Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Холодильні компресори: головні характеристики, про які треба знати покупцям

Холодильний компресор використовується для стиснення холодоагенту в холодильному обладнанні та охолодження повітря чи води.

Найпоширенішими холодоагентами на установках цього типу є аміак або HCFC. Під час холодильного циклу робоче середовище всмоктується, а потім стискається. Тиск і температура зростають, а питомий об'єм зменшується.

При цьому такі компресори https://energoholod.com.ua/uk/kompresory/kompressory-torgovogo-holodilnogo-oborudovaniya-uk/ підвищують тиск робочого середовища від 2-5 Бар до понад 25 Бар. Співвідношення тиску середовища, що виходить з агрегату, до тиску випаровування повинно бути приблизно 10, інакше підвищення температури робочого середовища під час стиснення буде занадто великим. Після виходу з компресора гарячий газ потрапляє в конденсатор, де віддає тепло.

Типи холодильних компресорів

Агрегати для холодильної камери класифікуються за:

  • принципом дії (потік, витіснення);

  • типом руху (роторний, спіральний, поршневий);

  • типом приводу (роторний двигун, магнітний привід, колінчастий вал);

  • робочим елементом (ротори турбіни, поворотний поршень, вібраційний поршень, діафрагмовий поршень);

  • конструкцією (осьові, радіальні, багатосмугові, звичайні, з гвинтовим робочим колесом, спіральні, з діафрагмовим поршнем).

Компресорні установки об’ємного типу

До об'ємних типів компресорів відносяться:

  • поршневий компресор;

  • спіральний компресор;

  • гвинтовий компресор;

  • багатосмуговий компресор.

У об’ємних компресорах пари холодоагенту стискаються в закритому робочому просторі, який зменшується під час робочого циклу. Об'ємні агрегати характеризуються можливістю отримання високого тиску при використанні одноступінчатого компресора. Завдяки діапазону тиску всмоктування немає обмежень у роботі системи. У цих механізмах холодоагент перекачується пульсуючим способом. Для роботи об’ємних компресорів потрібне масляне змащення, що може передбачати циркуляцію невеликої кількості масла в холодоагенті.

Найчастіше мають попит спіральні компресори. Вони відрізняються тихою роботою, простою конструкцією і невеликими розмірами. У даній конструкції холодоагент стискається між рухомою та нерухомою пружинами. Поки одна спіраль нерухома, інша, обертаючись навколо неї, змушує холодоагент текти у все менші й менші кишені, що є результатом поєднання геометричної структури спіралі та способу, яким рухома спіраль рухається навколо нерухомої спіралі. Після досягнення максимального тиску газоподібний холодоагент проходить через випускний отвір, розташований у верхній частині спіралі в систему. Купити спіральний компресор можна в компанії «ЕнергоХолод».

Переваги сучасних холодильних компресорів

Перед тим, як купити компресор, треба визначитися з головними критеріями вибору. Покупці звертають увагу на ціну, енергозатратність, потужність та простоту обслуговування.

Треба знати, що холодильні агрегати останнього покоління:

  • споживають мало енергії, маючи таким чином можливість знизити вартість рахунків і значно заощадити, економію;

  • екологічно чисті, це ще одна деталь, яка заслуговує на велику увагу;

  • дуже тихі під час роботи.

Також покупці звертають увагу на розмір. Колись компресори були дуже великими, а сьогодні вони мають компактні конструкції, які дозволяють їх вставляти будь-де без зайвих труднощів.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи