Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна, Польща та США підписали енергетичний меморандум

Україна буде отримувати постачання зрідженого газу через Польщу. Для цього побудований спеціалізований інтерконнектор, який об'єднає наші газотранспортні системи.

19090101.jpg

Фото: facebook.com/alex.danylyuk)

Україна, Польща і США сьогодні, 31 серпня, підписали меморандум про тристороннє співробітництво в сфері енергетики. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк у Facebook.

На зустрічі з міністром енергетики США Ріком Перрі українська делегація обговорила важливість диверсифікації ризиків, продиктованих залежністю від поставок російського газу, як для України, так і для Польщі.

Повідомляється, що одним з кроків забезпечення енергетичної незалежності України буде налагодження поставок зрідженого газу через Польщу. Для цього побудований спеціалізований інтерконнектор, який об'єднає наші газотранспортні системи.

США, Польща і Україна підпишуть угоду про співпрацю в сфері поставок газу. Документ підпишуть Петро Наімський, державний секретар канцелярії прем'єр-міністра Польщі, Рік Перрі, міністр енергетики США і Олександр Данилюк, секретар Ради національної безпеки і оборони України.

Угода стосується співпраці в області реформ українського газового ринку, інфраструктури імпорту природного газу Республіки Польща, інфраструктури зберігання газу в Україні і американського експорту СПГ, а також газових стиків у регіоні.

 

Наші інтереси: 

Важлива співпраця задля енергетичної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи