Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Слідство зафіксувало неправомірні дії Окружного суду у справах щодо майна Януковича та Київського патріархату

Слідство зафіксувало випадки впливу суддів Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) на суддів Конституційного суду України (КС) у рішеннях стосовно незаконного збагачення і люстрації, а також впливу на просування законопроектів у Верховній Раді та справи Державного бюро розслідувань (ДБР).

sitnikartem.jpg

Артем Ситник. Фото: Вікіпедія

Відповідну інформацію було оприлюднено у відеоролику на спільній прес-конференції директора НАБУ Артема Ситника та керівника Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергія Горбатюка, пише Interfax-Україна.

"Зафіксовано випадки організації впливу на суддів Конституційного суду щодо рішень про незаконне збагачення і люстрації; на членів Вищої ради правосуддя, зокрема через нардепів; просування потрібних законопроектів у Верховній Раді; на суддів Апеляційного адмінсуду; на розслідування ДБР через керівництво цього органу", - зазначено в тексті у відеоролику.

Крім того, за даними слідства, зафіксовано випадки впливу на розгляд і ухвалення рішень у справах щодо роз'яснень Центральної виборчої комісії, скасування рішень уряду щодо тарифів, конкурсів у ДБР, стосовно можливого скасування арешту майна екс-президента України Віктора Януковича, а також у справах щодо української православної церкви Київського патріархату.

Згідно з оприлюдненою інформацією, під час розслідування також зафіксовано розмови керівництва ОАСК про служіння колишній владі та зміну політичного курсу, обговорення свого "професіоналізму", який полягає в умінні впливати за допомогою рішень очолюваного суду та знайомств на державні та суспільно значущі справи.

Крім того, за даними слідства, зафіксовано розмови, які можуть свідчити про вчинення главою і суддями ОАСК корупційних кримінальних правопорушень, зокрема отримання неправомірної вигоди.

"Задокументовано також інформацію про вплив чиновника часів президента Януковича на зміни в керівництві органів судової влади та призначення контрольованих осіб", - зазначено у відеоролику.

"Варто зауважити, що те, що ми зараз показали й пізніше покажемо в більш розширеній версії, - сьогодні фактично слідство розкриває це і йде вже власним шляхом... Дуже багато інформації потрібно надалі перевіряти", - заявив Ситник.

Наші інтереси: 

Суди в Україні - найбільше зло. Тож треба розбиратися з цим злом, щоб не допустити втратити Україну шляхом юридичної казуїстики (як то можуть зробити "великі" юристи-комбінатори Портнов і Медведчук).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
правосуд
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Пішла зачистка судового гадючника. Почали з головного кубла. Це той суд, який намагався повернути Коломойському націоналізований Приватбанк. Ми про це писали.

Натовп 73% бажає "крові". З вересня слід очікувати гучних процесів і посадок.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Пішла зачистка судового гадючника. Почали з головного кубла. Це той суд, який намагався повернути Коломойському націоналізований Приватбанк. Ми про це писали.

Натовп 73% бажає "крові". З вересня слід очікувати гучних процесів і посадок.

Все, що робиться з власної волі, – добро!