Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Республіканці в США забили на сполох через плани Байдена зняти санкції з «Північного потоку 2»

Категорія:

Спільна жорстка реакція американських політиків дає надію, що команда Байдена відмовиться від цього відверто пропутінського кроку.

Стало відомо про плани адміністрації Байдена імітувати санкції. Тобто залишити санкції проти суден, які беруть участь у будівництві «Північного потоку 2», але при тому зняти санкції з оператора будівництва – компанії Nord Stream 2 AG, щоб «не розривати відношення з Німеччиною». Американські політики забили на сполох. Це дає надію, що адміністрація Байдена відмовиться від цього пропутінського кроку.

Сенатор Тед Круз (Ted Cruz, республіканець, Техас): «Приголомшливо. Наперекір законодавству США, Байден активно допомагає Путіну побудувати свій трубопровід. Об'єктивно кажучи, адміністрація Байдена формується як найбільш проросійська адміністрація сучасної епохи».

Сенатор Марша Блекберн (Marsha Blackburn, республіканка, Теннессі): «Байден вбив трубопровід Keystone Pipeline, але відмовляється від санкцій проти російського «Північного потоку 2». Це відбулося менш ніж за тиждень після того, як було зламано трубопровід Colonial Pipeline. Чому Байден вважає, що американські трубопроводи – це погано, а російські – це добре?»

Сенатор Марко Рубіо (Marco Rubio, республіканець, Флорида): «Якщо це правда, президент Байден щойно подарував величезну перемогу Володимиру Путіну, котрий тепер буде мертвою хваткою триматиме поставку природного газу в Європу. Кандидат Байден обіцяв бути жорстким щодо Росії, але стає все більш очевидним, що це була просто передвиборча риторика. Нема абсолютно жодного виправдання тому, щоб надати Путіну більше важелів тиску на наших союзників та партнерів, включаючи Україну. Це небезпечно, наївно, оманливо і слабо».

Сенатор Том Коттон (Tom Cotton, республіканець, Арізона): «Президент Байден прогинається під Володимира Путіна».

Сенатор Білл Хагерті (Bill Hagerty, республіканець, Теннессі): «Це шокує, коли Президент США Байден збирається скасувати санкції проти фірми, що керує «Північним потоком 2», трубопроводу, який нинішні та попередні адміністрації називали «російським проектом злочинного впливу». Ясно, що «Північний потік 2» представляє серйозну загрозу для енергетичної безпеки Європи, України та НАТО».

Сенатор Джон Корнин (John Cornyn, республіканець, Техас): «Прогин під Путіна тільки заохочує його».

Сенатор Кевін Крамер (Kevin Cramer, республіканець, Північна Дакота): «Ого. Чому президент Байден дає Путіну потужну перемогу, а взамін нічого не отримує? Добудова «Північного потоку 2»  є однією з найбільш проросійських, антиамериканських дій, які може здійснити його адміністрація».

Сенатор Джим Інхоув (Jim Inhofe, республіканець, Оклахома): «Я стривожений тим, що адміністрація Байдена планує скасувати санкції проти проекту газопроводу «Північний потік 2». Ця бездіяльність у поєднанні з планами зменшення наших оборонних витрат сигналізує про те, що США будуть стояти осторонь, поки Путін тиснутиме на наших європейських союзників та партнерів».

Сенатор Стів Дейнс (Steve Daines, республіканець, Монтана): «Джо Байден відмовляється від санкцій проти російського трубопроводу, вбиває трубопроводи в США. Байден слабкий проти Росії, жорсткий проти Америки».

Сенатор Чак Грасслі (Chuck Grassley, республіканець, Айова): «Повідомляється, що Президент Байден ігноруватиме двопартійну волю Конгресу і скасує санкції проти німецької компанії, що будує «Північний потік 2». Генеральний директор – приятель і колега Путіна, колишній офіцер таємної поліції у Східній Німеччині. Велика перемога Путіна».

Сенатор Роджер Вікер (Roger Wicker, республіканець, Міссісіпі): «План адміністрації Байдена скасувати санкції проти трубопроводу «Північний потік 2» показує, що він готовий дозволити президенту Путіну та його соратникам отримати мертву хватку над постачанням газу в Європу. Адміністрація не може закривати очі та стверджувати, що вона жорстко ставиться до Росії».

Представник Майк Галлахер (Mike Gallagher, республіканець, Вісконсин): «Це величезна перемога Путіна та удар по безпеці наших східноєвропейських союзників. «Північний потік 2» мало того, що є прямою загрозою інтересам США, але цей крок буде трактуватися в Москві як слабкість, що лише заохотить подальшу агресію. Адміністрація Байдена пошкодує про це».

Представник Стів Вомак (Steve Womack, республіканець, Арізона): «Якщо це правда, то Президент США, по суті, дає Путіну безкоштовний пропуск для використання дубини глобальної енергетичної безпеки та для продовження злочинних дій. Це прокремлівська поза. Росія активно проводить навчання на кордоні України, а Президент Байден вирішує порушити законодавство США, щоб дозволити цей небезпечний трубопровід».

Представник Білл Хайзенга (Bill Huizenga, республіканець, Мічиган): «Президент Байден чітко дав зрозуміти, що трубопроводи в Америці це погано, але при тому відмовиться від санкцій проти російського трубопроводу. Зростає занепокоєння з цього приводу та того, що це означає для європейської залежності від російської енергетики, а також як це вплине на Україну».

Представник Пітер Мейєр (Peter Meijer, республіканець, Мічиган): «Це неймовірно необдуманий крок і, чесно кажучи, незрозуміла поступка. «Північний потік 2» зміцнює стратегічний вплив Путіна на наших європейських союзників. Навіщо йому допомагати?!? »

Представник Чіп Рой (Chip Roy, республіканець, Техас): «Джо Байден та його некваліфікований цар Джон Керрі (JohnKerry) наполегливо працюють над просуванням російських компаній на шкоду американській енергетичній незалежності. Це буде потужною геополітичною перемогою Путіна та загрозою для наших союзників у Європі. Нам потрібно повернутися до енергетичного домінування, а не байденівської слабкості».

Представник Клаудія Тенні (Claudia Tenney, республіканка, Нью-Йорк): «Президент США зупиняє трубопроводи США, але робить усе можливе, щоб російський був завершений. І він робить це через кілька днів після того, як російські хакери атакували нашу власну енергетичну інфраструктуру. Російський «Північний потік 2»  є загрозою європейській енергетичній безпеці».

Представник Джоді Аррінгтон (Jodey Arrington, республіканець, Техас): «Байден скасовує трубопровід Keystone pipeline і тисячі робочих місць. Потім російські хакери ламають трубопровід Colonial Pipeline. І тепер Байден підтримує трубопровід, який лише збільшить залежність Європи від російської енергії? Обурливо».

Представник Август Пфлюгер (August Pfluger, республіканець, Техас): «Рішення Президента США про відмову від санкцій є небезпечною помилкою, яка лише посилить владу Володимира Путіна на світовому енергетичному ринку та поставить під загрозу наших союзників. Президент США повинен скасувати це рішення та раз і назавжди притягнути до відповідальності Росію».

Губернатор Південної Дакоти Крісті Ноем (Kristi Noem, республіканка): «Здається, Президент Байден дозволить російському трубопроводу рухатися вперед ... після вбивства трубопроводу Keystone pipeline. Стільки слів про енергетичну політику «насамперед Америка». Схоже, президент Байден надає перевагу російській енергетиці перед американською енергетикою, та російським робочим місцям – перед американськими».

Марк Дубовіц (Mark Dubowitz), генеральний директор Фонду захисту демократій (FDD): «Неправильне рішення адміністрації Байдена відмовитись від санкцій проти путінської команди, яка керує трубопроводом «Північний потік 2». Нам обіцяли жорстку політику щодо Росії. Це невдалий початок».


Чому так небезпечний цей газопровід – Війна цивілізацій: головні козирі Великого Міжмор’я проти Континентального блоку (+аудіо)

Наші інтереси: 

Байден тільки обіцяє "санкції з пекла". Лівацька адміністрація має бути усунена від влади. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Що тепер скажуть ті, хто кричав, що Байден - великий друг України і що при Байдені США будуть більше підтримувати Україну, ніж при Трампі!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Що тепер скажуть ті, хто кричав, що Байден - великий друг України і що при Байдені США будуть більше підтримувати Україну, ніж при Трампі!