Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Зеленського прокоментували указ про видачу паспортів РФ жителям ОРДЛО

"Указом про видачу російських паспортів громадянам України, які перебувають на тимчасово непідконтрольних нашій державі територіях, Російська Федерація визнала свою відповідальність у якості держави-окупанта".

zelya.jpeg

Фото: EPA/UPG

Про це йдеться у повідомленні команди Зеленського на Facebook, повідомила Українська правда.

Ці дії "є ще одним наочним підтвердженням для світової спільноти справжньої ролі Росії, як держави-агресора, яка веде проти України війну".

У повідомленні додають, що цей указ "не наближає нас до вирішення основної мети — припинення вогню".

Водночас у Зеленського запевняють, що Україна робитиме "все від неї залежне, аби захистити, надати належну допомогу та забезпечити права своїх громадян, які вимушені перебувати на окупованих територіях.

У його команді додали, що розраховують на підтримку міжнародної спільноти та посилення дипломатичного і санкційного тиску на РФ.

Також у Зеленського додали, що одним із його пріоритетів буде "розв‘язання нагальних життєвих проблем переселенців та розширення можливостей для підтримки зв`язків з громадянами України на окупованих територіях, комплекс заходів задля припинення війни та деокупації наших територій".

УП нагадує:

  • 21 квітня українці обрали собі нового Президента, а 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів українського сходу.
  • Згідно з указом, розгляд заяв про прийняття до громадянства РФ жителів окупованого Донбасу здійснюється в термін до 3 місяців із дня подачі заяви та необхідного переліку документів.
  • Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав це "паспортним" етапом окупації Донбасу і закликав мешканців окупованих територій не вступати у громадянство РФ.
  • Влітку 2017 року в Росії скасували обмеження на час перебування для жителів контрольованих бойовиками територій України.
  • За твердженням Міністерства внутрішніх справ РФ, у 2018 році в Росії надали громадянство 83 081 громадянину України, тоді як у 2017 році – 85 119 українців.
  • Уже 5 років частина Донбасу (території Донецького вугільного басейну) перебуває під контролем проросійських бойовиків "ДНР" та "ЛНР", які захопили владу з російською зброєю та за участю російських військових.
  • В ОРДЛО ходить російський рубль. Кордон з Росією Україна там не контролює.
Наші інтереси: 

Ситуація небезпечна. Подібне було в Грузії, коли спочатку людям роздавали паспорта РФ, а потім напали на Грузію під приводом захисту своїх громадян.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Росія все робить правильно, навіщо Україні регіон з таким електоратом. Додайте на вибори Донбас і Крим і президентом буде Бойко. Все що не робиться на краще. Тепер треба позбавляти їх українського громадянства згідно законодавства.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Росія все робить правильно, навіщо Україні регіон з таким електоратом. Додайте на вибори Донбас і Крим і президентом буде Бойко. Все що не робиться на краще. Тепер треба позбавляти їх українського громадянства згідно законодавства.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Саме так. Всі, що отримали російські паспорти, мають автоматично втрачати українське громадянство.

Все, що робиться з власної волі, – добро!