Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Маски підвищують ризик заразитися – інфекціоніст Надія Жолобак (+відео)

Світ:

Про сезонні підйоми захворюваності респіраторними захворюваннями, "другу хвилю коронавірусу", небезпеки постійного носіння медичних масок і застосування санітайзерів розповіла мікробіолог і вірусолог, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту мікробіології та вірусології імені Заболотного НАН України Надія Жолобак. 

А також про кореляцію захворювання ковід-19 з іншими вірусними захворюваннями, колективний імунітет і загальну вакцинацію, переповненість лікарень і протоколи лікування коронавірусу.

"Різні ЗМІ по-різному говорять про так звану другу хвилю. А те, що говорять епідеміологи, не чують. Складається враження, що у нас всі епідеміологи або вимерли, або вони забули все, чому навчалися. Всі епідеміологи знають, що є сезонні підйоми захворюваності всіх респіраторних захворювань: а це і грип, і парагрип, і риновіруси, і коронавіруси. Тому говорити про другу хвилю... Хто хоче говорити про другу хвилю, може говорити, хто ні – може не говорити", - сказала Надія Жолобак.

Вона зазначила, що в Китаї зараз немає захворюваності на ковід. На 1,4 млрд. населення там всього 13 чи 14 людей, які захворіли на ковід. "Там нема другої хвилі коронавірусу, але там є друга хвиля політичних чисток. Питання щодо "другої хвилі" це не питання до вірусологів. Це питання до ЗМІ та політичного бомонду", – сказала вірусолог

На її думку, сам термін "друга хвиля" це те, що придумали журналісти. Це медійний термін, який напевне комусь вигідний. Він мусується і таким чином можна маніпулювати свідомістю населення, в тому числі нагадувати постійно про необхідність носити маски. "Хоча про рукавички вже якось не згадують", – відзначила Надія Жолобак і пожартувала, що можна надягати на гумові рукавички теплі рукавички і навпаки.

Надія Жолобак нагадала, що маски завжди використовувалися лікарями, коли ті робили операції, щоб запобігти виділенню можливих мікроорганізмів з верхніх дихальних шляхів, щоб не видихати їх у відкрите операційне поле хворого. Крім того, носіння масок лікарями було лімітоване по часу.

Зараз цей масочний режим, який весь час рекомендують, не допомагає ані людині, яка носить маску, ані людям, що її оточують.

Чомусь зараз всі бачать тільки одного збудника інфекцій - коронавірус. Але крім нього є купа інших вірусів (як патогенних, так і непатогенних)!

На фоні носіння масок можуть розвиватися патогенні мікроорганізми: можуть бути гайморити, бактеріальні захворювання верхніх дихальних шляхів.

Надія Жолобак згадала працю вірусологів із Глазго, які з 2003 по 2015 рік досліджували в динаміці 11 різних респіраторних вірусів. Серед них були 3 коронавіруси. Зараз, коли кажуть про те, що ми маємо справу з новим вірусом, це реально неправда! 

З 8 хвилини слухайте про кореляцію різних вірусів, як вони поводять себе в організмі людини. 

На 12-й хвилині вірусолог зазначила, що коронавіруси були, є і будуть завжди, а на 12:54 запитала, чому ми не діагностуємо всіх по грипу або туберкульозу.

16:34 - загальна вакцинація нас не врятує - навіть навпаки;

19:26 - чому у Швеції зараз не пік захворюваності, а найбільший спад?

20:28 - проблема не в заповнюваності лікарень, а в тому, що на початкових стадіях захворювання люди не лікуються. 

27:03 - перехід на зимовий час теж призведе до збільшення хворих.

 

Нагадаємо, в березні, коли уряд запровадив повний локдаун, вірусолог Надія Жолобак попереджала, що Страхи щодо коронавірусу сильно перебільшені, а введення карантину безглузде.

У червні вона казала: Карантин лише погіршив ситуацію, вакцинація від коронавірусу безглузда і шкідлива. Але хіба влада слухала спеціалістів?

Наші інтереси: 

Слухати спеціалістів, а не політиків і продажні медіа, які займаються маніпуляціями й нагнітанням страху. "Ми маємо епідемію тестів", сказала вірусолог Надія Жолобак.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи