Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Суд зобов'язав уряд Бельгії зняти всі ковідні обмеження впродовж 30 днів або змінити законодавство

В  Брюсселі суд першої інстанції дав уряду 30 днів на те, щоб скасувати обмеження. В іншому випадку йому загрожує штраф в розмірі 5000 євро на день і максимум до 200 тисяч євро в цілому.

Бельгійський суд зобов'язав уряд Бельгії скасувати всі заходи по боротьбі з коронавірусом протягом 30 днів, оскільки уряд не зміг створити для них належну правову основу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

На практиці постанова суду дає уряду місяць на те, щоб знайти належну правову основу для своїх заходів, які включають комендантську годину, закриття ресторанів та обмеження зібрань.

Протягом декількох місяців уряд Бельгії використовував надзвичайні укази для введення коронавірусних обмежень в обхід парламенту. В кінці лютого уряд запропонував новий "закон про пандемію", але законопроєкт все ще потребує схвалення парламенту.

Позов до суду в кінці лютого подала правозахисна група, яка стверджувала, що права людей порушуються без належної правової основи. 

Очікується, що федеральний уряд подасть апеляцію на це рішення.

Нагадаємо, в Україні після першого локдауну минулого року Конституційний суд визнав його неконституційним. Але це ніяк не вплинуло на уряд, щоб зробити ще два локдауна після цього.

Також Суд у Німеччині визнав локдаун «катастрофічною помилкою», порушенням конституції і атакою на «основи суспільства»

Наші інтереси: 

Розуміти, що нема правових підстав для обмежень, які накладають уряди всіх країн – як по команді та наче за одним сценарієм.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
правосуд
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ковід-афера показала, що етатичні держави не є правовими. При першій же нагоді вони одразу ж забули про власні закони і витерли ноги об конституцію.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ковід-афера показала, що етатичні держави не є правовими. При першій же нагоді вони одразу ж забули про власні закони і витерли ноги об конституцію.

Все, що робиться з власної волі, – добро!