Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Небезпечність коронавірусу перебільшена у 20–35 разів – дослідження Стенфордського університету (Каліфорнія, США)

Категорія:

Світ:

Офіційним рівнем смертності від коронавірусу в США вважається 4,1%, але дослідники Стенфорда заявили, що він становить всього від 0,12% до 0,2%, що менше сезонного грипу. Дослідження показало, що коронавірус SARS-CoV-2 потенційно набагато менш смертоносний для всієї популяції, ніж вважалося спочатку.

200422universystetstenforda.jpg

Стенфордський університет
Стенфордський університет – приватний вищий навчальний заклад міста Стенфорд, Каліфорнія, США.

У дослідженні університету Стенфорда, опублікованому 17 квітня 2020, було проведено випробування зразків крові у 3330 людей у графстві Санта-Клара та виявлено, що вірус зустрічається в 50–85 разів частіше, ніж за офіційними даними – повідомляє The Guardian (Великобританія).

Це перше подібне масштабне дослідження у США, – зазначили дослідники. Дослідження проводилось шляхом виявлення антитіл у крові здорових людей за допомогою тесту через укол пальця. Тест показував, чи вже вони заразилися та одужали від вірусу, навіть не знаючи про це.

Репрезентативна вибірка щодо демографії та географії графства була сформована з волонтерів за допомогою оголошень у Facebook.

На момент дослідження в окрузі Санта-Клара було 1094 підтверджених випадків Covid-19, з них померло 50 людей. Але виходячи з кількості людей, які вже мають антитіла, ймовірно, що на початку квітня в окрузі Санта-Клара було заражено від 48000 до 81000 людей. Тобто людей з уже сформованим імунітетом виявилося у 40–70 разів більше.

Згідно з даним дослідженням, наближення до колективного імунітету відбувається швидше, ніж очікувалося. Це дозволить швидше повернутися до роботи, подібно до стратегії, яка зараз використовується у Швеції – повідомляє The Guardian. 


До подібних результатів дійшли дослідники з Університету Південної Каліфорнії (USC) у співпраці з департаментом охорони здоров’я округу Лос-Анжелес:

Рівень летальності COVID-19 нижчий у 28-55 разів – заява департаменту громадського здоров’я округу Лос-Анджелес (США)


Додамо, що подібного висновку ще місяць тому дійшов німецький професор Сухаріт Бхакді (Sucharit Bhakdi). 22 березня 2020 р. він заявив, що 99,5% людей, які заразилися коронавірусом, не мають жодних симптомів хвороби або мають легкі симптоми. Натомість антивірусні заходи призводять до самознищення та колективного самогубства. Хибна реакція на коронавірус скорочує тривалість життя мільйонів. Руйнівний вплив на глобальну економіку є загрозою для незліченної кількості людей. Про це у статті: Реакція політиків на коронавірус гротескна, абсурдна й дуже небезпечна – німецький професор Сухаріт Бхакді.

Наші інтереси: 

Дослідження підтверджує думку, що коронавірусна паніка і карантин не мали об’єктивних підстав. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

крадії-крадуть, шахраї-шахраюють, брехуни-брешуть.арійці-працюють.радію!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

крадії-крадуть, шахраї-шахраюють, брехуни-брешуть.арійці-працюють.радію!