Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські сенатори стурбовані затримками постачання зброї в Україну

Категорія:

Минулого тижня сталася безпрецедентна подія. Шість американських сенаторів (представники і республіканської, і демократичної партії) в порушення субординації в обхід Білого Дому звернулися з відкритим листом до міністра оборони США Ллойда Остіна та голови Об’єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі з проханням негайно прискорити поставки військової техніки в Україну.

Ці поставки були профінансовані Конгресом у Законі про додаткові асигнування для України. Ухвалений 19 травня закон передбачав майже 20 мільярдів доларів на військову допомогу українським військовим. Обладнання, рекомендоване для негайної доставки, включає системи протиповітряної оборони середньої та великої дальності, 155-мм гаубиці, реактивні артилерійські системи високої мобільності (HIMARS), бронетранспортери, більші та потужніші безпілотні авіаційні системи (БПЛА) та вертольоти Мі-17.

Проте сенаторів дуже бентежать темпи поставок озброєння Україні. На цей момент з 20 мільярдів доларів, виділених Конгресом на допомогу Україні, в нашу країну пішло зброї лише на 3,3 мільярда. Двоє з цих сенаторів були у Бучі й на власні очі бачили, що несе світу «русский міръ». Тому вони підкреслюють, що постачання зброї має бути вирішальним, а не поступовим. Сенатори з обох партій відкинули політичні розбіжності, натомість виступають разом саме не для передвиборчого піару, а з почуття совісті, з почуття необхідності якнайшвидше допомогти народу, що бореться за свободу.

Ну що ж, доводиться знову пригадати мій матеріал за 9 квітня, де я казав, що адміністрація Байдена буде всіляко гальмувати процес постачання зброї в Україну. Що зброю надаватимуть в тому обсязі, щоб не допустити програшу України, але недостатньо, щоб Україна перемогла завчасно. Для верхівки демократичної партії потрібно, щоб Україна отримала яскраву перемогу саме в жовтні, а це значить, що й зараз протягом серпня постачання зброї буде поступово нарощуватися, але дуже повільно. І тільки наприкінці серпня – початку вересня піде справжній потік військової допомоги. Такий, щоб Україна продемонструвала яскраву перемогу саме у першій половині жовтня.
Раджу вам подивитися ці два відео, де чітко і ясно розказано, що власне стоїть за цим листом сенаторів, а також що саме можуть зробити друзі України в США, щоб прискорити постачання нам так потрібної зброї.

Текст листа сенаторів

 

 

Наші інтереси: 

Розуміти "підводні каміння" механізму поставок зброї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Чорний лебідь забовванів на обрії...

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Чорний лебідь забовванів на обрії...