Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська інфекціоністка не радить носити маски на вулиці, де циркулює свіже повітря

Світ:

Той факт, що лабораторії в Україні не перевантажені тестуванням на коронавірус, є добрим знаком, адже це свідчить про незначне зростання інфікованих.

Про це в коментарі OBOZREVATEL сказала українська інфекціоністка Алла Мироненко, коментуючи заяву головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

"Ляшко нещодавно сказав, що наші лабораторії недовантажені зразками на наявність вірусу. Це означає, що хворих не так уже й багато. Це вже дуже добрий знак. Дай Боже, щоб так було. Якщо вичерпається "ресурс" заробітчан, які в'їхали до України за останні тижні, всі дотримуватимуться гігієни рук, дистанції, а у приміщенні вдягатимуть маску, гадаю, нам вдасться стримати вірус", – запевнила лікарка.

Однак вона б не радила носити маски на вулиці, де циркулює свіже повітря.

"Маски потрібно носити у приміщенні, де є ризик дихати ніби одним повітрям. Окрім того, найперше вірус передається через руки, а не через повітря. Це вже доведено численними експериментами ВООЗ. За руками весь час треба слідкувати і почати вчитися контролювати їх, щоб не торкатися ними обличчя та унеможливити інфікування", – нагадала Мироненко.

Раніше Алла Мироненко не виключила ймовірність послаблення в Україні карантину після 24 квітня, якщо кількість хворих почне спадати.

Нагадаємо, що з 6 квітня уряд запровадив посилення карантину, заборонивши, зокрема, відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин, відвідування спортивних та дитячих майданчиків.

Наші інтереси: 

Не забувати про здоровий глузд і логіку. Розуміти, що заборони влади можуть бути безглуздими (як от наказ носити маски на вулиці).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
віруси
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Здоровий ґлузд - це коли держава через тебе недоотримає мінімум 17 тис. штрафу (наразі маємо таку реальність).

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Здоровий ґлузд - це коли держава через тебе недоотримає мінімум 17 тис. штрафу (наразі маємо таку реальність).

Поки дихаю - сподіваюсь!