайвань рейтинг демократів трохи піднявся, а тепер знову упаде. Психопати не тямлять, що вони роблять. Справді, це агонія і паніка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Після візиту Пелоссі на Тайвань рейтинг демократів трохи піднявся, а тепер знову упаде. Психопати не тямлять, що вони роблять. Справді, це агонія і паніка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!