Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Байден говорить, Трамп робить. Як українці США підтримують своїх кандидатів на виборах-2020?

Категорія:

Спецтема:

Як і решта американців, українці у США у своїх політичних уподобаннях різняться. Є серед них і республіканці, і демократи. Джо Байден їздив до України шість разів і багато спілкувався з президентом Порошенком. Але адміністрація тодішнього президента США не дала Україні того, що їй було необхідно в той час.

200616trump-biden-mask.jpg

Банден і Трамп. Демократи носять маски як партійний ідентифікатор
Банден і Трамп. Демократи носять маски як партійний ідентифікатор

Адміністрація Трампа надала Україні 360 протитанкових ракет Джавелін, 47 пускових установок, і саме через наявність в Україні смертоносної зброї Путін не пішов далі, зауважив Ярослав Мартинюк, член організації "Українці за переобрання Дональда Трампа", повідомляє Голос Америки.

Орест Дейчаківський – колишній працівник американського Конгресу, сьогодні один з лідерів організації "Американці українського походження за Байдена", зареєстрованої в червні. Стільки уваги, як Джо Байден, Україні не приділяв жоден лідер в американській історії.

"Байден їздив в Україну шість разів і багато спілкувався з президентом Порошенко. У 2015-му або 2016 році він сказав, що більше спілкується з Порошенком, ніж з власною дружиною», – зауважив Дейчаківський.

"В адміністрації Обами Байден був не тільки прихильником надання смертоносної зброї, а й жорсткої політики протистояння Росії, - уточнив Дейчаківський. – І він контролював зусилля, спрямовані на допомогу економіці України, включаючи гарантії позик, допомогу в роботі із забезпечення енергетичних потреб України. Він був надзвичайно сильним прихильником боротьби з корупцією. І нещодавно заявив, що в разі обрання збільшить летальну та іншу допомогу Україні".

Адміністрація Трампа також надавала допомогу Україні, зазначає Мартинюк. Зокрема в зусиллях по зупинці будівництва газопроводу "Північний потік-2".

"Це означає, що Росія більше не в змозі поставляти газ в Німеччину та інші країни і не може використовувати це як механізм шантажу, – аргументує Мартинюк. – Крім того, завершення цього трубопроводу позбавило б Україну мільярдів доларів доходу. Ще раз подивіться на адміністрацію Обами-Байдена. Вони спостерігали за будівництвом цих трубопроводів і не зробили ніяких серйозних кроків для його зупинки".

"Байден буде протистояти Путіну. Ви не побачите прес-конференцій, які ми бачили в Гельсінкі два роки тому, – каже Дейчаківський. – Джо Байден не скаже, мовляв, Росія, ми хочемо, щоб ти повернулася в Велику сімку. Ще будучи сенатором він підтримував українські ініціативи. У 2003 році ми брали резолюцію, де вперше прямо назвали Голодомор геноцидом. І Байден був одним з найсильніших прихильників цієї ініціативи".

Також в Сенаті Байден був одним з лідерів розширення НАТО, і, на відміну від Трампа, каже Дейчаківський, він розуміє важливість цієї організації та міжнародних стратегічних союзів взагалі.

"Трамп зробив НАТО сильніше", – каже Мартинюк. 

Адміністрація Трампа зайняла безкомпромісну позицію щодо своїх союзників по НАТО, які не вносили свою частку грошей до організації. Тоді у НАТО з'явилися додаткові майже 200 мільярдів доларів".

Результати виборів не містять інформації про етнічне походження виборців. Тому точно виміряти популярність того чи іншого кандидата серед українців в США неможливо. Але вже очевидно, що ні демократи, ні республіканці не можуть автоматично вважати українців в США своїм електоратом. За їхні голоси доведеться поборотися.

Наші інтереси: 

Стежити за політичними подіями в США, адже вони вплинуть на долю України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

"Збільшить летальну допомогу Україні."- Вбережи від цього Боже! Я хочу, аби Україна ще жила! Подібні обмовки дуже промовисті!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

"Збільшить летальну допомогу Україні."- Вбережи від цього Боже! Я хочу, аби Україна ще жила! Подібні обмовки дуже промовисті!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Марія Бджілка.
0
Ще не підтримано

Вітаю.
В мене є одне питання трішки не по темі, але можливо хтось може підказати щось то прошу відгукнутися.
Так як питання символів і їх значень є дуже актуальне впродовж життя людини хо хотілося б знати якими символами потрібно себе оточувати. З практичної точки зору зараз планую поставити ворота (браму) в двір. Які символи варто на них розмістити. Де можна знайти символи з описом їх значень? Намагалася знайти таку інформацію в інтернеті, але на те що хотіла не натрапила.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

пофарбував вхідні двері чорною фарбою.потім намалював на на них чорною фарбою величезну сваргу.радію