Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Суспільне запросило на дебати двох кандидатів у президенти України

Такі дебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування. Очевидно, що у дебатах візьмуть участь Зеленський та Порошенко. Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів на посаду президента, що пройшли до другого туру президентських виборів, взяти участь у теледебатах.

Теле- та радіоканали Суспільного мовника не належать жодній політичній чи бізнес-групі, працюють винятково в інтересах українських громадян на кошти платників податків, тож можуть виступити майданчиком для незалежної дискусії кандидатів на рівних умовах, повідомляє прес-служба суспільного мовника.

Закон України "Про вибори Президента України" в статті 62 визначає процедуру й строки проведення передвиборчих теледебатів. Зокрема, згідно із законом такі дебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше ніж 60 хвилин та транслюються в ефірі національних Суспільних теле- та радіоканалу. Передвиборчі теледебати також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення.

"Суспільний мовник готовий до проведення теледебатів у визначеному законом порядку та надасть офіційні запрошення до участі в дебатах обом кандидатам одразу після офіційного оголошення результатів першого туру виборів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі дебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування. Це виходить 19 квітня.

Кандидати мають брати участь у теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів взяти участь у теледебатах або неможливості його участі в них виділений для теледебатів час надається іншому кандидату.

 

Наші інтереси: 

Важливий інструмент побачити кандидата наживо, а не в інтерпретації журналістів-піарників та/або політехнологів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи