Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Белград охопили протести після того, як влада оголосила про посилення карантину

7 липня ввечері демонстранти стали збиратися на площі перед парламентом. Невдоволення викликала заява президента Сербії Александра Вучича. Він повідомив, що в країні цього тижня введуть комендантську годину та посилять карантин через зростання кількості хворих на коронавірус. У протестах взяли участь понад 5 тис. людей.

20070804.jpg

Фото: VLADIMIR ZIVOJINOVIC

Близько 22:00 за місцевим часом їм вдалося прорватися до будівлі парламенту. Група протестувальників, приблизно 100-200 осіб, стала поводити себе агресивно. Вони кидалися камінням та підпалювали машини правоохоронців, повідомляє ВВС.News.

Фото: VLADIMIR ZIVOJINOVIC

За даними влади, штурм влаштували представники правих організацій. Вони вимагали відставки президента, звучали також заклики не віддавати Косово.

Щоб взяти ситуацію під контроль, поліція застосувала сльозогінний газ, кийки, а також спецназ та кінну поліцію.

За словами керівника поліції Белграда Владимира Ребича, внаслідок зіткнень постраждали щонайменше 60 людей, в тому числі 43 поліціянта. Згоріли п'ять автомобілів, отримали поранення три коня поліції.

Фото: EPA

23 протестувальників затримали. 

Напередодні в Сербії зафіксували найбільшу кількість смертей від коронавірусу: померли 13 людей, 120 людей перебувають на штучній вентиляції легень, понад 4 тис. людей знаходяться в лікарні.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що урядам люди можуть чинити опір, тому що "страшний смертоносний коронавірус" виявився не таким страшним і смертоносним. Серби вирішили не "клювати" на цю уловку знову.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи