Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 33
  • Переглядів: 35

Не спілкуйтеся з дурнями! 7 ознак людей, які з усіх сил намагаються здаватися розумними

Коли людина намагається створити враження, ніби вона все знає, це є, зазвичай, ознакою не найбільш розвиненого інтелекту.

Деякі люди докладають максимум зусиль для того, щоб здаватися розумними, але все одно залишаються дурними, пише Ukr.Media.

Ось 7 ознак, за якими ви точно визначете дурнів:

У них багато фальші

Один з найпоширеніших способів продемонструвати уявний інтелект — це спробувати його довести. Коли люди нав'язують вам свою інтелектуальність, можете бути впевнені, що вона фальшива.

Ці люди вічно роблять вигляд, ніби їм відомі всі факти, навіть якщо вони ніяк не могли про них знати. Вони намагаються всіх переконати. 

Вони не думають про майбутнє

Більшість тих, хто корчить з себе розумників, живуть заради одномоментних насолод. Звичайно, отримувати задоволення від поточного моменту — це здорово, але не менш важливо думати про перспективи.

Дурні люди думають тільки про те, що можуть дістати зараз, а не про те, що чекає на їх завтра. Зазвичай у них немає запасного плану — адже для цього треба думати про варіанти розвитку ситуації, а це теж майбутнє. Розумні люди завжди дотримуються в своїх думках балансу між сьогоденням і майбутнім.

Вони зраджують своїм принципам

Дурні, які прагнуть здатися розумними, часто нехтують своїми зобов'язаннями. Причому це відноситься навіть до принципів та стандартів, за якими вони самі ж судять інших. Наприклад, тільки дурень буде просторікувати про те, як важливо говорити правду, а потім брехати. Людина, яка так себе поводить, може скільки завгодно зображати з себе інтелектуала, але лицемірство — ознака недалекого розуму.

У них немає критичного мислення

Любителі давати поради, які ніколи не замислюються про себе, позбавлені критичного мислення. Критичне мислення — це здатність критично поглянути на себе і свої вчинки.

Якщо вас ображають чиїсь слова, запитайте себе: «А чи не ображають мої слова інших?» Якщо ви ніколи не аналізуєте свої слова і справи, то ви не такі розумні, як вам здається.

Вони люблять драматичні події і стосунки

Коли дурні люди збираються разом, вони заходяться пліткувати. Більшість пліток обертаються навколо різних життєвих драм — на роботі і вдома. 

Про їх дурість можна судити з того, як вони сміються над чужим горем. При цьому вони не розуміють, що з ними може статися те ж саме. На це у них бракує інтелекту.

Вони більше кажуть, аніж слухають

Неосвіченим людям просто необхідно постійно доносити до всіх свою точку зору. У компанії друзів або близьких вони перетягують увагу на себе оповіданнями про свої здобутки та добрі справи.

Коли хтось інший хоче щось сказати, дурні перебивають його і повертають розмову до тієї теми, про яку їм хочеться говорити. Розумні люди вислуховують інших і дають їм можливість почути і зробити свої висновки.

Слухайте і вчіться, якщо не хочете бути дурнем.

Вони заздрять

Нерозумні та егоїстичні люди часто заздрять іншим. Вони ревнують відносинам і заздрять досягненням.

Замість того, щоб самим чогось досягти, вони часто повторюють за іншими або крадуть їх визнання через заздрість. Це спроба здаватися розумними, за якою ховається безпросвітна дурість.

Розумні люди радіють за інших і мають власні досягнення. Будьте розумними!

Наші інтереси: 

Життєві поради, які можуть знадобитися, щоб не витрачати часу на дурнів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Джерело Прибирання :

Живим Словом
Світлом Тіла Наповнюю !
Інформобруд Прибираю !
Дух - душу - плоть
З Творцем Всесвіту Єднаю !

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Коментарі

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Джерело Прибирання :

Живим Словом
Світлом Тіла Наповнюю !
Інформобруд Прибираю !
Дух - душу - плоть
З Творцем Всесвіту Єднаю !

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Свого часу відомий український гуморист Павло Глазовий написав короткий вірш про таких людей, які по суті є соціопатами:

Одне дурне поїхало в турне,
Вернулося з турне,
А все таке ж дурне....

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

АлеЄОднеАле...
"Важко вести розмову з дурнями,
але, мовчки слухати їх - це вище за людські сили".

Цитата:
.Розумні люди вислуховують інших і дають їм можливість почути і зробити свої висновки. Слухайте і вчіться, якщо не хочете бути дурнем

.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)