Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Генерал Міллі виступив перед випусниками військової академії Вест-Пойнт (+відео)

Категорія:

Лідери армії завтрашнього дня, які сьогодні отримують лейтенантські погони, будуть воювати з роботизованими танками, кораблями й літаками, використовуючи штучний інтелект, синтетичне паливо, 3D-виробництво та інженерну психологію. 

21 травня голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Генерал армії Марк Міллі (Mark Milley) виступив перед випускниками військової академії Вест-Пойнт.

Генерал Міллі закликав молодих лейтенантів готуватися до майбутніх війн, які будуть мало схожі на минулі. У своєму виступі він намалював похмуру картину світу, який стає все більш нестабільним, в якому кілька потужних держав  прагнуть змінити глобальний порядок. Він сказав випускникам Військової академії США у Вест-Пойнт, що саме вони будуть нести відповідальність за те, щоб Америка була готова до нових викликів.

«Світ, у який ви вступаєте, має потенціал для серйозних міжнародних конфліктів між великими державами. І цей потенціал збільшується, а не зменшується», – сказав Міллі випускникам.

«Як би ми, Сполучені Штати, не насолоджувалися військовою перевагою останні 70 років – ця перевага швидко скорочується. І нам вже кидають виклик у всіх просторах ведення війни: у космосі, у кіберпросторі, на морі, в повітрі і звісно на землі».

За його словами Америка більше не є беззаперечною глобальною державою. Натомість вона зараз проходить випробування: в Європі – через російську агресію, в Азії – через різке економічне та військове зростання Китаю, а також ядерну та ракетну загрозу Північної Кореї, на Близькому Сході та в Африці – через нестабільність з боку терористів.

Говорячи про уроки російсько-української війни, генерал Міллі зазначив, що бойові дії майбутнього будуть дуже складними, з невловимим ворогом, з боєзіткненнями в урбанізованих просторах, які потребують нової високоточної зброї великої дальності дії та нових технологій.

США вже постачають українським військовим нові високотехнологічні безпілотники та інше озброєння – у деяких випадках це ще тільки експериментальні прототипи. Зокрема проти росіян використовується така експериментальна зброя як безпілотники-камікадзе Switchblade.

Оскільки характер війни з  Росією змінюється, то змінюється і потреба в озброєнні. Якщо у перші тижні була потреба насамперед в оборонних комплексах Stinger й Javelin, то зараз акцент робиться на артилерію та збільшення постачання гаубиць.

Світ продовжує розвиватися, і у наступні 25-30 років фундаментальний характер війни та зброї продовжуватимуть змінюватися.

Збройні сили не можуть триматися за старовинні концепції, але повинні терміново модернізувати та розвивати сили та обладнання, які можуть стримати та, якщо потрібно, перемогти у глобальному конфлікті. Офіцерам, які сьогодні закінчують навчання, доведеться змінити спосіб мислення, бойової підготовки та ведення бойових дій.

Лідери армії завтрашнього дня, які сьогодні отримують лейтенантські погони, будуть воювати з роботизованими танками, кораблями та літаками, використовуючи штучний інтелект, синтетичне паливо, 3D-виробництво та інженерну психологію.

(інженерна психологія – це розділ психології, що вивчає взаємодію людини та технічних пристроїв, процеси прийому, переробки та зберігання інформації людиною при взаємодії з технічними пристроями, психологічні та психофізіологічні аспекти операторської діяльності тощо)

У своїй промові генерал Міллі пригадав страшні цифри смертей – жахливу ціну двох світових війн. І сказав випускникам: «Ваше покоління буде нести відповідальність за збереження миру, стримування та запобігання вибуху війни між великими державами».

P.S.

Ті, хто добре володіє англійською мовою, можуть подивитися виступ генерала Міллі на Youtube або FoxNews

Наші інтереси: 

Необхідно знати, що думають військові фахівці про характер майбутніх війн.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи