Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Війна в Україні переходить у нову фазу. Що пишуть західні ЗМІ

Категорія:

Видання обговорюють санкції на російську нафту, можливі поставки в Україну протикорабельних ракет Harpoon та програш Росії у війні з Україною.

22052001.jpg

Українські війська обстрілюють російські позиції на Донбасі з системи залпового вогню "Град", фото 10 квітня

Сайт "Сьогодні" пропонує огляд західних мас-медіа.

Американська газета The Wall Street Journal пише, що очевидно Росія вже програла війну. Проте ще лишається відкритим питання, чи може її виграти Україна.

Видання моделює п'ять можливих сценаріїв наступної фази війни. Перший – це колапс російської армії під тиском ЗСУ та розгром Росії на полі бою. Другий сценарій – це коли Україна більше не зможе чинити опір. Такий сценарій опитані газетою експерти вважають малоймовірним через суттєву західну економічну та військову підтримку.

Третій сценарій – це завмирання фронту, четвертий – Україна поступово отримує перевагу та витісняє росіян, п'ятий – різка ескалація з використанням ядерної або хімічної зброї.

The Washington Post пише, що Америка та її союзники почали планувати тривалішу війну в Україні, масштаби якої звузилися після першого російського вторгнення три місяці тому. Проте тривалість війни здається дедалі більшою, оскільки бойові дії переходять у виснажливу нову фазу.

Інформагентство Bloomberg повідомляє, що країни G7 обговорюють можливість використання вторинних санкцій встановлення обмеження на російську нафту. Йдеться про формування картелю покупців російської нафти встановлення її ціни, що може допомогти мінімізувати доходи Москви.

Нафтового ембарго на російську нафту вимагають українські компанії ДТЕК, Нафтогаз та Укренерго за допомогою проєкту #StopBloodyEnergy.

Агентство новин Reuters інформує, що США працюють над тим, щоб передати Україні сучасні протикорабельні ракети та допомогти подолати російську морську блокаду. Три посадові особи США та два джерела в Конгресі США заявили, що два типи потужних протикорабельних ракет Harpoon виробництва Boeing та Naval Strike Missile виробництва Kongsberg та Raytheon Technologies активно розглядалися або для прямого постачання в Україну, або шляхом передачі від європейського союзника, в якого є ці ракети.

Німецький журнал Der Spiegel пише, що для Путіна поразка в Україні може бути рівноцінною фізичній смерті. Сам російський диктатор начебто вважає, що поразка в Україні коштуватиме йому життя.

Раніше сайт "Сьогодні" повідомляв, що російські війська зосередили свої зусилля на селах та перехрестях східної України та не можуть захопити великі міста, що є очевидною ознакою зниження амбіцій Путіна.

Наші інтереси: 

Знати, як бачать нашу війну на Заході і яку зброю постачатимуть.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи