Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пентагон надасть додаткову військову допомогу Україні

Пентагон повідомив Конгресу США, що уряд України досяг необхідного прогресу в ключових інституційних реформах і тим самим виправдав нову додаткову військову допомогу у 125 мільйонів доларів, яка включає патрульні катери, озброєні 30-мм автоматичними гарматами дистанційного керування.

Це – друга половина з 250 мільйонів доларів допомоги Україні в галузі безпеки, яка була призначена Конгресом на національну оборону у 2020 році, пише CNN.

Новий пакет допомоги включає мобільні радіолокаційні системи, призначені для виявлення та відстеження вхідних артилерійських та ракетних вогнів, десятки машин швидкої допомоги, безпечне обладнання для зв'язку, включаючи 100 "тактичних планшетів" та два патрульні катери, останній з яких вважається особливо важливим з огляду на напруженість України з Росією в Чорному та Азовському морях.

Нагадаємо, що 18 червня минулого року Міністерство оборони США оголосило, що планує виділити Україні 250 млн. доларів для співробітництва у сфері безпеки для нарощування потенціалу збройних сил України.

Раніше Сенат США схвалив проект бюджету Пентагону на 2019 рік, який передбачає 250 млн. дол. для безпекової допомоги Україні.

Наші інтереси: 

Підтримка України Сполученими Штатами у військовій сфері продовжується.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи