Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Зараз Зеленський для народу - це як тяжкий наркотик. Відриває від реальності та переносить у світ дивовижних марень, - Висоцький

Реальність залишається реальністю поза тим, чи бачимо ми її, чи ні. Те, що штаб Зеленського робить із темою дебатів, - це класична маніпуляція масовою свідомістю. Це хибне перефокусування. Підміна сутнісного питання про дебати маніпулятивною дискусією - дебатами про дебати. 

Суспільний інтерес полягає в тому, щоб кандидати прямо відповіли на питання про війну, агресора, Крим, міжнародну політику, реформи. Маніфестували свою політичну позицію. Для того, щоби суспільство могло потім, при недотриманні позиції, виставити їм рахунок, - пише на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат, а до того відомий журналіст Сергій Висоцький. 

Замість цього ми бачимо геніальну маркетингову кампанію по емоційному втягуванню народу в інформаційне бурлеск-шоу навколо дебатів. З мемасікамі, хайпом та ржачем. 

І ось, вже увесь суспільний дискурс обертається навколо стадіонів, аналізів та баночок із сечею. Хоча повинен був би обертатися навколо відповідей кандидатів на питання про ключові загрози для України. 

В команді Зеленського сидять дуже талановиті пропагандисти. Вони чудово володіють технікою дискурсивної та нарративної війни. 

Зараз Зеленський для народу - це як тяжкий наркотик, який викликає емоційну залежність. Відриває від реальності та переносить у світ дивовижних марень. 

Але після приходу повернення до реальності відбувається жорстко та швидко. 

Реальність залишається реальністю поза тим, чи бачимо ми її, чи ні.

Український народ може скільки завгодно втікати в опіум Зеленського. Але від реальності він не втече. 

Так само і Зеленський, який вже підсадив людей на цю голку, не зможе втікти від реальності. Великий іллюзіоніст, сходячи зі сцени, стає просто людиною, викриваючись. Зеленський залишиться просто людиною після свого викриття. Якщо переможе - простою людиною у кріслі президента.

І як би він не відводив людей і себе від реальності зараз, в період кампанії, там вона наздожене і проковтне його дуже швидко. Бігати від Путіна та його спецоперацій з баночками вже не вийде. Доведеться реальність осмислювати і якось пояснювати людям. 

Тому я певен, що морок всього цього «ссаного дискурсу» зійде швидко. Я тільки боюся того, що почнеться на наступний день. Коли суспільство зрозуміє - воно очманіло та викинулося із 10 поверху після чергової дози медіа-героїну. І опритомнило тільки в падінні. Надто пізно.

Наші інтереси: 

Ще один красномовний текс про необхідність думати, а не піддаватися емоціям.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття для поширення. Невелика, всім зрозуміла, виважена. Тому вважаю іі зможуть прочитати більшість людей.

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Коментарі

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття для поширення. Невелика, всім зрозуміла, виважена. Тому вважаю іі зможуть прочитати більшість людей.

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода