Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Націоналізація заправок: Україна може піти шляхом Венесуели – Ярослав Романчук

Категорія:

Влада в Україні під час війни посилює регулювання і націоналізує значну частину заправок. Зараз багато українців радіють і пишуть про це у коментарях. Наприклад, таке: "Якщо націоналізують заправки, то буду поважати Зеленського ще більше". Може йтися про націоналізацію мережі заправок Глуско, які належали Медведчуку.

Вже багато тижнів українці стоять у чергах за паливом. Націоналізація заправок Медведчука збільшить кількість пального на ринку? Про це та про націоналізацію заправок Яна Матвійчук поговорила з Ярославом Романчуком.

Чиновники самі створили проблему з паливом і зараз вважають, що націоналізація заправок може врятувати ситуацію. Проте націоналізація, квотування, регулювання негативно впливають на економіку і на паливний ринок зокрема. І, скоріше за все, справа лише заправками Медведчука не обійдеться. Це робиться для того, щоб чиновники, які створюють регулювання, збагатилися.

Вважати підприємців винними у дефіциті – абсолютно неправильно. Чиновники кажуть, що дефіцит існує через те, що росіяни розбомбили всі великі нафтобази. Гетманцев (голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики – прим. моя, О.К.) ще до війни ініціював ідею, щоб дилери палива передавали GPS-координати сховищ з паливом та його кількістю до податкової. Може ця інформація потрапила у руки росіян і тому вони так точно змогли знищити нафтобази.

Поперешнюк (власник Нової пошти – прим. моя, О.К.) сказав, що дефіцит виник через регулювання держави. Звичайні ж громадяни кажуть, що без регулювання на ринку може бути багато неякісного палива.

Винна у дефіциті палива влада. І результатом цього стало те, що тільки в чергах Україна за один місяць втрачає 800 млн доларів. Це сталося через фіксування цін владою та відсутність дерегуляції паливного ринку. Уряд міг би дозволити за спрощеною системою ввозити паливо і таким чином палива було б на ринку достатньо, а ціна палива б знизилася.

Данило Гетманцев  виступає за регулювання цін, і багато українців таку ідею підтримують. Але проблема полягає в тому, що це лише спонукатиме дефіцит. І тут включаться люди, які будуть закуповувати паливо дешево і продаватимуть дорого. Так будуть збагачуватися лише окремі люди.

00:54 - Чи буде більше пального в Україні
04:24 - Чиновники про винних у дефіциті пального
09:02 - Що зараз відбувається на заправках
12:38 - Монополізація паливного ринку
22:01 - Відсутність пального – проблеми для бізнесу

Наші інтереси: 

Аналізувати ситуацію, що склалася на ринку пального. Стежити за паразитами у владі, які своїми недолугими та зрадницькими діями створюють проблеми у країні під час війни. Війна триває не тільки на полі бою. Маємо знищити не тільки російського ворога, але й внутрішнього – ліквідувати паразитів при владі, зменшити кількість державного апарату і скоротити величезну армію чиновників, які сидять на державному бюджеті, нічого не створюючи, а лише витягуючи останні соки з усіх, хто реально працює і сплачує податки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

30 травня їхала до Запоріжжя і на власні очі бачила порожні заправки, які продавали тільки каву і сендвічі, а на заправках, де було паливо, стояли кілометрові черги.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

30 травня їхала до Запоріжжя і на власні очі бачила порожні заправки, які продавали тільки каву і сендвічі, а на заправках, де було паливо, стояли кілометрові черги.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Краще пальне за 100 гривень скрізь і без черги, ніж пальне за 50 гривень де-не-де і з багатогодинними чергами. Коли держава монополізує якусь життєво важливу для народу функцію, вона завжди виконує її вкрай погано. 

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Саме так! Якби не каністра, яку власник авто мав з собою, ми б не доїхали до Запоріжжя. А ми їхали в справах і конче потрібно було бути у Запоріжжі до вечора...