Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні з 1 січня зросла мінімальна зарплата до 6 тисяч гривень

Відповідно зростатиме розмір єдиного соціального внеску та інші збори, що рахуються від мінімальної зарплати. Завдяки підвищенню "мінімалки" також зросте розмір мінімальної пенсії за віком (від 2,1 тисячі гривень до 2,4 тисячі гривень). 

 

Підвищення мінімальної пенсії охопить тих, кому понад 65 років і чий стаж сягає 30 років для чоловіків і 25 років – для жінок.

З 1 березня запланована також індексація пенсій (на 11%), а з липня будуть доплачувати по 400 грн пенсіонерам віком від 75 до 80 років. 

Пенсіонери віком понад 80 років отримуватимуть доплату 600 грн, а розмір їхньої мінімальної пенсії становитиме 2 600 грн.

Для ФОПів від 1 січня сума ЄСВ виросте до 1320 грн в місяць або 3960 грн за квартал. 

Наші інтереси: 

Знати все, що буде з податками та зборами у новому році. Також розуміти, що навантаження на працедавця буде збільшено, тому що кожному найманому працівнику треба буде платити не менше 6 тисяч гривень, а не 5 тисяч, як було до Нового року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи