Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польща продаватиме американський зріджений газ Україні

Світ:

Польська компанія PGNiG продаватиме компанії «Енергетичні ресурси України» зріджений природний газ зі США, прийнятий у ЗПГ-терміналі в Свіноусті. На початку листопада зріджений газ прибуде до польського ЗПГ-терміналу імені президента Лєха Качинського у Свіноусті, а потім паливо надійде до польської системи передачі після регазифікації, звідки потрапить до України через газове сполучення у Германовіцах. Поставки для ЕРУ здійснюватимуться до кінця 2019 року.

Завдяки послідовному розширенню поставок зрідженого газу PGNiG здатна пропонувати природний газ більшій кількості споживачів, передає портал eru.com.ua.

«Протягом останніх двох років PGNiG набула вагомий досвід на ринку ЗПГ. У нас є можливість купувати зріджений газ на конкурентних умовах у надійних постачальників з усього світу. Ми також зарезервували повну потужність у терміналі в Свіноусті, де очікуємо 39 поставок наступного року, і маємо вільну потужність у газопроводі в Польщі та на її кордонах. Це робить PGNiG привабливим партнером для співпраці у створенні сучасного та безпечного ринку газу в цій частині Європи. Кілька років співпраці з нашим партнером ЕРУ є найкращим доказом цього», – сказав Пьотр Возьняк, голова правління PGNiG.

«Наразі єдиним обмеженням для збільшення експорту в Україну є потужність газопроводів Польщі в напрямку Сілезія – Підкарпаття. Ми очікуємо, що потужність цих газопроводів буде розширена максимум до 2021 року», – додав він.

Імпорт зрідженого природного газу до Польщі динамічно зростає. Якщо в 2016 році частка ЗПГ становила приблизно 8,5 відсотків у всій структурі імпорту, то в 2018 році вона вже перевищувала 20 відсотків. З моменту запуску терміналу в Свіноусті PGNiG вже отримала 70 партій зрідженого газу із загальним обсягом у 7,5 мільярдів кубометрів після регазифікації.

Кількість поставок, що надходять до Польщі із США, постійно зростає. У той час як в 2018 року PGNiG прийняла всього одну поставку американського ЗПГ, до кінця серпня 2019 року ця кількість зросла до чотирьох поставок, окрім цього, відбулася одна поставка за середньостроковим контрактом та ще одна – за довгостроковим.

«Ми, як і раніше, зберігаємо своє реноме першовідкривачів у здійсненні найбільш амбітних завдань в енергетиці регіону. Завдяки співпраці з нашим польським партнером ми здійснюємо справжній прорив, вибудовуючи трансатлантичний коридор поставок газу з США в Україну», - прокоментував цю угоду президент ERU Corporation Дейл Перрі.

PGNiG та ERU співпрацюють уже протягом декількох років. У серпні 2016 року PGNiG вперше почала експортувати газ в Україну, де одержувачем виступила ЕРУ. У минулому обидві компанії спільно постачали природний газ для потреб Укртрансгазу – українського оператора системи передачі та зберігання.

Наші інтереси: 

Диверсифікація постачання енергоносіїв до України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи