Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Google персоналізує результати пошуку навіть в режимі інкогніто

Пошуковик DuckDuckGo звинуватив конкурентів з Google в тому, що їх пошукові машини показують різні результати для різних людей в режимі інкогніто.  Компанія Google таким чином маніпулює результатами пошуку на основі ваших особистих даних, повідомляють аналітики DuckDuckGo.

На практиці це означає, що посилання переміщуються вгору або вниз або додаються в результати пошуку Google. Таким чином, утворюється свого роду інформаційний міхур, який заснований на алгоритмах Google.

Фільтруючий міхур є особливо згубним при пошуку політичних тем. Це тому, що нерішучі і допитливі виборці звертаються до пошукових систем, щоб дізнатися інформацію про кандидатів в той критичний момент, коли вони формують свою думку про них. Якщо вони отримують інформацію, яка схиляється в одну сторону, це може істотно вплинути на політичні результати в сукупності.

"Google стверджує, що зробив кроки щодо зниження проблеми з фільтром, але наші останні дослідження показують, що це не так. Грунтуючись на дослідженні осіб, які одночасно вводили однакові умови пошуку, ми виявили, що більшість учасників побачили унікальні для них результати", - заявили експерти DuckDuckGo.

Добровольців попросили ввести в пошуковий рядок Google три запити за гостросоціальними темами: контроль обороту зброї (gun control), імміграція (immigration) і вакцинації (vaccinations). У підсумку, навіть в режимі інкогніто були отримані 62 різних набору посилань. Ці розбіжності не можуть бути пояснені змінами в місці розташування, часі, способі входу в Google або змінами алгоритмів тестування Google для невеликої підмножини користувачів.

На першій сторінці результатів пошуку Google показував деяким учасникам експерименту такі посилання, які він не показував для інших, навіть в режимі інкогніто. Результати в новинах і відеороликах також суттєво різнилися.

В результаті, в деяких випадках картина світу, яка сприймається людиною через інтернет, може сильно відрізнятися від реальності, причому для кожного ця картина буде своєю.

Вихідні дані дослідження, а також код для їх аналізу опубліковані на GitHub.

 

Джерело

Наші інтереси: 

Аналізувати інформацію, отриману з інтернету. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Якщо на клітці з левом написано "Осел", не вір очам своїм!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Якщо на клітці з левом написано "Осел", не вір очам своїм!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!