Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коронавірусний локдаун був марнуванням часу і спричинив більше смертей, ніж врятував – Нобелівський лауреат

Світ:

Нобелівський лауреат, професор Стенфордського університету Майкл Левітт (Michael Levitt) стверджує, що коронавірусний локдаун був марнуванням часу і міг спричинити більше смертей, ніж врятувати життів. Він вірно передбачив початкову шкалу пандемії, припустив, що рішення тримати людей у ​​приміщенні було швидше мотивовано «панікою», а не опиралося на науку.

20060103.jpg

Michael Levitt. Photo: Reuters

Про це йдеться у статті Сари Скарлет від 24 травня на dailymail.

Буду використовувати англомовний термін локдаун, а не карантин чи блокування, тому що на карантин не було схоже все, що робилося протягом минулих двох місяців після оголошення світові про новий коронавірус і «виставу» в Китаї. Блокування також не повністю відображає значення англійського слова lockdown.

Отже, професор Левітт відверто заявив про те, про що ми всі ці два з половиною місяці підозрювали і писали. Він також сказав, що моделювання, яке призвело до того, що уряди повводили в своїх країнах локдауни (те саме знамените моделювання професора Фергюсона!), завищило смертність у 10-12 разів.

Твердження професора Левітта перегукуються з доповіддю глобальної корпорації JP Morgan, у якій сказано, що локдаунам не вдалося змінити хід пандемії, натомість вони "знищили засоби до існування для мільйонів".

Автор доповіді Марко Коланович, кваліфікований фізик і стратег JP Morgan, заявив, що уряди були налякані "зіпсутими науковими документами", які схиляли їх до встановлення локдаунів. А локдауни виявилися неефективними або запізнілими й мали незначний ефект.

Він також сказав, що зниження рівня інфекції після того, як локдауни були зняті, дозволяє говорити про те, що вірус "швидше за все має свою власну динаміку", яка "не пов'язана з часто суперечливими заходами локдауна". Данія входить до числа країн, де можна побачити, що R-рівень продовжував падати після відкриття шкіл і торгових центрів, тоді як R-рівень Німеччини здебільшого залишався нижче 1,0 після ослаблення локдауна. 

Цей графік, опублікований у доповіді JP Morgan, показує, що в багатьох країнах спостерігалося зниження рівня інфекції, а не підвищення його знову після припинення локдауну. Це дає право припусти, що вірус може мати власну "динаміку", яка "не пов'язана" з надзвичайними заходами.

А цей графік демонструє подібний ефект у США, показуючи, що багато штатів побачили нижчу швидкість передачі вірусу (R) після закінчення локдауна.

Професор Левітт сказав The Telegraph: "Я думаю, що локдаун не врятував життя. Я думаю, що він міг коштувати життів. Він міг врятувати життя в декількох дорожньо-транспортних пригодах тощо. Але соціальна шкода – домашнє насильство, розлучення, алкоголізм – надзвичайно велика".

"І тепер є ті, кого не довелося б лікували за інших умов", - сказав Майкл Левітт.

Професор Левітт, який отримав Нобелівську премію з хімії у 2013 році за "розробку багатомасштабних моделей складних хімічних систем", сказав, що за два місяці більшість прогнозів експертів щодо коронавірусу є помилковими.

Варто зауважити, що в інтерв'ю від 13 березня професор Майкл Левітт сказав: "Корона сповільнюється, людство виживе". Тоді він дійшов висновку, що всупереч похмурим прогнозам поширення вірусу припиниться. 

Нагадаємо, що саме в середині березня уряди майже усіх країн ввели локдаун.

Наші інтереси: 

Розбір польотів. Вивести брехунів й панікерів на чисту воду!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

В цій статті також ясно показано, що підтримка дітей диявола (брехунів із владою) призводить до смерті.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

В цій статті також ясно показано, що підтримка дітей диявола (брехунів із владою) призводить до смерті.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!