Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уряд Китаю звинуватив США у спричиненні паніки серед населення у відповідь на спалах коронавірусу

Світ:

Причиною цього стала заява Сполучених Штатів про тимчасову заборону в’їзду іноземним громадянам, які відвідували Китай протягом останніх двох тижнів. 

20020404.jpeg

Фото: Синьхуа

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Китаю Хуа Чунінг заявила, що замість допомоги США – перша країна, яка заборонила в’їзд китайським мандрівникам та запропонувала часткове відкликання співробітників посольства, пише 24 канал.

ВООЗ попереджає, що закриття кордонів може спричинити розповсюдження вірусу, тому що мандрівники в’їжджатимуть в країну неофіційно.

МЗС Китаю критикує Вашингтон за надмірні обмеження. "Це суперечить рекомендаціям ВООЗ", – сказала на брифінгу Хуа Чунінг.

Саме через це бачимо стрімке поширення епідемії. Станом на сьогодні внаслідок нового коронавірусу в Китаї померла 361 людина, 57 нових смертельних випадків зафіксовані в провінції Хубей, яка є епіцентром небезпеки.

Вірус було підтверджено за межами материкового Китаю, у Гонконгу, Макао, Тайвані, а також у Японії, Непалі, Сінгапурі, Південній Кореї, Таїланді, США, В'єтнамі та Великобританії.

Але хворих може бути набагато більше: лікарям важко діагностувати зараження вірусом, бо діапазон симптомів досить широкий: деякі люди не мають зовнішніх проявів вірусу. Це ускладнює встановлення справжньої кількості заражених людей та ступеня передачі.

Моделювання експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) припускає, що може бути близько 100 000 випадків, коли невизначеність встановлює границі між 30 000 і 200 000.

МОЗ повідомляє: в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

Для профілактики захворювання Міністерство охорони здоров’я рекомендує:

  1. Часто мити руки або обробляти їх дезінфікуючими засобами.
  2. Під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою. Уникати контакту з усіма, хто має гарячку та кашель.
  3. У разі підвищеної температури тіла, кашлю та утрудненого дихання, якнайшвидше звернутися до лікаря та повідомити йому попередню історію подорожей.
  4. Не споживати сирих чи недостатньо оброблених продуктів тваринного походження.
Наші інтереси: 

Китай звинувачує США і демонструє цим свою слабкість і залежність від США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, цій продажній конторі непогано заплатили:
"ВООЗ попереджає, що закриття кордонів може спричинити розповсюдження вірусу, тому що мандрівники в’їжджатимуть в країну неофіційно".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, цій продажній конторі непогано заплатили:
"ВООЗ попереджає, що закриття кордонів може спричинити розповсюдження вірусу, тому що мандрівники в’їжджатимуть в країну неофіційно".

Все, що робиться з власної волі, – добро!