Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп розблокував своїх критиків у Twitter: перша поправка проти бана в соцмережах

Президент США Дональд Трамп розблокував кілька десятків користувачів, які критикували його в Twitter, оскільки не хоче асоціюватися з порушенням першої поправки Конституції США.

11 липня 2017 року група заблокованих користувачів мікроблогу Twitter, в яку входять кінопродюссери, сценаристи і фотографи, подали груповий позов до суду з вимогою до президента США, щоб він видалив їх з власного "чорного списку".

23 травня 2018 федеральний суддя Наомі Райс Бухвальд постановила, що блокування користувачів Дональдом Трампом за їх погляди порушує їхні конституційні права, пише Reuters.

Відділ юстиції наполягав на тому, що обліковий запис Трампа особистий і він сам може розпоряджатися, кого банити, а кого ні. На це Бухвальд відповіла, що Трамп міг приховати повідомлення користувачів, які його критикують, не забороняючи їм відповідати і не порушуючи їх право на свободу слова.

Сюддя зазначила, що публічні сторінки президента та інших чиновників, є своєрідними форумами для обговорення і блокування деяких користувачів на таких сторінках є порушенням першої поправки до Конституції США.

Перша поправка до Конституції США говорить:

"Конгрес не має права видавати закони щодо впровадження будь-якої релігії чи заборони вільно сповідувати її, а також не має права видавати закони, що обмежують свободу слова, друку і права народу мирно збиратися і звертатися до уряду з проханням усунути якусь кривду.".

10 серпня Інститут першої поравки при Колумбійському університеті направив до Відділу юстиції список з 41 користувачів Twitter, які були заблоковані Трампом. Семеро людей зі списку заявили, що їх розблокували в червні, ще двадцятеро - у вівторок (28 серпня - прим. ред).

 

Джерело

Наші інтереси: 

Закон  - на першому місці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Треба подавати позов на Фейсбук, оскільки власник Фейсбуку - ЦУКЕРБЕРГ - порушує першу поправку до Конституції США!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Треба подавати позов на Фейсбук, оскільки власник Фейсбуку - ЦУКЕРБЕРГ - порушує першу поправку до Конституції США!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!