Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Абітурієнти з ОРДЛО зможуть поступати в 91 український вищий навчальний заклад без ЗНО, – Міносвіти

Світ:

 У 2020 році перелік закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму, розширився до 91 університету. Діти з ОРДЛО зможуть вступати в будь-який з цих 91 закладів без складання ЗНО.

Як повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки України, 77 вищих навчальних закладів підпорядковані Міністерству освіти і науки, а 14 – іншим відомствам: міністерству охорони здоров'я, міністерству внутрішніх справ і міністерству культури й інформаційної політики.

Повний список вишів, у яких працюватимуть освітні центри "Донбас-Україна" і "Крим-Україна", опубліковано на сайті Міносвіти.

"Важливо, що у 2020 році жителі Криму та Донбасу зможуть вступати в будь-який з цих 91 закладів, де працюватимуть освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна", без складання ЗНО", – розповіла начальниця головного управління вищої освіти Міністерства освіти і науки Світлана Кретович.

Спрощені умови вступу для мешканців тимчасово окупованих територій АРК Крим (м. Севастополь), Донецької та Луганської областей, передбачені законодавством, у 2020 році не зазнали змін. Вступники з АР Крим та Севастополя беруть участь у конкурсі в межах квоти №2, доступної у кожному з цих закладів вищої освіти. А вступники з Донбасу вступають у ці заклади, беручи участь у загальному конкурсі, отримавши бали за вступні іспити.

У робочі дні з 9:00 до 18:00 працює безкоштовна гаряча лінія для вступників із тимчасово окупованих територій (0-800-504-425).

Як повідомлялося терміни проведення вступної кампанії до вищих навчальних закладів України перенесено на серпень. Відповідний наказ було підписано 4 травня 2020 року і він пройшов реєстрацію в Міністерстві юстиції України.

За даними Міносвіти, для вступників на основі повної загальної середньої освіти реєстрація електронних кабінетів почнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 по 22 серпня (для вступників за результатами ЗНО), і до 16 серпня для вступників, які складатимуть вступні іспити в заклади вищої освіти. Творчі конкурси та вступні іспити на місця держзамовлення проводитимуться з 1 по 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача абітурієнтами документів для зарахування - до вечора 31 серпня.

Міносвіти передбачив для вступників можливість подачі оригіналів документів поштою (і у зв'язку з цим до 5 днів збільшено інтервал між останнім днем ​​подачі документів і виданням самого наказу про зарахування). Передбачено також, що вступники зможуть надіслати сканкопію необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікованих електронний підпис, а самі документи принести після початку навчання.

Терміни проведення реєстрації для здачі Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) і Єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) теж перенесено. Реєстрація триватиме з 12 травня до 5 червня в режимі онлайн. Дати проведення ЄВІ та ЄФВВ залишаються незмінними - 1 і 3 липня відповідно.

Нагадаємо, що МОН внесло зміни до Умов прийому.

Наші інтереси: 

Розуміти, що потрібно переглядати правила для вступу дітей з ОРДЛО в українські вищі навчальні заклади за рахунок українських дітей. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Великій Україні, звісно, потрібні ті землі. І не тільки. А щодо тамтешніх людців... Яблака ат яблані далєко нє падаєт.

Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Великій Україні, звісно, потрібні ті землі. І не тільки. А щодо тамтешніх людців... Яблака ат яблані далєко нє падаєт.

Хай буде!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Вважаймо це частиною інформаційної війни.