Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Борис Джонсон застеріг від нової епохи російського залякування в разі успіху РФ у війні з Україною

Категорія:

"Нова ера залякування" від Балтійського до Чорного моря настане, якщо Путіну вдасться вдертися в Україну. Джонсон вважає, що світ перебуває на "поворотній точці". Путін злякався України, бо в Україні є вільна преса. В Україні були вільні вибори, і з кожним роком Україна просувалася до свободи, демократії та відкритих ринків.

borisjohnson.jpg

Боріс Джонсон. Фото: Jeff J Mitchell/Pool via REUTERS

На думку прем'єр міністра Великої Британії Бориса Джонсона, Путін боявся українського прикладу і боявся неочевидного докору до себе. Британський прем'єр наголосив: важливо, щоб вторгнення РФ провалилося, оскільки "Путін, який здобуде перемогу, не зупиниться на Україні", пише The Guardian.

Якщо Путіну вдасться розгромити Україну, це стане зеленим світлом для автократів усюди  на Близькому Сході, на Далекому Сході. Це переломний момент для світу. Це момент вибору. Це вибір між свободою і гнобленням.

"Кінець свободи в Україні означатиме вмирання будь-якої надії на свободу в Грузії, а потім у Молдові. Це означатиме початок нової ери залякування по всій Східній Європі – від Балтійського до Чорного моря[…]. Це переломний момент для світу. Це момент вибору. Це вибір між свободою і гнобленням", – наголосив Джонсон.

Захід не повинен намагатися "нормалізувати відносини" з президентом Росії Володимиром Путіним після його вторгнення в Україну.

Борис Джонсон застеріг інших лідерів від позиції “realpolitik” щодо Путіна.

"Я знаю, що в усьому світі є такі, які кажуть, що краще примиритися з тиранією. Я вважаю, що вони глибоко неправі", – сказав Джонсон.

Спробувати нормалізувати відносини з Путіним після цього, як це зробив Захід у 2014 році після анексії Криму, означало б знову зробити ту саму помилку, додав він.

Нагадаю, що у 2019 році Боріс Джонсон заявляв, що перезавантаження відносин з Росією неможливе.

 

Наші інтереси: 

В ситуації, що склалася, підтримка і патронат Великої Британії для України виглядає найкращим варіантом, особливо, коли ми вже бачимо риторику про Східну Європу від Балтійського до Чорного моря. 17 лютого Україна оголосила про створення тристороннього українсько-польсько-британського альянсу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Нам би такого президента

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Нам би такого президента