Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Байден говорить, Трамп робить. Як українці США підтримують своїх кандидатів на виборах-2020?

Категорія:

Спецтема:

Як і решта американців, українці у США у своїх політичних уподобаннях різняться. Є серед них і республіканці, і демократи. Джо Байден їздив до України шість разів і багато спілкувався з президентом Порошенком. Але адміністрація тодішнього президента США не дала Україні того, що їй було необхідно в той час.

200616trump-biden-mask.jpg

Банден і Трамп. Демократи носять маски як партійний ідентифікатор
Банден і Трамп. Демократи носять маски як партійний ідентифікатор

Адміністрація Трампа надала Україні 360 протитанкових ракет Джавелін, 47 пускових установок, і саме через наявність в Україні смертоносної зброї Путін не пішов далі, зауважив Ярослав Мартинюк, член організації "Українці за переобрання Дональда Трампа", повідомляє Голос Америки.

Орест Дейчаківський – колишній працівник американського Конгресу, сьогодні один з лідерів організації "Американці українського походження за Байдена", зареєстрованої в червні. Стільки уваги, як Джо Байден, Україні не приділяв жоден лідер в американській історії.

"Байден їздив в Україну шість разів і багато спілкувався з президентом Порошенко. У 2015-му або 2016 році він сказав, що більше спілкується з Порошенком, ніж з власною дружиною», – зауважив Дейчаківський.

"В адміністрації Обами Байден був не тільки прихильником надання смертоносної зброї, а й жорсткої політики протистояння Росії, - уточнив Дейчаківський. – І він контролював зусилля, спрямовані на допомогу економіці України, включаючи гарантії позик, допомогу в роботі із забезпечення енергетичних потреб України. Він був надзвичайно сильним прихильником боротьби з корупцією. І нещодавно заявив, що в разі обрання збільшить летальну та іншу допомогу Україні".

Адміністрація Трампа також надавала допомогу Україні, зазначає Мартинюк. Зокрема в зусиллях по зупинці будівництва газопроводу "Північний потік-2".

"Це означає, що Росія більше не в змозі поставляти газ в Німеччину та інші країни і не може використовувати це як механізм шантажу, – аргументує Мартинюк. – Крім того, завершення цього трубопроводу позбавило б Україну мільярдів доларів доходу. Ще раз подивіться на адміністрацію Обами-Байдена. Вони спостерігали за будівництвом цих трубопроводів і не зробили ніяких серйозних кроків для його зупинки".

"Байден буде протистояти Путіну. Ви не побачите прес-конференцій, які ми бачили в Гельсінкі два роки тому, – каже Дейчаківський. – Джо Байден не скаже, мовляв, Росія, ми хочемо, щоб ти повернулася в Велику сімку. Ще будучи сенатором він підтримував українські ініціативи. У 2003 році ми брали резолюцію, де вперше прямо назвали Голодомор геноцидом. І Байден був одним з найсильніших прихильників цієї ініціативи".

Також в Сенаті Байден був одним з лідерів розширення НАТО, і, на відміну від Трампа, каже Дейчаківський, він розуміє важливість цієї організації та міжнародних стратегічних союзів взагалі.

"Трамп зробив НАТО сильніше", – каже Мартинюк. 

Адміністрація Трампа зайняла безкомпромісну позицію щодо своїх союзників по НАТО, які не вносили свою частку грошей до організації. Тоді у НАТО з'явилися додаткові майже 200 мільярдів доларів".

Результати виборів не містять інформації про етнічне походження виборців. Тому точно виміряти популярність того чи іншого кандидата серед українців в США неможливо. Але вже очевидно, що ні демократи, ні республіканці не можуть автоматично вважати українців в США своїм електоратом. За їхні голоси доведеться поборотися.

Наші інтереси: 

Стежити за політичними подіями в США, адже вони вплинуть на долю України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

"Збільшить летальну допомогу Україні."- Вбережи від цього Боже! Я хочу, аби Україна ще жила! Подібні обмовки дуже промовисті!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

"Збільшить летальну допомогу Україні."- Вбережи від цього Боже! Я хочу, аби Україна ще жила! Подібні обмовки дуже промовисті!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Марія Бджілка.
0
Ще не підтримано

Вітаю.
В мене є одне питання трішки не по темі, але можливо хтось може підказати щось то прошу відгукнутися.
Так як питання символів і їх значень є дуже актуальне впродовж життя людини хо хотілося б знати якими символами потрібно себе оточувати. З практичної точки зору зараз планую поставити ворота (браму) в двір. Які символи варто на них розмістити. Де можна знайти символи з описом їх значень? Намагалася знайти таку інформацію в інтернеті, але на те що хотіла не натрапила.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

пофарбував вхідні двері чорною фарбою.потім намалював на на них чорною фарбою величезну сваргу.радію